Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 09. 2019.

Piletina na kineski način

Spremite piletinu na malo drugačiji način i uživajte u egzotičnom ukusu.

Piletina na kineski način

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 500 g pilećeg fileta
  • 3 paprike: crvena, zelena i žuta
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • soja sos
  • ananas
  • sok od ananasa
  • paradajz sos
  • đumbir
  • muskatni oraščić
  • susamovo ulje
  • sirće od pirinča
  • ljubičasti luk
  • beli luk
  • so, biber
  • tabasko
  • pirinčani rezanci

Priprema :

1. Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte. 

2. U vok (posuda) na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitno seckan beli luk. 

3. Kad luk zažuti, dodajte mu piletinu i sve zajedno zalijte soja sosom. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu, i 3 kašike paradajz sosa, a po potrebi i još soja sosa. 

4. Sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte narendan đumbir, ananas koji ste prethodno isekli na kockice i 3 kašike soka od ananasa. 

5. Posolite, pobiberite, dodajte kašiku pirinačanog sirćeta, malo tabaska i muskatnog oraščića.

6. Posebno skuvajte pirinčane rezance. 

7. Rezance pomešajte s piletinom i povrćem i služite toplo.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati