Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 09. 2017.

"BOGOVSKI" DORUČAK: Posni burek sa krompirom

Ukusan burek ne mora uvek da bude sa mesom. Uverite se i sami.

"BOGOVSKI" DORUČAK: Posni burek sa krompirom

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

  • 600 g kora za pitu
  • 3-4 veća krompira
  • kisela voda
  • glavica crnog luka
  • 1/2 dl ulja
  • kašičica bibera
  • kašičica morske soli

PRIPREMA:

1. Operite i očistite krompir i luk, pa ih izrendajte. 

2. Pleh podmažite uljem i stavite nekoliko kora. Napravite fil od krompira, luka, ulja, bibera i soli. 

3. Slažite naizmenično dok ima materijala. Završite s nekoliko kora.

4. Pecite 20-ak minuta na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Napomena:  Kore premazujte uljem i prskajte kiselom vodom dok ih slažete, kao i poslednju koru.

PROČITAJTE JOŠ:

POSLASTICA KOJA OBEĆAVA: Kremasta kesten torta

NEMAČKI RECEPT: Ćufte u belom sosu

"BOŽIĆ U ČAŠI": Kuvano vino po receptu Džejmija Olivera

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [14.12. 2014., 21:41]

nejasno

'Napravite fil od krompira, luka, ulja, bibera i soli.'???
Kakav fil? Da li se luk prvo isprzi? Sta sa krompirom? Iseckati / izrendati(?), isprziti sa lukom ili upotrebiti sirov za fil?
Nemojte objavljivati nejasne, nepotpune i neisprobane recepte jer to nikom ne koristi, ponajmanje reputaciji vase rubrike.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage