Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 09. 2017.

Pastrmka sa povrćem

Preukusan posni ručak.

Pastrmka sa povrćem

Foto:e-recepti.net

Namirnice:
  • pastrmka1kg
  • crni luk2gl
  • sveža paprika2kom
  • paradajiz2kom
  • ulje1dl
  • prezla2sk
  • so1kk
  • biber1kk
  • limunov sok

Priprema:

1.

Za pripremu pastrmke sa povrćem stavite 3 kašike ulja u dublji tiganj da se ugreje, dodajte očišćen i sitno isečen crni luk pa dinstajte dok luk ne omekša. Oljuštite paradajiz pa ga sitno isecite, očistite i sitno isecite i papriku pa sve dodajte u tiganj sa lukom i nastavite krčkati. Gotovo povrće posolite, promešajte i preručite u vatrostanu činiju.

2.

Pastrmku očistite i operite, posolite i pobiberite ribu, spolja i iznutra, zasecite pastrmku na par mesta (otprilike na skakih 10mm) i uvaljajte je u prezlu. Stavite pripremljenu pastrmku preko povrća da lepo legne. Pastrmku stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče.

3.

Pripremite preliv za pastrmku sa povrćem, pomešajte preostalo ulje sa sokom od limuna, pa povremeno prelivajte ribu ovom mešavinom. Kad pastrmka porumeni izvadite je iz rerne i toplu poslužite sa povrćem u kojem se pekla.

Izvor: e-recepti.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage