Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 03. 2018.

Čokoladna torta od palačinki

Omiljene palačinke servirane na nešto svečaniji način.

Čokoladna torta od palačinki

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

 125 g brašna
250 ml mleka
jaja
2-3 kašike vanilin-šećera
2 kašike putera + 30 grama putera
250 g masnoće od kokosa
300 g crne čokolade
250 g šećera
narendana korica pomorandže
2 kašike likera od pomorandže
100 g slatke pavlake

Priprema:

1. Pomešajte u glatku smesu brašno, mleko, 3 jajeta i vanilin-šećer i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

2. Po 1/8 testa sipajte u teflonski tiganj (prečnika 25 cm) s malo zagrejanog putera i pecite minut. Okrenite palačinku, pa je pecite još 30 sekundi.  Na taj način ispecite još sedam palačinki.

3.  Masnoću od kokosa rastopite u šerpi. Naseckajte 150 g čokolade pa je umešajte u masnoću zajedno sa 4 jajeta, 200 g šećera, korom i likerom pomorandže. Mešajući kratko zakuvajte, pa sklonite sa ringle. Ostavite u posudi da se ohladi kako biste time mogli da premažete palačinke.

4. Zatim premažite palačinke kremom od čokolade, pa ih poređajte jednu na drugu (završite palačinkom). Pritisnite nečim palacinke, pa ih stavite na sat vremena u frižider.

5. Za glazuru prvo zakuvajte pavlaku i puter. Sklonite šerpu sa ringle, naseckajte preostalu čokoladu i rastopite je u pavlaci. Ostavite da se malo ohladi. Zakuvajte 50 ml vode i 50 g šećera, a zatim to umešajte u smesu. Gotovom smesom prelijte tortu od palačinki.

Izvor: Stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage