Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 08. 2017.

Evo kako se pravi kralj deserta: Domaći mančmelou

Brza poslastica prste da poližeš...

Evo kako se pravi kralj deserta: Domaći mančmelou

Foto:B92.net

Sastojci:

Kora:

  • 6 žumanaca 10 kašika šećera 6 kašika brašna 3 kašike kakao 1 vanila 1/2 peciva 200 ml. mleka 100 ml. ulja
  • Fil: 20 kašika šećera 6 belanaca 1 vanila 1 kašika želatina
  • Glazura: 150-200 gr čokolade 3 kašike ulja

Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom dodati brašno izmešano sa pecivom ,kakao, vanilu, mleko i ulje. Sve dobro izmešati i peći u podmazanom plehu na 180 stepeni C 30 min. Umutiti belanca vanilu u čvrst šne. Želatin potopiti u posudicu sa 4 kašike mlake vode izmešati i posle 3 minuta ubaciti u umućen šne i mutiti još 3-4 min. Kad je biskvit pečen izvaditi ga pa preko njega dodati umućena belabca i vratiti u rernu i smanjiti rernu na 140 stepeni i sušiti šoš 15 min. Gotov kolač preliti glazurom od čokolade. Ohladjen služiti i sladiti se.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage