Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 08. 2017.

Riblji fileti sa kikirikijem

Počastite sebe i goste ovim jednostavnim i zanimljivim jelom.

Riblji fileti sa kikirikijem

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci: 

  • 4 očišćena fileta škarpine (od oko 200 g)
  • biber
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ulja
  • krastavac
  • kašika sirćeta
  • šećer
  • 100 g sremskog sira
  • 4 kašike krema od kikirikija
  • pola veze peršuna

Priprema:

1. Riblje filete oprati, osušiti kuhinjskom salvetom, posoliti i pobiberiti. Uvaljati u brašno i sa svake strane ih po 2 minuta pržiti na 2 kašike ulja. Staviti ih na pleh obložen alufolijom.

2. Krastavac oprati, oljuštiti I iseći na sasvim tanke kolutove. Pomešati sirće, so, biber, navrh noža šećer i 2 kašike ulja, pa krastavce umešati u ovu smesu.

3. U sir umešati krem od kikirikija, kao i oprane, osušene I iseckane listiae peršuna, pobiberiti. Premazati filete i pod grilom peći 3-4 minuta da odozgo porumene.

4. Riblje filete služiti sa salatom od krastavaca. Po želji, pripremiti i baren krompir preliven buterom i posut peršunom, ili kuvanu testeninu sa narendanim parmezanom. Dobar dodatak je I kuvan pirinač. 

PROČITAJTE JOŠ:

ČAS POSLA: Napravite ukusne čokoladne palačinke

FANTASTIČNA POSLASTICA: Ledena torta od kajsija

Napravite sirup od grožđa

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage