Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

30. 01. 2018.  - Autor: stvarukusa.rs

BRZO SE SPREMA: Paradajz čorba sa knedlama

Lako i brzo spremite ukusnu čorbu.

BRZO SE SPREMA: Paradajz čorba sa knedlama

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

500 gr propasiranog paradajza
kocka za supu ili kašika vegete
manja glavica crnog luka
60 g margarina
200 g skuvanog i izgnječenog krompira
2 jajeta
3 kašike brašna
so, biber
malo celera

Priprema

1. Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode.

2. Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15 minuta.

3. Knedle se prave na sledeći način: umutite margarin, dodajte jaja, krompir, tri kašike brašna i so. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u čorbu koja vri na laganoj vatri, da se knedle ne bi raspale.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage