Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 11. 2014.

SAVRŠENO HRSKAVA I UKUSNA: Kako da najbolje ispečete slaninu u rerni!?

Pečena slanina može biti pravi gurmanluk ako poslušate naše savete.

SAVRŠENO HRSKAVA I UKUSNA: Kako da najbolje ispečete slaninu u rerni!?

Od svih mogućih načina pripreme slanine, pečenje može dati najukusniji obrok. Tako slanina može biti savršeno hrskava, ukusna, a pripremom se neće napraviti lom u kuhinji.

Najvažnije je da slaninu stavite u rernu koja nije prethodno zagrejana. Na taj način se meso postepeno peče.

Na pleh najpre stavite aluminijumsku foliju, pa ćete kasnije lakše očistiti nered. Zatim rasporedite po plehu slaninu isečenu na tanke režnjeve, stavite u hladnu rernu i uključite je na 200 C.

Proverite da li je slanina pečena nakon 17 do 20 minuta. Vreme pečenja će zavisti od debljine režnjeva slanine i tipa rerne. Ako je slanina zlatno braon boje, gotova je. Izvadite meso iz pleha i prebacite na drugi pleh na koji ste postavili papirne ubruse koji će upiti višak masnoće.

Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ:

Napravite SAVRŠEN pečeni krompir!

ENERGETSKI SLATKIŠ: Loptice od ananasa i kokosa

NEKA BUDE SAVRŠENO! Najukusniji ručak, pile na soli

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati