Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 11. 2017.

Italijanske "šmekerske" špagete sa orasima i čeri paradajzom

Neobičan dodatak oraha u ovom specijalitetu iznenadiće i posvećene obožavaoce italijanskih specijaliteta.

Italijanske "šmekerske" špagete sa orasima i čeri paradajzom

Foto:B92.net

Sastojci (za 4 osobe):

  • 50 grama oraha
  • 50 grama parmezana
  • 5 kašika belih prezli
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 250 grama čeri paradajza
  • 4 grančince peršuna
  • 8 kašika pavlake
  • 400 grama špageta
  • so
  • biber



Priprema: Orah grubo naseckati, i narendati parmezan. Viljuškom promešajte orahe, parmezan i prezle, poslote i pobiberite. Peršun iseckajte na tračice. Pazite da ne prekuvate testeninu, trebala bi biti kuvana al dente. U međuvremenu, u tiganju zagrejte preostale dve kašike ulja na koje ćete dodati paradajz, ostavite da se krčka svega 3 do 4 minuta. 

Zatim, paradajz izvadite iz tiganja. Iscedite špagete i stavite ih u tiganj u kome se prethodno krčkao paradajz, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Začinite solju i biberom. Servirajte sa paradajzom i peršunom, pospite sa prethodno pripremljenom mešavinom oraha, parmezana i prezli. 

Vreme pripreme: 25 minuta

 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati