Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

30. 10. 2017.

ŠVEDSKI SPECIJALITET! Ukusan hrskavi „haselbak” krompir

Topi se u ustima kao svi pečeni krompiri, ali je hrskav kao pomfrit! Ovaj recept, tvrde, potiče iz švedskog grada Haselbaka, ali ćete ga vrlo brzo prisvojiti...

ŠVEDSKI SPECIJALITET! Ukusan hrskavi „haselbak” krompir

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

  • 6 krompira srednje veličine
  • 3 kašike otopljenog putera
  • so, biber i, po želji, malo strugane korice limuna

Priprema:

Oljuštite krompire i isecite ih tako da donji deo ostane netaknut, na što tanje kriške - pogledajtevideo snimak ispod teksta koji pokazuje kako je najzgodnije da to uradite. Upravo u sečenju i jeste tajna pripreme ovog krompira. Na dasku stavite krompir a sa jedne i druge strane postavite neki tanji, četvrtast predmet - kao, na primer, kineske štapiće sa četvrtastim donjim delom ili tanke daščice. One predstavljaju oslonac i graničnik do kojeg treba da ide oštrica noža. Ako su krompiri veći, idealno je da ih presečete na pola, pa zatim ravnu stranu dobijenu sečenjem oslonite na dasku za sečenje.

 

Stavite krompire u podmazani pleh, prelite otopljenim puterom, posolite, pobiberite i pospitestruganom koricom limuna.

Pecite između 40 i 50 minuta, na temperaturi od oko 220 C.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage