Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 08. 2020.

Grčki ćevapi

U srcu pikantnih ćevapa krije se ukusan sir.

Grčki ćevapi

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

bajata kifla

500 g mlevenog mesa

crni luk 

čen belog luka

grančica majčine dušice

100 g fete 

jaje

kašičica mlevenog kima 

so, biber 

2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

1. Nakvasiti kiflu u vodi. Iseckati crni luk i čen belog luka. Iseckati majčinu dušicu. Fetu iseći na osam štapića.

2. Ocediti kiflu i izgnječiti je s mlevenim mesom, jajetom, lukom, začinima i majčinom dušicom. Posoliti i pobiberiti.

3. Podeliti meso na osam loptica, spljoštiti ih i na svaku staviti parče sira. Uviti sir mesom tako da se dobije veliki ćevap. Premazati uljem i peći na roštilju, u aluminijumskoj posudici, oko sedam minuta.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati