Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 12. 2016.

RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Slana torta od mlevenog mesa

Uz ovu sočnu tortu od mesa poslužite jogurt ili kiselo mleko.

RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Slana torta od mlevenog mesa

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

  • 400 g lisnatog testa
  • 1/2 vekne bajatog hleba
  • glavica crnog luka
  • crvena i žuta paprika
  • 50 g salame (po izboru)
  • kašičica ulja
  • 200 g šampinjona
  • so, biber
  • kašičica origana
  • 2 jajeta
  • žumance
  • 500 g mešanog mlevenog mesa

PRIPREMA:

1. Odmrznite lisnato testo. Hleb omekšajte u vodi. Crni luk, papriku i salamu iseckajte. Pečurke isecite na listiće. Zagrejte ulje, propržite luk. Dodajte papriku, salamu i pečurke, pa dinstajte dok tečnost ne ispari. Začinite solju, biberom i origanom. Skinite s vatre i ohladite.

2. Oceđen hleb sjedinite s mesom, jajima i povrćem. Polovinu tabli lisnatog testa stavite jednu preko druge u podmazan pleh, a krajeve urolajte. Maso rasporedite po testu. Preostalo testo stavite jedno preko drugog, urolajte tako da bude malo veće od pleha, pa prekrijte mleveno meso. Testo prelijte umućnim žumancetom. Pecite 50 minuta na 200 stepeni. Ovu slanu tortu možete i da dekorišite listovima peršuna, mirođijom...

Pročitajte još:

POSLASTICA KOJA OSVAJA I UKUSOM I IZGLEDOM: Šareni kolač sa jogurtom

Projice

Topla Nutella

 


Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage