Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 08. 2018.

Riblji fileti sa kikirikijem

Počastite sebe i goste ovim jednostavnim i zanimljivim jelom.

Riblji fileti sa kikirikijem

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci: 

  • 4 očišćena fileta škarpine (od oko 200 g)
  • biber
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ulja
  • krastavac
  • kašika sirćeta
  • šećer
  • 100 g sremskog sira
  • 4 kašike krema od kikirikija
  • pola veze peršuna

Priprema:

1. Riblje filete oprati, osušiti kuhinjskom salvetom, posoliti i pobiberiti. Uvaljati u brašno i sa svake strane ih po 2 minuta pržiti na 2 kašike ulja. Staviti ih na pleh obložen alufolijom.

2. Krastavac oprati, oljuštiti I iseći na sasvim tanke kolutove. Pomešati sirće, so, biber, navrh noža šećer i 2 kašike ulja, pa krastavce umešati u ovu smesu.

3. U sir umešati krem od kikirikija, kao i oprane, osušene I iseckane listiae peršuna, pobiberiti. Premazati filete i pod grilom peći 3-4 minuta da odozgo porumene.

4. Riblje filete služiti sa salatom od krastavaca. Po želji, pripremiti i baren krompir preliven buterom i posut peršunom, ili kuvanu testeninu sa narendanim parmezanom. Dobar dodatak je I kuvan pirinač. 

PROČITAJTE JOŠ:

ČAS POSLA: Napravite ukusne čokoladne palačinke

FANTASTIČNA POSLASTICA: Ledena torta od kajsija

Napravite sirup od grožđa

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati