Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 08. 2020.

Jagnjeći đuveč

Prste da poližeš!

Jagnjeći đuveč
Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 700 g jagnjetine od plećke
- glavica crnog luka
- plavi patlidžan
- 2 manje tikvice
- 1/2 kg paradajza
- kafena šoljica soka od paradajza
- žuta paprika
- 400 g zelene boranije
- 2 veća krompira
- 2 šoljice pirinča
- 3 kašike mlevene crvene paprike
- ljuta papričica po ukusu
- so
- peršun
- celer
- origano

Priprema:

Luk isecite na tanka rebra, a papriku, patlidžan, krompir, tikvice i oljušteni paradajz na kockice. Izmešajte sve povrće sa mlevenom paprikom i uljem, posolite i stavite sve u zemljanu ili vatrostalnu činiju. Odozgo poređajte usoljeno meso i pokrijte poklopcem ili alumijumskom folijom. Pecite u rerni na 220 stepeni, povremeno mešajući. Nakon 45 minuta dodajte pirinač, izmešajte, dodajte po potrebi malo vode i vratite u rernu. Pecite dok meso ne počne da se odvaja od kosti.

Izvor: Alo.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati