Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 03. 2018.

Torta od teletine, ćuretine, svinjetine...

Mislim torta, i to još od mesa!Nju definitivno ništa ne može da nadmaši na trpezi!

Torta od teletine, ćuretine, svinjetine...

foto: zena.blic.rs

Ja sam je pravila nekoliko puta po ovom receptu, doduše za Novu godinu ili kada spremam bogatiji ručak za goste, i uvek je bila preukusna. Da ne pričam o tome da mi uvek traže recept za nju.

Ja vam savetujem da meso dobro, ali baš dobro isušite ubrusom kako tokom pečenja ne bi pustilo previše vode.

I - zaboravite kalorije bar na jedan dan i napravite ovu pravu gurmansku poslasticu.

 TORTA OD MESA

Potrebno je

- 700 g telećih šnicli

- 700 g ćurećeg belog mesa

- 700 g svinjskih šnicli

- 300 g slanine

- 2 kisele pavlake

- 3 pune kašike senfa

- 350 g kačkavalja

- so

- suvi biljni začin

 Priprema

Šnicle dobro osušite papirnim ubrusom, izlupajte ih tučkom za meso, još jednom ih prosušite ubrusom, pa začinite solju i suvim biljnim začinom.

U dublji podmazan pleh stavite teleće šnicle, premažite ih pavlakom i senfom, pa po njima pospite po 100 grama seckane slaninice i 100 grama rendanog kačakavalja.

Preko stavite ćureće šnicle, premažite ih pavlakom i senfom, pa i po njima pospite po 100 grama seckane slaninice i 100 grama rendanog kačakavalja.

Preko stavite svinjske šnicle, premažite ih pavlakom i senfom, pa i po njima pospite po 100 grama seckane slaninice i 100 grama rendanog kačkavalja.

Tortu prekrijte folijom i pecite oko sat i po na 200 stepeni. Petnaestak minuta pred kraj skinite foliju, pospite još malo rendanog kačkavalja i vratite u rernu da se zapeče i sva tečnost ispari. Ako meso pusti više vode, slobodno ga prospite, pa vratite u rernu da se zapeče.

Gotovu tortu izvadite iz rerne i ostavite je da se prohladi pre nego što počnete da je sečete.

Izvor: zena.blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage