Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pastrmka sa bademima

Osnovni sastojci ovog slasnog recepta su pastrmka, crni luk, beli luk, šampinjoni, pirinač, đumbir, badem, šargarepa, so.

Pastrmka sa bademima

Foto:B92.net

Sastojci

  • pastrmka
  • glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 50 grama šampinjona
  • 30 grama graška iz konzerve
  • 50 grama integralnog pirinča
  • 1/3 kašičice đumbira
  • 10 iseckanih badema
  • so


Priprema: 

1. Iseckajte sitno crni luk, a šargarepu na kolutove. Stavite na malo ulja i propržite. Dodajte isečene šampinjone, grašak, pirinač, đumbir, 5 iseckanih badema, začinite i dolijte malo vode i prokuvajte. 

2. Usoljenu pastrmku na par mesta zasecite, napunite ovom smesom, a ostatak sipajte oko nje. 

3. Preostale cele bademe stavite u zasečeni deo ribe. Pecite ribu u pokrivenoj vatrostalnoj posudi na 200 stepeni. 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage