Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 10. 2017.

NEODOLJIVI UKUS: Piletina Kijev

Pikantni gurmanluk neodoljivog ukusa.

NEODOLJIVI UKUS: Piletina Kijev

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

pileći file, 8 šnicli
230 g prezli
80 g parmezana
5 jaja, umućenih
100 g brašna
prstohvat mlevene paprike
ulje

Za fil:
4 čena belog luka, usitnjena
2 kašičice peršuna
200 g putera, mekog
sok od pola limuna

Priprema

1. Pomešajte sve sastojke za fil i po želji posolite. Napravite od smese dva valjka i stavite u frižider  da se stegnu. Možete napraviti i do tri dana unapred. Kada se smesa dobro stegne, podelite na 8 jednakih delova.

2. Stavite piletinu na dasku za sečenje i oštrim nožem napravite "džepove". Pazite da ne preobijete drugu stranu šnicle, jer će tu izaći puter.

3. U svaki džep stavite deo smese sa puterom. Pritisnite blago rukama.

4. Pomešajte parmezan i prezle i stavite u tanjir. U drugi tanjir stavite jaja. U treći tanjir stavite brašno, papriku i malo soli. Svaku punjenu šniclu najpre umočite u  brašno, zatim jaja i na kraju u prezle. Svaku šnicle umočite dva puta istim redosledom, tako će šnicle biti hrskavije, i puter neće iscureti. Šnicle zatim stavite u frižider da se hlade bar sat vremena pre pripreme.

5. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj stavite ulje i pržite šnicle 2-3 minuta sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Šnicle zatim stavite u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje ili ga nauljite. Pecite šnicle 20-25 minuta.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage