Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 12. 2017.

Venac pica

Za priprremanje venac pice potrebno vam je bršno, kvasac, šećer, crvena paprika, maslinovo ulje, tikvice, crni i beli luk, majčina dušica, tvrdi kačkavanj, mocarela i kuvana šunka.

Venac pica

Foto:zenskikutak.rs

Za 16 komada: 400 g brašna, 10 g svežeg kvasca, kašika šećera, crvena paprika, 8 kašika maslinovog ulja, 300 g tikvica, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, kašika majčine dušice, 150 g tvrdog kačkavalja, 125 g mocarele, 200 g kuvane šunke, so i biber.

1. Kvasac i šećer razmutite sa malo vode i ostavite da nadođe. Pomešajte brašno i so, dodajte tri kašike ulja, kvasac i 250 ml mlake vode, pa umesite glatko testo, prvo mikserom, a zatim rukama. Posudu poklopite i ostavite 45 minuta na toplom mestu da se testo udvostruči.

2. Papriku očistite i izrežite na kockice, tikvice na tanke kriške, a crni i beli luk sitno iseckajte. U tiganju zagrejte dve kašike ulja, dodajte povrće, luk i majčinu dušicu, dinstajte deset minuta, posolite, pobiberite i ohladite. Testo razvijte oklagijom (30 x 60 cm).

3. Rasporedite šunku, ali ostavite dva centimetra od ivice, pospite povrćem, rendanim kačkavaljem i kockicama oceđene mocarele. Obod testa premažite vodom, urolajte i pritisnite krajeve. Napravite venac, stavite u pleh, poprskajte sa tri kašike ulja i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage