Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 08. 2018.

Leskovačka mućkalica

Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje.

Leskovačka mućkalica

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa od vrata
  • 200g sveže slanine (mesnate)
  • 5 glavica crnog luka
  • 10 pečenih paprika (iseckane)
  • 500 g flaširanog paradajza iz zimnice
  • 2 glavice belog luka
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber, biljni začin
  • 1,5 dl ulja

Priprema:

1. Meso isecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj da se malo ispeče, a ako nemate roštilj možete i na teflonskom tiganju da ga propržite. 

2. Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju. U tako prodinstan luk dodajte pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. U to dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu. 

3. Na kraju leskovačku mućkalicu presipajte u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni. 

4. Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom. Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati