Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 09. 2017.

Italijanska slast: Lazanja s povrćem

Osnovni sastojci su paprika, testenina, paradajz sos, crni luk, beli luk, rikota, mocarela, ulje, jaja, parmezan, šampinjoni, bosiljak.

Italijanska slast: Lazanja s povrćem

Foto:B92.net

Sastojci: 

  • 450 g testenine za lazanje
  • 700 g paradajz sosa
  • 450 g šampinjona
  • kašičica bosiljka
  • 3/4 šolje iseckane zelene paprike
  • 420 g rikota sira (ili nekog drugog mekanog sira)
  • glavica crnog luka
  • 450 g mocarele
  • 3 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 šolje parmezana


Priprema: 

1. Testeninu za lazanje kuvajte u ključaloj vodi oko 10 minuta. Isperite hladnom vodom i procedite. 

2. U velikoj šerpi dinstajte na ulju šampinjone, papriku, luk. Umešajte paradajz sos i bosiljak i kuvajte dok ne počne da vri. Smanjite temperaturu i ostavite da struji još 15 minuta. 

3. Pomešajte rikotu, pola količine mocarele i jaja. 

4. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Šolju sosa sa paradajzom prelijte po pouljenom plehu i preko stavite polovinu testenine, zatim polovinu mešavine sa rikotom, kao i polovinu preostalog sosa i parmezana. Ponovite filovanje i preko stavite preostalu količinu mocarele. 

5. Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta. Kada je lazanja pečena, sačekajte 15 minuta pre služenja. 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage