Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 06. 2018.

Lazanje s pečurkama

Uživajte u bogatom ukusu čuvenog italijanskog specijaliteta.

Lazanje s pečurkama

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 500 g testa za lazanje
  • 350 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 150 g shitake pečurka
  • 100 g vrganj
  • 1 vezica peršuna, list
  • 1 kom crveni luk
  • 4 glavice luka
  • 250 g gaude sira - punomasni
  • 200 g kiselog mleka (20% masti)
  • 3 kašike belog pšeničnog brašna
  • 1 l kravljeg mleka, punomasno
  • 2 kašike maslaca
  • muškatni oraščić
  • ulje maslinovo
  • so
  • mleveni biber

Priprema: 

1. Na maslacu kratko popržite brašno pa polagano dodajte mleko uz stalno mešanje mikserom. Začinite sa solju, biberom i muškatnim oraščićem i kuvajte 15 min na srednjoj vatri. Kada se sos delimično ohladi umešajte kiselo mleko. 

2. Ljubičasti luk, peršun i 4 glavice crnog luka naseckajte na sitno. Ako imate suvih vrganja, prelijte ih sa vrućom vodom, a pre upotrbe ih ocedite od suvišne vode. Narendajte gaudu. 

3. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte gljive i dinstajte 10 min. Ugasite vatru i umešajte luk i peršun. 

4. Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premažite maslacem i prekrijte slojem bešamel sosa. Redom slažite slojeve testa, bešamela, distanih gljiva i narendane gaude dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj završite s bešamelom i narendanom gaudom. 

5. Pecite u zagrejanoj rerni 20 min na 200 °C. 

6. Kada su lazanje gotove pustite ih 15 min da se ohlade pa ih poslužite uz hrskavu salatu. 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati