Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 12. 2016.

VOLEĆETE OVAJ RECEPT: Neverovatno ukusna - PITA HLEB!

Tradicionalno se pita hleb priprema u keramičkim pećima, ali ga vi možete peći u vrelom tiganju.

VOLEĆETE OVAJ RECEPT: Neverovatno ukusna - PITA HLEB!

Foto;stvarukusa.rs

SASTOJCI:

  • 400 g brašna
  • kašika obranog mleka u prahu
  • 6 kašika ulja + ulje za prženje
  • kašika suvog kvasca (7 g)
  • 1-2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 350 ml vode

PRIPREMA:

1. Kvasac pomešajte s nekoliko kašika mlake vode i dodajte šećer.

2. U činiji pomešajte brašno, mleko u prahu i so. Sve sjedinite, u činiju s brašnom sipajte mešavinu kvasca, dolijte ulje i vodu i promešajte. Po potrebi dodajte još malo brašna ili dolijte vodu. Zamesite i podelite na 18 kuglica. Stavite ih na površinu posutu brašnom. Pokrijte i ostavite da nadolaze 15 do 30 minuta.

3. Za to vreme ugrejte tiganj prečnika oko 24 cm. Jednu kuglu testa razvaljajte i stavite je u vreo podmazan tiganj. Pecite dok se na površini ne pojave veliki mehurići. Okrenite i nekoliko minuta pecite i s druge strane. Pitu izravnajte lopaticom. Dok pečete pita-hlebove, već pečene čuvajte na toplom (uvijte ih u kuhinjsku krpu).

PROČITAJTE JOŠ:

PIKANTNI ZALOGAJ: Ćuftice od šargarepe

OMILJENA POSLASTICA SVIM GENERACIJAMA: Grilijaš torta

NEKA BUDE SAVRŠENO! Najukusniji ručak, pile na soli

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati