Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 06. 2018.

Mafini s marmeladom

Citrusi ovim kolačićima daju osvežavjuću notu.

Mafini s marmeladom

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

2 jajeta
150 g šećera
2 kašicice narendane limunove kore
8 kašika maslinovog ulja
8 kašika soka od pomorandže
2 kašike limunovog soka
150 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
50 g kukuruznog griza
2 manje breskve
grančica ruzmarina
2 kašike pinjola (ili badema)
kašika marmelade od bresaka ili pomorandže

Priprema:


1. Podmažite udubljenja kalupa za mafine. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Penasto umutite jaja, šećer i limunovu koricu, pa umešajte ulje i sok pomorandže i limuna. Brašno, prašak za pecivo i griz pomešajte i umešajte u jaja. Testo stavite u udubljenja.

2. Breskve operite, uklonite im koštice, pa ih isecite na tanke kriške. Naseckajte nekoliko listica ruzmarina pa ih umešajte u testo. Testo napunite breskvama, ruzmarinom i pinjolima i pecite 20 minuta.

3. Marmeladu ugrejte pa njome odozgo premažite mafine. Ostavite da se hlade desetak minuta u kalupu, a onda ih izvadite.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati