Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 09. 2017.

Riba list sa šparglama

Špargle i riba se dobro slažu, a sos od pavlake i senfa upotpunjuje ovu kombinaciju.

Riba list sa šparglama

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

800 g zelene špargle
so
2 crvene paprike
300 g kisele pavlake
1 kašika rendanog rena
malo rendane kore limuna
1/2 kašičice senfa
biber
šećer
600 g fileta ribe list
2 kašike soka od limuna
1 polovina čena belog luka
3 kašike ulja

Priprema

1. Iseći šparglu na komade i blanširati je 2 minuta. Iseći paprike na kockice. Pomešati pavlaku s renom, korom limuna i senfom. 

2. Ribu začiniti solju, biberom, limunom i maslinovim uljem i izgrilovati je. Propržiti beli luk na ulju i dodati mu pavlaku. U drugom tiganju propržiti papriku i šparglu.

3. Servirati špargle, preko njih ribu, preliti sosom i posuti prženom paprikom. Umešati malo tečnosti od kuvanja ribe u sos od rena i pavlake, pa preliti ribu.

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati