Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 08. 2017.

Rozen kolač s makom

Ovaj ukusan kolač se veoma lako i brzo priprema i obradovaće mu se svi sladokusci.

Rozen kolač s makom

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 300 g mlevenog maka
  • 200 g mlevenog keksa
  • 3 dl mleka
  • 250 g margarina
  • 300 g šećera
  • Glazura (otopiti na pari):
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema: 

1. Prokuvati mleko sa šećerom, skloniti sa šporeta i dodati mak i keks. Izmešati pa u vruću smesu iseckati margarin. Mešati da se margarin istopi i filovati rozen kore. Ravnomerno nanosite fil i podelite ga jednako za svaki premaz. 

2. Na poslednju koru ne ide mak, već se prelije otopljenom čokoladom. 

Pritisnuti težim predmetom i staviti u frižider. Do posluzenja neka stoji jedan dan da se sve lepo spoji, fil da se stegne a korice da omekšaju.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati