Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

30. 08. 2017.

Slasna piletina sa maslinkama

Fantastičan spoj piletine i maslina.

Slasna piletina sa maslinkama

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

1-1/2 pile (oko 1,2 kg) 
so, biber
glavica belog luka 
4 glavice crnog luka 
3 kašike maslinovog ulja
150 g zelenih maslinki bez koštica
sok od 2 limuna 
400 ml instant pileće supe (kocka) 
aleva paprika
po vezica nane i peršuna

Priprema:

1. Pile oprati, osušiti i iseći na 12 delova. Istrljati solju, biberom i paprikom. Glavicu belog luka prepoloviti. Crni luk oljuštiti, iseći na četvrtine. U posudi za pečenje zagrejati ulje i na njemu sa svake strane propržiti komade piletine, beli i crni luk. Dodati maslinke, naliti sokom od limuna i pripremljenu pileću supu.

2. Pećnicu zagrejati na 175 stepeni. Ljutu papričicu oprati, očistiti, iseckati. Nanu i peršun oprati, prosušiti, listiće iskidati. Sa papričicom staviti oko piletine, peći oko 30 minuta.

3. Sok od pečenja po potrebi malo zgusnuti skrobom. Po želji piletinu služiti sa kus-kusom.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage