Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 08. 2018.

Ravioli s pečurkama

U sredini raviola nalazi se kremasti fil od pečuraka.

Ravioli s pečurkama

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • jaje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 vlašca
  • čen belog luka
  • 500 g šampinjona
  • 4 kašike maslaca
  • po 1 kašika peršuna, timijana, fino seckanih
  • so, biber
  • muskatni oraščić
  • belance
  • 12 listova sveže žalfije
  • 75 g rendanog parmezana

Priprema: 

1. Brašno posuti po radnom stolu. U sredini napraviti rupu, pa u nju staviti jaje, ulje i 8–10 kašika vode. Od svih sastojaka zamesiti glatko testo, pa ga staviti u vlažnu kuhinjsku krpu i otaviti da miruje oko 40 minuta. 

2. Očistiti vlašac i beli luk, pa iseckati na kockice. Pečurke očistiti i iseckati. Zagrejati kašiku ulja u tiganju, pa na njemu izdinstati vlašac i beli luk. Dodati pečurke i začinsko bilje, pa dinstati dok voda ne ispari. Skinuti sa šporeta, začiniti solju, biberom i muskatnim oraščićem, pa ohladiti. 

3. Testo prepoloviti, pa ga razvući na 2 tanke kore. Na rastojanju od oko 6 cm staviti po kašiku napravljene smese. Međuprostor premazati belancetom. Preko staviti drugu koru od testa. Iseći kvadrate ili krugove i pritisnuti ivice raviola. Ostaviti ih da se osuše 10 minuta, pa ih kuvati oko 10 minuta. 

4. Preostali maslac zagrejati sa žalfijom, pa preliti preko raviola. Posuti parmezanom.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati