Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

27. 11. 2018.

VOLEĆETE OVAJ RECEPT: Posne, sočne sarmice sa orasima

Ukoliko pripremate jela za posnu slavu, ove sarme su idealne za vašu trpezu. Takođe, sve koji radije uživaju u laganijim obrocima, obradovaće to što se ovo ukusno jelo može pripremiti bez zaprške!

VOLEĆETE OVAJ RECEPT: Posne, sočne sarmice sa orasima

Foto:yumama.co m

Sastojci:

  • glavica kiselog kupusa ili 2 manje (oko 2 kg ukupne težine)
  • 4-5 manjih glavica crnog luka
  • šolja pirinča
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 10 g mlevenog bibera
  • 2-3 bibera u zrnu
  • 200 g mlevenih oraha
  • tucana paprika
  • 2-3 lista lovora
  • kašika brašna

Priprema

1. Listove odvojte od glavice i odstranite debelu žilu u sredini lista. Ukoliko je kupus prekiseo ili preslan, operite ga u nekoliko voda.

2. Luk sitno iseckajte i pržite na vrelom ulju. Luk posolite, ali ne mnogo, već u zavisnosti od toga koliko je kupus slan.Kad je luk ispržen, dodajte očišćen i opran pirinač da se isprži. Mešajte da ne zagori. Dodajte kašičicu aleve paprike i još malo propržite, skinite s vatre. Zatim dodajte biber i mlevene orahe i tucanu papriku ako volite ljutu hranu.

3. List kupusa stavite na dlan leve ruke. Na sredinu lista stavite kašiku nadeva, previjte uzdužnu stranu lista ali tako da dođe do sredine lista. To isto učinite i sa drugom stranom, a zatim list, počev od donje strane, uvijati do vrha.

PROČITAJTE JOŠ:

OMILJENI PRILOG OD KROMPIRA U NOVOM "RUHU": Mediteranski pire

NAUČNICI UTVRDILI: Ovo je najbolje sredstvo u borbi sa viškom kilograma!

PIKANTNO I BOGATO UKUSIMA: File Stroganov

4. Sarmu je najbolje kuvati u zemljanom posuđu ili u šerpi s debljim dnom. Na dno šerpe stavite ulje, stavite listove kupusa, a zatim ređajte sarme u krug. Pokrijte ih celim listovima kupusa, stavite između lovor i biber u zrnu. Nalijte toplom vodom da ogrezne i kuvajte na tihoj vatri dok kupus ne omekša, povremeno dolivajući po malo tople vode.

5. Na kraju, stavite u tiganj 2-3 kašike ulja, zagrejte i dodajte brašno. Pržite dok ne porumeni. Dodajte kašičicu aleve paprike pa zapršku izručite preko sarme. Ostavite da se još malo prokrčka ili zapecite u rerni.

Izvor: Yumama.com

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati