Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 09. 2018.

Belo meso u sosu od pečuraka

Jelu sa pilećim prsima posebnu sočnost daje pikantan sos od šampinjona.

Belo meso u sosu od pečuraka

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

600 g mariniranih pilećih grudi
200 g šampinjona 
100 g crnog luka
2 dl belog vina 
kašika sveže mirođije 
2 dl pavlake
60 g maslaca 
1 dl limunovog soka  
so, biber

Priprema:

1. Pileće grudi marinirati u ulju sa sitno seckanom svežom mirođijom i limunovim sokom. Posoliti i pobiberiti marinadu, pa meso ispržiti na maslacu.

2. Izrestovati crni luk, pečurke, sa dodatkom malo brašna, senfa, belog vina i pavlake, pa napraviti sos od pečuraka.

3. Ispržene pileće grudi složiti na tanjir, pa preliti sosom od pečuraka.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati