Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 09. 2016.

Sočne pečurke punjene krem sirom

Pogledajte kako na jednostavan način pripremiti ukusne pečurke u obliku šeširića.

Sočne pečurke punjene krem sirom

Foto:zenskikutak.rs

Pečurke punjene ukusnim filom od krem sira i parmezana biće pravi gastronomski užitak u malim zalogajima za čitavu porodicu!

Sastojci:

12 šampinjona

kašika ulja

kašika usitnjenog belog luka

220 g krem sira

50 g parmezana

malo bibera

crnog luka u prahu

kajenskog bibera

Priprema:

1. Rernu uključite na 180 C.

2. Operite dobro šampinjone, osušite ih i odstranite drške. Drške zatim sitno iseckajte.

3. Ugrejte u tiganju ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte beli luk i iseckane drške pečurki i pržite dok ne ispari tečnost, vodeći računa da luk ne izgori.

4. Kada se prženi luk i pečurke ohlade, umešajte krem sir, parmezan, biber, luk u prahu i kajenski biber. Trebalo bi da dobijete veoma gustu smesu.

5. Kašikom napunite kapice pečurki filom, a zapim punjene pečurke poređajte na nauljeni pleh (možete umesto ulja koristiti i papir za pečenje).

6. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage