Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 07. 2019.

Ukusno iznenađenje: Pica sa punjenom koricom

U hrskavoj korici ove pice čeka vas ukusno iznenađenje.

Ukusno iznenađenje: Pica sa punjenom koricom

Foto:superzena.b92.net

Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml mlake vode
  • 1 supena kašika šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 400-450 g brašna
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 300 g sitnog sira
  • za paradajz sos:
  • 1 čen belog luka
  • 1 konzerva 400 g paradajza pelata
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana



Za nadev:

  • mocarela
  • kulen
  • kapari

Priprema: 

1. Da napravite testo, u činiji pomešajte vodu, šećer i kvasac i ostavite na toplom da zapeni, oko 10 minuta. Dodajte polovinu količine brašna, promešajte viljuškom, pokrijte providnom folijom i ostavite nekoliko sati na toplom. Dodajte maslinovo ulje, so i postepeno ostatak brašna, pa umesite meko i elastično testo. Prebacite ga u čistu činiju, premažite sa malo maslinovog ulja i pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da raste preko noći. Sutradan kratko premesite testo na brašnom posutoj radnoj površini, isecite ga na dva jednaka dela, oblikujte u lopte, prebacite u posudu podmazanu maslinovim uljem i ostavite u frižideru do korišćenja. 

2. Da napravite paradajz sos, u šerpici, na malo maslinovog ulja pržite blago pritisnuti beli luk, dok ne zamiriše, pa dodajte paradajz, šećer, malo soli, bosiljak, origano i pola šolje tople vode. Kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta, dok se sos ne zgusne, pa začinite solju i biberom po svom ukusu i ostavite sa strane da se ohladi. 

3. Izvadite testo iz frižidera i uključite rernu da se greje na najjačoj temperaturi sa uključenim fenom (kod nas je to 275° C). Pospite pleh sa malo brašna ili ga obložite papirom za pečenje. Na plehu, rukama razvucite jednu loptu testa da bude jako tanko. Na 1 cm od ivice rasporedite u krug polovinu količine sira, prstom nakvašenim vodom premažite testo uz sir, pa preklopite testo preko sira i blago pritisnite prstima da se zalepi. Isto uradite i sa drugom polovinom testa. 

4. Na pripremljeno testo rasporedite sos, preko stavite nadev po svojoj želji (mi smo koristili mocarelu, kulen i kapare), poprskajte sa malo maslinovog ulja i pecite u rerni 10 minuta, ili dok korica testa ne porumeni, a sir se ne otopi. Izvadite iz rerne, servirajte sa malo čeri paradajza isečenog na polovine i sveže salate. 

Izvor: superzena.b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati