Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 12. 2017.

Lazanje koje morate da naučite da spremate

Ukus je odličan, jelo izgleda fenomenalno, a ne traži ni mnogo angažmana ni vremena.

Lazanje koje morate da naučite da spremate

Foto:zenskikutak.rs

Ovo su stvarno jedine lazanje koje morate da naučite da spremate. Prvenstveno zbog toga što je ukus odličan, jeloizgleda fenomenalno, a ne traži ni mnogo angažmana ni vremena.

Potrebni sastojci:

- Jaje

- Sitan ovčiji sir, poželjno od ovčije surutke, ali ukoliko više volite kravlji, možete mešati sitan sir sa pavlakom

- Mocarela sir

- Parmezan

- Svež spanać (listovi)

- Vaš omiljeni sos za paste ili lazanje

- Testo za lazanje

Foto: Printscreen YouTube / BuzzFeedVideoFoto: Printscreen YouTube / BuzzFeedVideo

Za 3 ovakve lazanja-rolnice dovoljno vam je jedno jaje, koje ćete umutiti i mešati sa sirom dok se ne spoje u finu masu kojom ćete filovati. Savetujemo da unapred pripremite listove spanaća, iseckate sir na kriške mocarele i izrendate tvrdi parmezan.

Ako imate samo onaj u kesici, nije problem. Uz to svakako treba da pripremite svoj omiljeni sos, recimo milanese. Skuvajte prvo testo za lazanje, ocedite i počnite da filujete. Prvo namažite masu od jajeta i sira, poređajte red listova spanaća, zatim red sosa, parmezana, pa urolajte u rolnicu.

Foto: Printscreen YouTube / BuzzFeedVideoFoto: Printscreen YouTube / BuzzFeedVideo

staklenu posudu prethodno namazanu sosom poređajte rolnice stavite još malo sosa preko, pokrijte svaku rolnicu jednom kriškom mocarele, pa pospite sa još mlo parmezana i stavite u rernu.

Neka se krčka na 175 stepeni otprilike i  za 30 minuta jelo je spremno. Pogledajte video i za manje od jednog minuta sklopite sve kockice u glavi i pravac kuhinja:

Foto: Shutterstock

Izvor: besnopile.rs


Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage