Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 10. 2018.

NEODOLJIVI UKUS: Piletina Kijev

Pikantni gurmanluk neodoljivog ukusa.

NEODOLJIVI UKUS: Piletina Kijev

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

pileći file, 8 šnicli
230 g prezli
80 g parmezana
5 jaja, umućenih
100 g brašna
prstohvat mlevene paprike
ulje

Za fil:
4 čena belog luka, usitnjena
2 kašičice peršuna
200 g putera, mekog
sok od pola limuna

Priprema

1. Pomešajte sve sastojke za fil i po želji posolite. Napravite od smese dva valjka i stavite u frižider  da se stegnu. Možete napraviti i do tri dana unapred. Kada se smesa dobro stegne, podelite na 8 jednakih delova.

2. Stavite piletinu na dasku za sečenje i oštrim nožem napravite "džepove". Pazite da ne preobijete drugu stranu šnicle, jer će tu izaći puter.

3. U svaki džep stavite deo smese sa puterom. Pritisnite blago rukama.

4. Pomešajte parmezan i prezle i stavite u tanjir. U drugi tanjir stavite jaja. U treći tanjir stavite brašno, papriku i malo soli. Svaku punjenu šniclu najpre umočite u  brašno, zatim jaja i na kraju u prezle. Svaku šnicle umočite dva puta istim redosledom, tako će šnicle biti hrskavije, i puter neće iscureti. Šnicle zatim stavite u frižider da se hlade bar sat vremena pre pripreme.

5. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj stavite ulje i pržite šnicle 2-3 minuta sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Šnicle zatim stavite u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje ili ga nauljite. Pecite šnicle 20-25 minuta.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati