Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 08. 2018.

Čimbur, vrhunski bosanski specijalitet: Slasni ručak od jagnjetine i jaja

Idealan izbor za nedeljni ručak.

Čimbur, vrhunski bosanski specijalitet: Slasni ručak od jagnjetine i jaja

foto: stil.kurir.rs

Čimbur je brzo i jednostavno, a veoma ukusno jelo iz kuhinje Bosne i Hercegovine. Sastoji se od mlevenog mesa i jaja.

Postoji više varijanti ovog jela, u zavisnosti od podneblja, čimburom se smatraju i jednostavnije varijante, a ovaj konkretno priprema se sa mlevenim jagnjećim mesom.

Sastojci: 1 kg mlevene jagnjetine, 4 jaja, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, so, biber, 1 kašika pirea od paradajza, 2 kašike sitno seckanog peršuna, 25 grama maslaca plus malo za podmazivanje tiganja.

Priprema: Sitno iseckajte crni luk i pržite na rastopljenom maslacu dok ne porumeni. Dodajte meso, dobro promešajte i pržite zajedno nekoliko minuta. Čim meso pusti sok, dodajte pire od paradajza i beli luk pa nastavite da pržite dok ne uvri sav sok.

Posolite, pobiberite, dodajte peršun, izmešajte i izručite meso u tiganj podmazan maslacem.

Poravnajte i napravite kašikom 4 udubljenja u mesu, pa u svako stavite po jedno sveže jaje i zapecite u zagrejanoj rerni koliko da se belanca stegnu. Pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.

Izvor: stil.kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati