Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

27. 12. 2018.

NEOBIČNO I UKUSNO: Piletina sa smokvama

Brz i pikantan ručak.

NEOBIČNO I UKUSNO: Piletina sa smokvama

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 1 pile (oko1,25 kg) 

- 1/2 veze peršuna 

- čen belog luka

- 2 glavice luka 

- so 

- 2 kašike maslaca 

- 2 kašike maslinovog ulja - 1/2 kašičice karija 

- prutić cimeta 

- biber 

- 4 sveže smokve

 - kaška meda

Priprema:

1. Peršun iseckati, kao i crni i beli luk.

2. Iseći pile na 10 delova, oprati, posušiti i posoliti. U šerpi zagrejati kašiku maslaca sa maslinovim uljem, pa pržiti meso oko 5 minuta. Dodati crni i beli luk, peršun, kratko propžiti i dodati kari. Ubaciti u jelo štapić cimeta, pobiberiti i naliti 250 ml vode. Krčkati poklopljeno oko 30–40 minuta, pa otklopiti i kuvati daljih 15 minuta da sos oko mesa postane gušći. Posoliti i pobiberiti.

3. Smokve oprati i iseći na četvrtine. Zagrejati preostali maslac u tiganju, umešati med, pa spustiti i smokve. Karamelizovati tako smokve oko 8 minuta. Servirati piletinu sa sosom i smokvama. Uz ovo jelo ide dobro baget hleb.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati