Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Ukusna piletina sa prelivom od feta sira
Ukoliko vam je dosadio klasičan ukus piletine vreme je da ga obogatite ukusima sa Mediterana.

Foto:stvarukusa.rs
Sastojci:
- 4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju
- maslinovo ulje
- so
- biber
- 1 kašika putera
- 4 kašičice višenamenskog brašna
- 1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml)
- 2-3 kašike svežeg vlašca
- 1 šolja feta sira
Priprema :
1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Spustite piletinu u tiganj kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim. 3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno. 3. Umešajte vlašac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno. 4. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi. 5. Kašikom prelijte sos preko piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više sosa.
Napomena
Kondenzovano mleko možete naći u supermarketima ili ga napraviti sami. Neki od recepata kako da napravite sami kondenzovano mleko.
Izvor: stvarukusa.rs
Komentari (1)
ostavi komentarOdlično
Hvala.
Odgovori(Ako se povrh vlašca doda beli luk, zeleni biber i biber u prahu, ovaj sos može polivati i crveno meso steka ili bifteka.)