Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 08. 2017.

Rozen kolač s makom

Ovaj ukusan kolač se veoma lako i brzo priprema i obradovaće mu se svi sladokusci.

Rozen kolač s makom

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 300 g mlevenog maka
  • 200 g mlevenog keksa
  • 3 dl mleka
  • 250 g margarina
  • 300 g šećera
  • Glazura (otopiti na pari):
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema: 

1. Prokuvati mleko sa šećerom, skloniti sa šporeta i dodati mak i keks. Izmešati pa u vruću smesu iseckati margarin. Mešati da se margarin istopi i filovati rozen kore. Ravnomerno nanosite fil i podelite ga jednako za svaki premaz. 

2. Na poslednju koru ne ide mak, već se prelije otopljenom čokoladom. 

Pritisnuti težim predmetom i staviti u frižider. Do posluzenja neka stoji jedan dan da se sve lepo spoji, fil da se stegne a korice da omekšaju.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage