Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 11. 2017.

Piletina sa prelivom od fete

Ukoliko vam je dosadio klasičan ukus piletine vreme je da ga obogatite ukusima sa Mediterana.

Piletina sa prelivom od fete
Foto:zenskikutak.rs

Sastojci:

4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju

maslinovo ulje

so biber

1 kašika putera

4 kašičice višenamenskog brašna

1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml)

2-3 kašike svežeg vlašca

1 šolja feta sira

Priprema:

1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Spustite piletinu u tiganj kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim. 3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno. 3. Umešajte vlašac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno. 4. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi. 5. Kašikom prelijte sos preko piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više sosa. 

Napomena:

Kondenzovano mleko možete naći u supermarketima ili ga napraviti sami. Neki od recepata kako da napravite sami kondenzovano mleko. 

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage