Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
UŽIVAĆETE U OVOJ POSLASTICI: Mafini sa pomorandžom
Ovi osvežavajući, slatko-kiseli kolači savršen su dezert nakon porodičnog ručka!

Foto:yumama.com
Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 2 kašicice narendane limunove kore
- 8 kašika maslinovog ulja
- 8 kašika soka od pomorandže
- 2 kašike limunovog soka
- 150 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 50 g kukuruznog griza
- 2 manje breskve
- grančica ruzmarina
- 2 kašike pinjola (ili badema)
- kašika marmelade od bresaka ili pomorandže
Priprema:
1. Podmažite udubljenja kalupa za mafine. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Penasto umutite jaja, šećer i limunovu koricu, pa umešajte ulje i sok pomorandže i limuna. Brašno, prašak za pecivo i griz pomešajte i umešajte u jaja. Testo stavite u udubljenja.
2. Breskve operite, uklonite im koštice, pa ih isecite na tanke kriške. Naseckajte nekoliko listica ruzmarina, pa ih umešajte u testo. Testo napunite breskvama, ruzmarinom i pinjolima i pecite 20 minuta.
3. Marmeladu ugrejte pa njome odozgo premažite mafine. Ostavite da se hlade desetak minuta u kalupu, a onda ih izvadite. Po želji, pospite šećerom u prahu.
PROČITAJTE JOŠ: LAGANO I UKUSNO: Testenina sa paprikom, paradajzom i sirom JEDNOSTAVNIJA VARIJANTA LENJE PITE: Neodoljiv kolač od jabuka i jogurta |
Izvor: Yumama.com
Nema komentara.