Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 11. 2016.

Najbolji recept za DOBOŠ TORTU!

Originalni recept čuvenog mađarskog poslastičara Jozefa Doboša sada je poslastica omiljena mnogim generacijama.

Najbolji recept za DOBOŠ TORTU!

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

Kore:

  • 6 jaja
  • 120 g šećera u prahu
  • 120 g brašna
  • 30 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 kapi sirćeta

Fil:

  • 6 jaja
  • 170 g šećera u prahu
  • 100 g rendane čokolade
  • 200 g maslaca
  • kesica vanillin šećera
  • šlag iz kesice ili umućena slatka pavlaka za dekoraciju

PRIPREMA:

1. Umutite žumanca sa prah šećerom i postepeno dodajte brašno, prethodno čvrsto umućena belanca i  istopljen maslac. Od ove smese ispecite 6-10 kora (kore pecite na dnu naopako prevrnute šerpe ili okruglog pleha, posute bašnom). Istopite šećer sa sirćetom i dobijeni karamel prelijte preko najuspelije kore, a dok se karamel još nije stvdrnuo nožem označite parčiće.

2. Za fil umutite jaja, šećer u prahu i rendanu čokoladu, pa mutite dok se smesa ne zgusne. Ohladite smesu, a zatim dodajte vanilu, maslac i sve dobro umutite. Ređajte red kore red fila, a na kraju stavite koru sa karamelom i ukrasite je šlagom po želji.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) Kako da ispečete kestenje kod kuće!?

SAVRŠEN PRILOG ZA ZIMSKA JELA: Ljutenica od šargarepe!

HRSKAVI ZALOGAJI UZ KAFU: Slatki pužići sa cimetom

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage