Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Foto:zenskikutak.rs
Sastojci:
- Glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 500 g paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber, šećer
- 8 kora za lazanje
- pola crvene paprike
- pola žute paprike
- malo peršuna i majčine dušice
- 300 g mladog sira
- Šargarepa
- tikvica
- 80 g rendanog kačkavalja
1. Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte, a kožu bacite.
2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim malo šećera.
3. U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice.Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite.
4. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće. Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte.
5. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
Izvor: zenskikutak.rs
Nema komentara.