Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 09. 2017.

Italijanska slast: Lazanja s povrćem

Osnovni sastojci su paprika, testenina, paradajz sos, crni luk, beli luk, rikota, mocarela, ulje, jaja, parmezan, šampinjoni, bosiljak.

Italijanska slast: Lazanja s povrćem

Foto:B92.net

Sastojci: 

  • 450 g testenine za lazanje
  • 700 g paradajz sosa
  • 450 g šampinjona
  • kašičica bosiljka
  • 3/4 šolje iseckane zelene paprike
  • 420 g rikota sira (ili nekog drugog mekanog sira)
  • glavica crnog luka
  • 450 g mocarele
  • 3 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 šolje parmezana


Priprema: 

1. Testeninu za lazanje kuvajte u ključaloj vodi oko 10 minuta. Isperite hladnom vodom i procedite. 

2. U velikoj šerpi dinstajte na ulju šampinjone, papriku, luk. Umešajte paradajz sos i bosiljak i kuvajte dok ne počne da vri. Smanjite temperaturu i ostavite da struji još 15 minuta. 

3. Pomešajte rikotu, pola količine mocarele i jaja. 

4. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Šolju sosa sa paradajzom prelijte po pouljenom plehu i preko stavite polovinu testenine, zatim polovinu mešavine sa rikotom, kao i polovinu preostalog sosa i parmezana. Ponovite filovanje i preko stavite preostalu količinu mocarele. 

5. Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta. Kada je lazanja pečena, sačekajte 15 minuta pre služenja. 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati