Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 11. 2018.

PIKANTNO I BOGATO UKUSIMA: File Stroganov

Pikantno jelo poslužite s pirinčem, karfiolom ili krompir pireom.

PIKANTNO I BOGATO UKUSIMA: File Stroganov

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI

  • 500 g junećeg ili telećeg fileta
  • glavica crnog luka
  • 100 g kiselih krastavčića
  • 400 g karfiola
  • 100 g klipova kukuruza iz turšije
  • 2 dl crnog vina
  • veza ruzmarina
  • 100 g maslaca + 2 kašike
  • 50 g prezli
  • 4 kašike pavlake
  • kašika peršuna
  • so, biber

PRIPREMA

1. Karfiol iskidan na cvetove kuvajte u slanoj vodi oko 12 minuta. Kad omekša izvadite i stavite na toplo mesto.Klipove kukuruza i krastavčiće isecite na kolutove.

2. Filete operite, obrišite i isecite na komade veličine zalogaja.

3. U maloj posudi zagrejte 2 kašike maslaca i na njemu propržite prezle.

4. U drugoj posudi zagrejte 100 g maslaca i propržite meso, posolite i pobiberite. Izvadite i stavite na toplo. Na istoj masnoći prodinstajte iseckane crni luk i ruzmarin, i prelijte vinom. Sipajte još 1 dl vode, dodajte kukuruz i kornišone, i ostavite da se kuva oko 3 minuta. Vratite meso u sos, dodajte pavlaku i sve zagrejte.

5. Servirajte s kuvanim karfiolom ili pirinčem.

Pročitajte još:

LEKOVITI ANIS: Pospešuje varenje, umiruje grčeve, sprečava nadimanje

NAJBRŽI DORUČAK: Jednostavan recept za ukusnu pitu zeljanicu

POSNO, HRSKAVO, UKUSNO: Ćufte od praziluka

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati