Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 11. 2017.

ZA PRAVE GURMANE: Pikantne taljatele sa slaninom

Ljutkast ukus ove paste činije idealnim obrokom za gurmane.

ZA PRAVE GURMANE: Pikantne taljatele sa slaninom

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

  • 500 g taljatela
  • so
  • 1 kg paradajza
  • 2 čena belog luka
  • ljuta papričica
  • 100 g slanine (pancete)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • biber
  • kašičica naseckanog peršuna
  • 40 g rendanog parmezana

Pročitajte još:

PREDLOG ZA PREUKUSNU, JEFTINU VEČERU: Zapečeni krompir sa pavlakom

Aromatizovani punjeni hleb

TOPE SE U USTIMA: Vanil-kiflice

PRIPREMA:

1. Taljatele skuvajte u slanoj vodi.

2. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela, uklonite koštice i naseckajte. Beli luk oljuštite i naseckajte. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke, i iseckajte što sitnije.

3. Slaninu nasecite na trakice, pa je zajedno sa papričicom i belim lukom prodinstajte na vrućem ulju. Umešajte paradjaz i dinstajte još pet minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu ocedite, dodajte paradajzu i kratko zagrejte, promešajte i raspodelite na tanjire. Pospite peršunom i parmezanom.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati