Press Online :: Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/rss.html Ukusna pletina sa medom http://www.pressonline.rs/plus/recepti/311089/ukusna-pletina-sa-medom.html Piletina u nešto drugačijoj varijanti! Jednostavno i veoma ukusno! ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 500 g pilećeg filea

- 3 kašike meda

- 3 kašike nepečenog susama

- so

- glavica crnog luka (ili crvenog)

Priprema:

Meso iseckajte na tanke listiće, dodajte med, so i susam. Ako želite da bude sočnije dodajte malo otopljenog putera i ostavite da odstoji pola sata. Takođe, ukoliko volite pikantniji ukus možete dodati i malo karija ili bibera.

U dubljoj posudi isecite luk na kolutove, i propržite. Potom u vruće ulje stavite meso i prižite sve dok ne dobije lepu rumenu boju. Servirajte uz pirinač, grašak ili bareni krompir. Prijatno!

]]>
Fri, 19 Jan 2018 14:11:00 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/311089/ukusna-pletina-sa-medom.html
Pikantni mafini http://www.pressonline.rs/plus/recepti/307155/pikantni-mafini.html Ovi mafini oduševiće sve prave gurmane. Spoj pikantnih začina, pršute i kačkavalja obradovaće vaša nepca i "navući" vas na ove slane zalogaje. ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 400 g pšeničnog glatkog brašna

- 1 prašak za pecivo

- 1 kašičica soli

- 90 g maslaca (ili putera)

- 1 jaje

- 400 ml jogurta

- 150 ml mleka

- 2 kašike sveže naseckanog bosiljka

- 1 čen izmrvljenog belog luka

- ½ kašičice grubo mlevenog bibera

- ¼ kašičice mlevene ljute paprike

- 100 g izrendanog kačkavalja

- 75 g pršute

- 1 kašika maslinovog ulja

Priprema: Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte so, i razmućeni maslac. U to dodajte jaje, jogurt, mleko, bosiljak, izmrvljeni beli luk, biber, ljutu papriku i sve zajedno dobro promešajte mikserom.

U tako pripremljenu smesu na kraju umešajte i izrendani kačkavlja. Smesu zahvatajte kašikom i stavljajte u prethodno nauljene kalupe za mafine. Na vrh stavite pršutu koju ste prethodno iseckali na trakice. Odozgo malo pouljite sa par kapi maslinovog ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C , bez pokrivanja, negde oko 30 minuta. Nakon toga pokrijte folijom i pecite još 15 minuta. Poslužite u papirnatim korpicama.

Prijatno!

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:01:33 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/307155/pikantni-mafini.html
Počinje sa hrskavom slaninom. A onda nastaju najbolje lazanje za doručak http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363287/pocinje-sa-hrskavom-slaninom-a-onda-nastaju-najbolje-lazanje-za-dorucak.html Ko kaže da su lazanje teško i komplikovano jelo koje se isključivo jede za ručak? ]]> Foto:zenskikutak.rs

Ukoliko ih pripremite na ovaj način, možete da računate da ćete ispred sebe imati pravi kraljevski doručak, kome će se svako obradivati.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

- 60 g putera

- ¼ kašičice soli

- 2 kašike brašna

- 2 ½ šolje mleka

- 3 kašike maslinovog ulja

- 800 g pečuraka i/ili tikvica

- 1 glavica crnog luka

- 450 g dimnjene slanine

- ¼ kašičice morske soli

- 9 jaja

- 3 kašike putera

- 2 šolje rendanog kačkavalja

- 2 šolje dimnjene gaude

- 9 lazanja kora koje se ne kuvaju

- So

- Biber


 

 

Priprema:

Najpre napravite bešamel sos i to tako što ćete otopiti puter, propržiti brašno i dodati mleko. Sve umutite i kuvajte na tihoj vatri. Začinite po ukusu. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U šerpi na srednjoj temperaturi na malo ulja ili maslaca prodinstajte seckani crni luk i pečurke. Nakon, otprilike pet minuta, dodajte seckanu tikvicu. U posebnom tiganju propržite slaninu da bude hrskava. Ostavite sa strane da se sasvim ohladi.

Otopite puter u tiganju i dodajte šest jaja koja ste blago umutili. nemojte sačekati da se potpuno ispeku, već da budu napola gotova. Pripremite pleh koji ste namastili, sipajte malo bešamel sosa, potom koru za lazanje, zatim fil od pečuraka sa lukom, pa renadani kačkavalj, potom ređajte kore, pa kajganu, slaninu, polovinu narendqanog dimnjenog sira i malo bešamela.

Ređajte dok ne utrošite sve sastojke tako da poslednji sloj budu kore na koje ćete preliti ostatak bešamel sosa i razbiti tri jajeta koja ste umutili i dodajte malo rendanog kačkavalja.

Pecite između 30 i 40 minuta, izvadite i ostavite da se malo prohlade, a potom ih služite.


]]>
Thu, 18 Jan 2018 02:09:02 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363287/pocinje-sa-hrskavom-slaninom-a-onda-nastaju-najbolje-lazanje-za-dorucak.html
Preukusne brze rolnice sa viršlama http://www.pressonline.rs/plus/recepti/389752/preukusne-brze-rolnice-sa-virslama.html Ukoliko nemate ideju šta za doručak, ovo je idealan recept za vas, jer ne zahteva puno vremena, a ukus je fantastičan. ]]> foto: superzena.b92.net

Potrebno je:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 7-8 komada viršli
  • 1 žumance
  • susam

 

 

Priprema: 

Testo razviti za pola centimetara pa iseći širine 1,5 centimetara na trake i obavijati oko svake viršle. 

Namazati žumancetom i posuti susamom. 

Peći 15-20 na 220 stepeni da lepo porumeni. Služiti uz kečap ili jogurt... 

Izvor i foto: Bakina kuhinja

]]>
Thu, 18 Jan 2018 19:14:04 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/389752/preukusne-brze-rolnice-sa-virslama.html
Namaz od spanaća http://www.pressonline.rs/plus/recepti/306595/namaz-od-spanaca.html Veoma ukusan i zdrav namaz koji možete koristiti i kao sos za testeninu. ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

500 g smrznutog spanaća
2 manje glavice crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
250 ml supe od povrća
½ veze mirođije
2 kašike sremskog sira
4 kašike jogurta
so, biber
muskatni oraščić

Priprema:

1. Odmrznite spanać. Očistite crni luk, iseckajte i prodinstajte na ulju. Dodajte spanać, nalijte supom i otvoreno kuvajte još 5 min.

2. Začinsko bilje sitno iseckajte i umešajte u masu. Sklonite sa vatre, dodajte sir i jogurt i štapnim mikserom ispasirajte. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. 

]]>
Wed, 17 Jan 2018 14:21:10 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/306595/namaz-od-spanaca.html
Kolač sa bananom, kokosom i čokoladom http://www.pressonline.rs/plus/recepti/349929/kolac-sa-bananom-kokosom-i-cokoladom.html Ukusan i jednostavan recept. ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci: 

2 zrele banane

2 jaja

šolja šećera

3 štangle crne čokolade

1 kašičica vanile

10 kašika ulja

1 šolja brašna

3/4 kašičice soli + so za posipanje pleha

2 šake kokosovog brašna

 

Izgnječiti banane. Dodati umućena jaja, šećer, vanilu i ulje. Pomešati so i brašno i dodati u prethodnu smesu.  Dodati iseckanu čokoladu i kokos. Pleh prekriti papirom za pečenje i poprskati solju. Peći 45-55 min na 180 stepeni. 

]]>
Wed, 17 Jan 2018 17:57:29 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/349929/kolac-sa-bananom-kokosom-i-cokoladom.html
IDEALAN ZIMSKI NAPITAK: Kuvano vino http://www.pressonline.rs/plus/recepti/348937/idealan-zimski-napitak-kuvano-vino.html Osim za dobro raspoloženje, kuvano vino je dobro i da spreči prehladu ali i da zagreje krv. ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 750 ml crnog vina

- 100 g šećera

- štangla cimeta

- po 2 zvezdasta anisa i karanfilića

- 3 kašike soka od limuna

- 2 kašike rendane kore od pomorandže

Priprema:

Sve sastojke sipati u lonac i prokuvati.

Savet:Ukusno je i belo kuvano vino kome treba dodati pomorandžu isečenu na kolutove, 3 karanfilića, 500 ml soka od belog grožđa i štapić cimeta.

Zagrejati i dodati 500 ml belog vina.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 01:53:26 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/348937/idealan-zimski-napitak-kuvano-vino.html
NEMA IM PREMCA: Najbolji recept za domaće mekike http://www.pressonline.rs/plus/recepti/349518/nema-im-premca-najbolji-recept-za-domace-mekike.html Ove ukusne mekike možete da poslužite uz jogurt, kajmak, pavlaku ili slatke namaze. ]]>

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

  • 500 ml mlake vode
  • 700 g mekog brasna
  • 40 g kvasca
  • 1 kafena kašičica šećera
  • 5 kašika ulja za testo
  • 1,5 kafena kašičica soli
  • ulje za prženje (duboko prženje)

Priprema

1. U vanglu stavite kvasac, mlaku vodu, ulje, šećer. Malo izmešajte rukom, dodajte brašna ali ne sve, malo vise od pola od ukupne količine. So dodate tek sad, ne direktno u kvasac jer će slabije narasti.

2. Umesite testo mikserom s dodacima za mešenje testa. Tako ćete brže napraviti lepo glatko testo. Mutite mikserom sve dok se ne dobije lepa glatkla masa, bez grudvica.

3. Pobrašnjavite malo ruke i testo. Mesite blago i površno, tek da se formira mekana lopta od testa. Ako se baš jako lepi za ruke, dodajte još malo brašna i blago mesite.

Pročitajte još:

Kako da napravite hleb bez brašna?

POSLASTICA PRSTE DA POLIŽEŠ: Kremasta torta od kestena

SPREMITE SE ZA NAJBOLJE PALAČINKE IKADA! Ovo je TAJNI sastojak!

4. Zagrejte rernu. Ukljucite na 50 ali ne čekajte da se skroz zagreje, pa ugasite. Rerna treba da je mlaka, ne previše vruća. Ubacite vanglu sa testom i prekrite krpom. Neka stoji 15 minuta da testo malo naraste, nema potrebe da se digne skroz.

5. Pobrašnjavite dobro radnu površinu, naraslo testo blago premesite sa malo brašna. Istresite na sto, malo oblikujte testo u loptu i oklagijom razvaljajte. Ne previše tanko i ne pritiskajte jako oklagijom da se rupice u testu ne slepe i ne izađe vazduh. Od testa isecite mekike veličine i oblika po želji i ostavite ih oko 10 minuta. Testo ćete lakše seći ako povremeno na nož nanesete brašno.

7. Zagrejte ulje, vrhove prstiju svaki put umočite u brašno da vam se mekike ne zalepe. Bitno je jos da ih uzimate veoma blago, ne pritiskajući jer ce se spljoštiti i nestaće pola rupica iz njih. Spuštajte u vrelo ulje, gornja strana ide prvo dole. Kada dobro porumeni, okrenite drugu stranu da porumeni. Vadite na salvetu da se ocede.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 13:53:40 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/349518/nema-im-premca-najbolji-recept-za-domace-mekike.html
SLANA POSLASTICA: Kroketi od krompir pirea http://www.pressonline.rs/plus/recepti/348845/slana-poslastica-kroketi-od-krompir-pirea.html Imate višak krompir pirea nakon ručka - evo kako da ga iskoristite. ]]>

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

1 kg krompir pirea
jajeta
2 kašike peršuna
60 g tvrdog sira (izrendanog)
2 kašike sitno iseckane slanine
125 g prezli
so, biber
ulje

Priprema

1. Pomešajte krompir pire, jaja, peršun, sir, slaninu, so i biber. Od smese napravite loptice veličine po želji i uvaljajte ih u prezle.

2. U dubljem tiganju zagrejte ulje oko 1 cm dubine. Krokete pržite u ulju na umerenoj temperaturi povremeno ih okrećući, dok ne porumene. Servirajte krokete dok su još vrući.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 17:45:40 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/348845/slana-poslastica-kroketi-od-krompir-pirea.html
Evo kako da od 4 pomorandže napravite 9 litara domaćeg soka http://www.pressonline.rs/plus/recepti/352019/evo-kako-da-od-4-pomorandze-napravite-9-litara-domaceg-soka.html Ovim receptom ćete dobiti zdrav i ukusan sok koji se veoma lako priprema. ]]> Foto:uspesnazena.com

Sve što vam je potrebno za prirepmu ovog napitka je: 4 pomorandže, kilogram šećera, 30 g limuntusa i 9 litara vode.

Pomorandže oprati, preliti ključalom vodom da bi se uklonila gorčina, obrisati ih i smestiti u zamrzivač na sat-dva. Izvaditi iz zamrzivača, iseći i samleti u mašini za mlevenje mesa. Smesu preliti sa 3 litra vode, filtrirane ili prokuvane i ohlađene. Ostaviti da odstoji desetak minuta.

Procediti kroz cediljku, pa u proceđen sok dodati 6 litara vode, šećer i limuntus. Dobro promešati, dok se šećer ne otopi (možete i ostaviti da odstoji sat vremena). Sipajte u flaše ili tegle. Vaš ukusan sok je spreman za upotrebu!

PROČITAJTE JOŠ:

DOMAĆICE, OVO JE SJAJNO! 10 novih načina da pripremite i servirate JAJA!

POSLE OVOG SPECIJALITETA, ZABORAVIĆETE NA SVE DRUGO: Probajte MARAKEŠ PICU!

PA, OVO JE DA NE POVERUJEŠ! Recept za palačinke od SAMO DVA SASTOJKA!

Posto je limuntus prirodni konzervans, sok možete čuvati u frižideru desetak dana. Količinu i slatkoću soka možete prilagoditi svojim potrebama, tako što ćete smanjiti količinu sastojaka.

Veoma je važno da se sve uradi prema receptu, a od ostataka pomorandži, tačnije njene pulpe, možete pripremiti džem - preručite je u šerpicu, dodajte šećera po ukusu, malo limuntusa i prokuvajte 5-10 minuta!

]]>
Mon, 15 Jan 2018 14:19:08 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/352019/evo-kako-da-od-4-pomorandze-napravite-9-litara-domaceg-soka.html
Pileća salata sa susamom http://www.pressonline.rs/plus/recepti/372778/pileca-salata-sa-susamom.html Osnovni sastojci:piletina, šunka, kisela pavlaka, kiseli krastavčići, susam. ]]> Foto:starukusa.rs

Sastojci:

1 pileće grudi
500 g šunke
700 g kisele pavlake
15 kiselih krastavčića
50 g susama

 

Priprema:

1. Obarite belo meso, kad se ohladi sitno ga iseckajte. Iseckajte na kockice šunku i kisele krastavčice. Sve to sjedinite. Dodajte kiselu pavlaku i dobro izmešajte.

2. Propržite na suvom tiganju susam. Kad se ohladi, dodajte ga ostatku smese. Opet sve dobro izmešajte.

]]>
Mon, 15 Jan 2018 17:05:03 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/372778/pileca-salata-sa-susamom.html
Paprikaš od šampinjona http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363967/paprikas-od-sampinjona-.html Veoma ukusno, posno jelo. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Sastojci

500 g šampinjona

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 paprika slatka

1 paradajz so dodatak za jelo

crvena mlevena paprika

200 ml soka od paradajza

malo seckanog lista peršuna

1 kašika ulja

Priprema:

Crni luk, šargarepu iseckati sitno ili usitniti u blenderu, papriku i paradajz iseći na kockice, peršunov list sitno iseckati a šampinjone preseći na pola. U dublji sud staviti pola dl ulja, ostaviti da se dobro zagreje, pa dinstati luk, šargarepu, papriku i na kraju šampinjone i paradajz.. Dodati posle 15 min dinstanja 200 ml soka od parazajza,  zašine po želji i kuvati još 10 minuta. Služiti uz pire krompir i sezonsku salatu. Prijatno!

]]>
Fri, 12 Jan 2018 00:13:48 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363967/paprikas-od-sampinjona-.html
Brza jafa torta http://www.pressonline.rs/plus/recepti/306510/brza-jafa-torta.html Ukusna torta očas posla. Probajte, sigurni smo da će vam se dopasti! ]]> Foto:zena.blic.rs

Sastojci:

- 5 kutija jafa keksa

- 150 g margarina

- 50 g čokolade

- 150 ml mleka

- 5 kašika šećera

100 g čokolade za kuvanje

- 1 kašika ulja

Priprema:

Stino iseckati čitavu količinu jafa keksa. Preliti prethodno istopljenom smesom od 150 g margarina, 50 g čokolade, 150 ml mleka i 5 kašika šećera. Sve to rpomešati. Prohladiti i istresti u kalup, obložen folijom.

Ostaviti u frižideru par sati da se stegne! Istresti iz kalupa i preliti glazurom (otopiti čokoladu za kuvanje i dodati ulje). Po želji dekorisati.

Prijatno!

]]>
Fri, 12 Jan 2018 14:35:46 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/306510/brza-jafa-torta.html
Kolač koji se pravi za manje od dva minuta je zaludeo svet, a i vas će http://www.pressonline.rs/plus/recepti/365212/kolac-koji-se-pravi-za-manje-od-dva-minuta-je-zaludeo-svet-a-i-vas-ce.html Jede vam se nešto slatko, ali nemate pojma o kuvanju? Rešenje je toliko jednostavno da je bukvalno zaludelo ceo svet, pogotovu one mlađe koji baš i ne vole da se druže sa rernom. Potrebni su vam samo osnovnu sastojci, jedna šolja, mikrotalasna i dva minuta vremena. ]]> Foto:B92.net

Kolači koji se prave u šolji za dva minuta postali su hit u svetu pre nekoliko godina, kada su ljudi shvatili da ne moraju da potroše sat vremena kako bi napravili bogati, sočni kolač. 

Potrebno je:

  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika mleka
  • 1 štangla čokolade na kockice
  • Prstohvat praška za pecivo

Sve sastojke stavite u šolju, i jednostavno pomešajte viljuškom ili kašikom. Trebalo bi da bude prilično tečno sa komadićima čokolade. Izvadite viljušku, pa šolju stavite u mikrotalasnu na najjače podešavanje na minut i po. Kolač će da narasta, a unutra će da ostane mekan i sočan - pa može da se jede kašičicom i ide savršeno uz šolju bele kafe. 

Obevzno sačekajte da se prvo malo ohladi, jer možete ozbiljno da se opečete.

]]>
Thu, 11 Jan 2018 14:08:28 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/365212/kolac-koji-se-pravi-za-manje-od-dva-minuta-je-zaludeo-svet-a-i-vas-ce.html
"Šarena" kranjska pita http://www.pressonline.rs/plus/recepti/307922/sarena-kranjska-pita.html Ukusna, šarena pita koja se sprema za tili čas i to vrlo jednostavno! ]]> Foto:recepti.org

Sastojci: 

- 4 jaja

- 1 čaša jogurta

- 150 g kravljeg sira (ili 150 g kačkavalja)

- 150 g suhomesnatog po izboru

- 2 paprike iz tegle, sitno iseckane

- 2 sitno seckana kisela krastavčića

- 2 dl ulja

- 1 čaša brašna

- 1 časa kukuruznog griza

- 1 prašak za pecivo

Priprema: Od svih sastojaka napraviti ujednačenu smesu, izručiti u pleh i peći oko 20 minuta na 200 °C.  Bocnuti viljuškom da proverite da li je smesa pečena. Služiti uz jogurt.

Prijatno!

]]>
Thu, 11 Jan 2018 18:03:40 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/307922/sarena-kranjska-pita.html
ELIKSIR BOMBA: Toliko će vam popraviti krvnu sliku da će vam lekar tražiti recept! http://www.pressonline.rs/plus/recepti/350088/eliksir-bomba-toliko-ce-vam-popraviti-krvnu-sliku-da-ce-vam-lekar-traziti-recept.html Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik – i dovodi do anemije. ]]> Foto:stvarukusa.rs

U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi.
Ova vitaminska bomba i lekoviti eliksir izuzetno je dobar i proveren lek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike.


Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan!

Za pripremu ovog prirodnog leka – vitaminske bombe, vam je potrebno:

- 200 ml meda

- 200 gr jezgra oraha

- 200 gr suvog grožđa

- 200 ml soka od šargarepe

- 200 ml soka od cvekle

- 2 limuna

Priprema:

Operite 2 limuna.

Rasecite ih na pola i izvadite semenke.

Sameljite sa korom (ako su prskani – skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre.

U smesu mlevenog limuna dodajte med, ceđeni sok od cvekle i sok od ceđene šargarepe. Promešajte.

Posle u ovu smesu dodajte sitno iseckane ili mlevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promešajte.

Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave lekovite smese.

Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru.

Uzimajte tri puta dnevno po 1 kašičicu pre jela.

Može se koristiti koliko god želite. Nema nuspojava, osim povećanja energije.

Nakon nedelju-dve konzumiranja, proverite krvnu sliku – i ugodno se iznenadite! Slobodno i doktoru otkrijte tajnu.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 14:07:28 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/350088/eliksir-bomba-toliko-ce-vam-popraviti-krvnu-sliku-da-ce-vam-lekar-traziti-recept.html
Vitaminska bomba: Frape od cvekle i kardamoma http://www.pressonline.rs/plus/recepti/359137/vitaminska-bomba-frape-od-cvekle-i-kardamoma.html Ovaj ukusan vegetarijanski frape je pun vitamina. ]]> Foto:superzena.b92.net

Sastojci:

  • 1 manja glavica cvekle ( približno 120g, kuvana)
  • 125ml kokosovog mleka, rashlađeno
  • 1 zrela banana
  • 2 kardamon semena
  • 7 kockica leda
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • mali prstohvat morske soli
  • 2 kašike sveže isceđenog soka od limuna
  • čia semenke za ukrašavanje

Priprema: 

1. U blender stavite cveklu sa bananom i svim preostalim sastojcima. Miksujte dok smesa ne postane glatka. 

2. Sipajte frape u dve čaše. 

3. Pospite odozgo čia semenkama. 

]]>
Wed, 10 Jan 2018 02:06:42 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/359137/vitaminska-bomba-frape-od-cvekle-i-kardamoma.html
Pripremite domaći čaj za mršavljenje http://www.pressonline.rs/plus/recepti/349883/pripremite-domaci-caj-za-mrsavljenje.html Umesto raznoraznih preparata za mršavljenje, okrenite se prirodi i spremite ovaj ukusan i zdrav napitak. ]]> Foto:still.rs

Potrebni sastojci za čaj: 


Majčina dušica, hajdučka trava, kopriva, žalfija, šipurak , kantarion, vilino sito (bodić, pupavac), rastavić

Priprema: 

1.Pomešajte sve sastojke i odložite ih u staklenu teglu ili papirnu kesu. Stavite 4 grama čaja u 1 l vode da provri. Kada provri ostaviti čaj da se ohladi.

2.Dobijeni čaj se pije pre i u toku obroka uz dodatak jabukovog sirćeta po ukusu. Ova biljna mešavina uspešno reguliše metabolizam.

Naravno, uz malo korigovanja ishrane i pridržavanje recepta čaj će vrlo brzo dati rezultate.

Saveti: U čaj ne treba stavljati šećer ili veštačke zaslađivače, umesto toga može jedna kašičica meda. Možete malo da pospete cimetom po želji, jer on ubrzava topljenje masnih naslaga. Umesto jabukovog sirćeta možete nacediti malo limuna po vašem ukusu.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 18:10:06 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/349883/pripremite-domaci-caj-za-mrsavljenje.html
NAPRAVITE I VI: Falafel http://www.pressonline.rs/plus/recepti/345912/napravite-i-vi-falafel.html Ove ukusne loptice mogu biti odličan prilog jelima ili laganiji obrok. ]]>

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

200 g suvih leblebija 
2 čena belog luka
po 3 struka peršuna, korijandera, nane
2 mlada luka
kašičica praška za pecivo
po kašičica kima i korijandera
so 
kašičica harise 
4 kašike limunovog soka 
2-3 kašike susama
litar ulja za prženje

Priprema

1. Leblebije potopite u vodu i ostavite da odstoje preko noći. Zatim ih isperite u cediljci i ostavite da se ocede.

2. Očistite beli luk. Začinsko bilje operite, ocedite sa njega vodu, pokidajte listiće. Leblebije, beli luk i začinsko bilje dva puta sameljite na mašini za mlevenje mesa ili ih izmiksajte štapnim mikserom.

3.  Očistite mladi luk, operite ga i isecite na kolutove. Pomešajte mladi luk, prašak za pecivo, kim, korijander, 1 ½kašicicu soli, harisu i limunov sok sa masom od leblebija. Od mase vlažnim rukama pravite loptice (oko 20 komada) i uvaljajte ih u susam. Ulje zagrejte na 160 stepeni, pa pržite falafel oko 4 minuta. Slažite loptice na kuhinjski papir da se ocede.

]]>
Tue, 9 Jan 2018 02:46:20 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/345912/napravite-i-vi-falafel.html
Čoko mafin sa višnjama http://www.pressonline.rs/plus/recepti/269741/coko-mafin-sa-visnjama.html Nudimo vam recept za brzu i ukusnu poslasticu. ]]> Foto:ugostiteljstvo.com

Sastojci i priprema

Sastojci:

    10 kašika brašna
    2 supene kašike kakaa
    3 jajeta
    9 kašika šećera
    130 ml mleka
    130 ml ulja
    250 g višanja
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šećer


Priprema:

Izmiksati jaja, vanilu, šećer i kakao zatim dodati mleko, ulje i brašno koje smo prethodno sjedinili sa praškom za pecivo i sve zajedno umutiti. Smesom napuniti 2/3 kalupa za projice/mafine koje smo pre toga podmazali margarinom i posuli brašnom. Na površinu staviti višnje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15tak minuta. Pre služenja posuti šećerom u prahu i ukrasiti po želji.

]]>
Tue, 9 Jan 2018 14:08:58 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/269741/coko-mafin-sa-visnjama.html