Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 10. 2017.

NEMAČKI RECEPT: Ćufte u belom sosu

Umesto uobičajenog paradajz sosa probajte ovaj nemački recept.

NEMAČKI RECEPT: Ćufte u belom sosu

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

1 bajata kifla

2 glavice luka

500 g mlevenog mesa

1 jaje

3 kašike kapraso, biber

500 ml supe (instant)

1 list lovora

6 zrna bibera

2 kašike brašna

3 kašike putera

125 ml neutralne pavlake

1 kašika soka od limuna

1/2 kašičice šećera

1 žumance

Priprema:

1. Razmekšati kiflu. Iseckati glavicu luka pa sve pomešati s mesom, jajetom, kašikom kapra, malo soli i bibera. Napraviti 12 ćufti.

2. Iseckati drugu glavicu luka i prokuvati je sa supom, lovorom i zrnima bibera (oko 15 min). Ubaciti ćufte i kuvati ih 12 min. Izvaditi ćufte. Sok od kuvanja procediti i sačuvati.

3. Propržiti brašno na puteru, doliti tečnost od krčkanja i pavlaku. Krčkati 5 min. Dodati 2 kašike kapra i začiniti sokom od limuna, solju, biberom i šećerom. Vratiti knedle. Umešati žumance i skinuti sa ringle.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage