Press Online :: Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/rss.html Doručak kao lek protiv mamurluka http://www.pressonline.rs/plus/recepti/359398/dorucak-kao-lek-protiv-mamurluka-.html Svi smo bar jednom iskusili onaj osećaj kada se budimo ujutru i osećamo posledice jučerašnjeg pijanstva. ]]>

Foto:wannabemagazine.com

Bilo da je to razorna glavobolja, vrtoglavica, mučnina ili nedostatak volje da uopšte ustanemo iz kreveta, mamurluk je loš saputnik lude noćne zabave.

Sigurno ste čuli na gomile “tajnih” recepata za lek protiv mamurluka. Neki od njih mogu bitikorisni, a neki su bizarni i racionalno gledano, teško se može razumeti kako mogu da vam pomognu.

O svim zanimljivostima pojave mamurluka smo već pričali, a sada vas učimo kako da ga pobedite. Istina o leku za mamurluk je mnogo jednostavnija nego što ste mislili, a ona počiva na onome što treba da sebi obezbedite svakodnevno – na izbalansiranoj ishrani. Kako ipak mnogi od nas ne postižu da se svakodnevno opskrbe izbalansiranim obrokom, a mnogi više ne znaju ni šta to znači, mi vam dajemo jedan sjajni recept za obrok u kome ćete uživati, a pritom pobediti sve loše posledice pijanstva.

Zdravi engleski doručak

Ovaj bogati obrok podrazumeva jaja sa spanaćem, crveni luk i pileće meso.

Jaja sa spanaćem

Sastojci: dva jajeta, dve šake spanaća, 8 prepolovljenih čeri paradajza, 1 kašika maslinovog ulja, malo tucane ljute paprike

Priprema: Zagrejte tiganj na 180 stepeni. U jednoj posudi izmešajte čeri paradajz, spanać, tucanu papriku i malo soli, a potom preko toga prelijte dva jajeta. Potrudite se da žumance ostane celovito, a potom u tiganju ispržite smesu, kao da pržite jaja na oko.

Prženi crveni luk

Sastojci: jedan iseckani crveni luk, jedan usitnjeni vlašac, jedna kašika brašna, jedna kašika maslinovog ulja, jedna kašika mleka i belance jednog jajeta

Priprema: Izmešajte sve sastojke osim maslinovog ulja, posolite i pobiberite po želji, formirajte male “pljeskavice” od njih, a potom ih ispržite na maslinovom ulju u tiganju na 180 stepeni.

Pileće loptice

Sastojci: jedan iseckan crveni luk, jedan usitnjen čen belog luka, 150 grama mlevene piletine, jedna kašika sode bikarbone, jedna kašičica korijandera, dva listića nane

Priprema: Najpre izdinstajte crni i beli luk, a potom smesi dodajte ostale sastojke, formirajte loptice i pržite ih oko 15 minuta.

I na kraju, servirajte sebi luk, pileće loptice i jaja sa spanaćom zajedno i uživajte u bogatom obroku koji će vas opskrbiti belančevinama, ugljenim hidratima, zdravim mastima,vitaminima i antioksidansima. Prijatno!


]]>
Mon, 20 Nov 2017 00:46:25 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/359398/dorucak-kao-lek-protiv-mamurluka-.html
Piletina sa prelivom od fete http://www.pressonline.rs/plus/recepti/367050/piletina-sa-prelivom-od-fete.html Ukoliko vam je dosadio klasičan ukus piletine vreme je da ga obogatite ukusima sa Mediterana. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Sastojci:

4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju

maslinovo ulje

so biber

1 kašika putera

4 kašičice višenamenskog brašna

1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml)

2-3 kašike svežeg vlašca

1 šolja feta sira

Priprema:

1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. Spustite piletinu u tiganj kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim. 3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno. 3. Umešajte vlašac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno. 4. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi. 5. Kašikom prelijte sos preko piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više sosa. 

Napomena:

Kondenzovano mleko možete naći u supermarketima ili ga napraviti sami. Neki od recepata kako da napravite sami kondenzovano mleko. 

]]>
Fri, 17 Nov 2017 12:45:40 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/367050/piletina-sa-prelivom-od-fete.html
Napravite čokoladne oblande za 10 minuta http://www.pressonline.rs/plus/recepti/361452/napravite-cokoladne-oblande-za-10-minuta.html Uživaćete u hrskavim slasnim zalogajima koji se veoma brzo pripremaju. ]]> Foto:B92.net

Predstavljamo vam izuzetno jednostavan recept za neodoljivo ukusanu poslasticu. 

Za pripremu ovih brzih oblandi vam je potrebno:

  • 1/2 l mleka
  • 1/2 kg šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 jaje
  • 100 g čokolade
  • 1 margarin
  • oblande

Priprema: 

Pomešajte sve sastojke i kuvajte ih na laganoj vatri dok se sve ne sjedini. Dobijenu smesu malo ohladite pa prelijte ravnomerno preko kora i ostavite da se dobro ohladi. Po želji, na poslednju koru stavite nešto čvrsto, poput kalupa, kako bi kolač dobio bolji oblik. U slast!

]]>
Fri, 17 Nov 2017 13:02:44 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/361452/napravite-cokoladne-oblande-za-10-minuta.html
Šnicle od graška http://www.pressonline.rs/plus/recepti/279712/-snicle-od-graska.html Neobično i ukusno predjelo, a može biti i doručak. ]]> Foto:stvarukusa.rs
Sastojci:
  • 1 šolja graška
  • 1/4 šolje integralnog brašna
  • 2 kašike seckanog crnog luka
  • 2 kašike putera
  • kisela pavlaka
  • so
Priprema:

Grašak skuvati u posoljenoj vodi, ocediti i izgnječiti viljuškom. Pomešati  ga sa iseckanim lukom, brašnom i solju.

Napraviti 4 pljeskavice pa ih ispržiti na puteru (po 1,5 minut sa obe strane). Servirati sa kiselom pavlakom.

]]>
Thu, 16 Nov 2017 12:28:51 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/279712/-snicle-od-graska.html
Ćevapi u krompiru http://www.pressonline.rs/plus/recepti/367808/cevapi-u-krompiru.html Krompir punjen ćevapima je jelo koje će vam se sigurno dopasti.Idealno je za ručak, a i lako se priprema. ]]> Foto:crnobijelo.info

Za ovo jelo vam je potrebno:

deset ćevapa
deset krompirića veličine ćevapa
vegete po ukusu
bibera po ukusu
jedna pavlaka za kuvanje
ulje

Priprema:

Ogulite krompir,operite ga i izdubite sredinu otprilike onoliko koliki je ćevap.

Krompir povegetite i pouljite. Ćevape pripremiti. U sredinu krompira koja je udubljena stavljajte po jedan ćevap.

Ređajte u tepsiju, pouljite, povegetiti i pobiberite…

Pecite oko 40 minuta na najjačoj temperaturi.Na kraju zalijte pavlakom za kuvanje.

Prijatno!

]]>
Wed, 15 Nov 2017 13:32:51 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/367808/cevapi-u-krompiru.html
Volite naćose? Napravite sami preliv! http://www.pressonline.rs/plus/recepti/336860/volite-nacose-napravite-sami-preliv.html Volite topljeni sir i naćose? Ovo je recpet za tu "lepljivu" poslasticu. ]]> Foto:mondo.rs

Za ovaj recept vam treba natrijum citrat. Možda vam zvuči nepoznato, ali to je oblik soli koji radi kao emulgator (E331). To je sredstvo koje smanjuje kiselost sira i čini da proteini u siru budu lakše rastvorljivi.Izgleda kao so, ima blago kiseli ukus, a može da se kupi u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane i apotekama. Koristi se za limuntus, na primer. 

Ako spadate u one koji se hrane zdravo, znajte da ćete ovako uneti u svoj organizam manje natrijuma, veštačkih boja i ostalih štetnih sastojaka, nego kada kupite topljeni sir.

Dakle, uzmite sir koji najviše volite: fetu, gorgonzolu, bri, gaudu, ementaler... a za četiri osobe vam treba 200 grama sira (rendanog), pola kašičice natrijum citrata, oko pola šolje vode, koliko da pokrijete dno manje šerpe (može i pivo ili vino), naćosi.

Sipajte u šerpu natrijum citrar, prelijte vodom, uključite šporet na najjače i kada sadržaj u šerpici provri, dodajte sir i mešajte sve vreme. Brzo će se sir istopiti i pretvoriti u preliv.

]]>
Wed, 15 Nov 2017 16:05:53 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/336860/volite-nacose-napravite-sami-preliv.html
Smuti recepti poznatih http://www.pressonline.rs/plus/recepti/359934/smuti-recepti-poznatih.html Promenite način ishrane i uvedite u svoj jeleovnik zdrave prirodne smutije. Inspiracija su nam poznate ličnosti i njihov način iskrane. podelićemo sa vama recepte Blejk Lajvli, Džesike Albe i Kortni Kardašijan. Ovo su najbolji smuti recepti. ]]> Foto:wannabemagazine.com

Smuti koji pije Blejk Lajvli

Blejk često pije smuti za detoksikaciju organizma.

Sastojci potrebi za ovaj smuti su:

1 šolja kelja

2 manje zelene jabuke

  jedna veća cvekla

pola limuna

Ukoliko vam je ova kombinacija prekisela, zelene jabuke zamenite crvenim.

Sve sastojke smutite u blenderu.

smuti blejk lavli Smuti recepti poznatih

 

Smuti koji pije Džesika Alba

Sastojci potrebi za ovaj smuti su:

2 šolje kelja

šaka malina

2 šolje grčkog jogirta

kašičica meda

Sve sastojke smutite u blenderu.

smuti dzesike albe Smuti recepti poznatih

 

Smuti koji pije Kortni Kardašijan

Sastojci potrebi za ovaj smuti su:

Šolja grčkog jogurta

Šolja bademovog mleka

 jedna banana

kašičica cimeta

nekoliko kockica leda

Sve sastojke smutite u blenderu.

smuti kortni kardasijan Smuti recepti poznatih

]]>
Tue, 14 Nov 2017 13:15:11 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/359934/smuti-recepti-poznatih.html
Šampinjoni s pirinčem http://www.pressonline.rs/plus/recepti/367309/sampinjoni-s-pirincem.html Odlična kombinacija pikantnih šampinjona i rastresitog pirinča. ]]>

Foto:zenskikutak.rs

Sastojci:

200 g šampinjona
150 g pirinča
70 ml ulja
peršun
so
biber

Priprema:

1. Skuvajte pirinač u slanoj vodi i dobro ga ocedite.

2. Šampinjone iseckajte na listiće i pržite na ulju. Dodajte peršun, so i biber, pomešajte s kuvanim pirincem. Možete dodati i prazluk po želji.

]]>
Mon, 13 Nov 2017 13:03:58 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/367309/sampinjoni-s-pirincem.html
Ukusno čokoladno zadovoljstvo sa orasima http://www.pressonline.rs/plus/recepti/336959/ukusno-cokoladno-zadovoljstvo-sa-orasima.html Jednostavnija i brža varijanta bajadera, a ukus fantastičan! ]]>

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

250 g šećera 
18 kašika vode 
210 g margarina 
150 g mlevenih oraha
100 g krupno seckanih oraha
250 g mlevenog keksa
100 g čokolade

 

 

Priprema

1. Šećer i vodu staviti da provri. Skloniti sa vatre i dodati margarin da se lepo istopi. Sipati mlevene orahe, pa keks i na kraju iseckane orahe i istopljenu čokoladu. Sve dobro promešati da se sjedini u glatku masu.

2. Sipati u kalup i viljuškom prošarati po površini. Ostaviti u frižider da se stegne.

]]>
Mon, 13 Nov 2017 16:24:50 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/336959/ukusno-cokoladno-zadovoljstvo-sa-orasima.html
Zdrav doručak gotov za 5 minuta http://www.pressonline.rs/plus/recepti/362704/zdrav-dorucak-gotov-za-5-minuta-.html Od samo 5 sastojaka možete napraviti čak 3 zdrava doručka. ]]> Foto:B92.net

Pogledajte 3 super brze ideje za recepte za doručak koji možete pripremiti od samo 5 sastojaka. 

Puter od kikirikija, banana, javorov sirup, grčki jogurt i ovsene pahuljice 5 su čarobnih sastojaka za zdrav i brz doručak. 

Doručak 1 

Izgnječite jednu bananu sa jednom šoljom ovsenih pahuljica. Od smese napravite loptice pa ih ubacite u mikrotalasnu na 1 minut. Na kraju prelijte ih kikiriki puterom.

Doručak 2 

U malu keramičku činijicu ubacite pola banane, 3 kašike ovsenih pahuljica i 1 kašiku javorovog sirupa. Sve pomešajte i ubacite u mikrotalasnu na 90sekundi. Kada je kolačić gotov izvadite ga iz keramičke činije i prelijte mešavinom 1 kašike grčkog jogurta i javorovog sirupa. 

Doručak 3 

Pola šolje ovsenih pahuljica prelijte sa šoljom vode i zagrevajte u mikrotalasnoj 2 minuta. Zatim dodajte 3 kašike belanaca i jednu iseckanu bananu pa sve lepo promešajte i vratite u mikrotalasnu na još 2 minuta.

 

]]>
Fri, 10 Nov 2017 10:41:24 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/362704/zdrav-dorucak-gotov-za-5-minuta-.html
Posna salata sa tunjevinom http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363968/posna-salata-sa-tunjevinom.html Osvežite posnu trpezu i napravite laganu salatu sa tunjevinom i testeninom. ]]> Foto:zenskikutak.rs

SASTOJCI:

2 konzerve tunjevine u komadima

100 g mariniranih šampinjona

100 g neslanog pečenog kikirikija

500 g testenine (posne)

400 g posnog majoneza

5 - 6 kiselih krastavčića

So

Priprema:

Testeninu skuvati uobičajeno. Tunjevinu ocediti. Šampinjone i krastavčiće sitno iseckati.

Kikiriki iseckati. Sjediniti tunjevinu, šampinjone, krastavčiće i kikiriki.

Posoliti, promešati i sjediniti sa testeninom. Dodati majonez i sve lagano izmešati. Ostaviti da odstoji u frižideru pre serviranja.

]]>
Fri, 10 Nov 2017 11:54:10 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363968/posna-salata-sa-tunjevinom.html
Biftek - pravilan način spremanja http://www.pressonline.rs/plus/recepti/365782/biftek---pravilan-nacin-spremanja.html Kvalitetno meso kao što je biftek stvarno bi bilo šteta upropastiti nekom greškom u pripremi (presušite, raskomadate, začinite kečapom...). Pogledajte kako da odradite neke predradnje i kako ćete jedan divan komad bifteka pretvoriti u savršen obrok! ]]> Foto:zenskkutak.rs

Sastojci za pečeni biftek:

Biftek

Maslinovo ulje

Senf

Timijan

Biber

 

]]>
Fri, 10 Nov 2017 15:41:26 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/365782/biftek---pravilan-nacin-spremanja.html
DORUČAK: Domaća pileća pašteta http://www.pressonline.rs/plus/recepti/336357/dorucak-domaca-pileca-pasteta.html Dodatkom začina možete dobiti razne varijante domaće pileće paštete. ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

220 g putera

230 g očišćene pileće džigerice

1 čen sitno iseckanog belog luka

150 ml mleka

1 kašika žalfije (ili drugog začina po želji)

so

biber

Priprema:

1. U manjem tiganju ispržiti 40 g putera i na njemu ispeći džigericu. Prebaciti je u blender i dobro je samleti.

2. Dodati žalfiju, beli luk i 100 g putera i mutiti da se sastojci dobro sjedine. Dodati i mleko, so i biber. Kada se sastojci sjedine, paštetu prebaziti u posudice i preliti ostatkom istopljenog putera.

]]>
Thu, 9 Nov 2017 10:28:51 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/336357/dorucak-domaca-pileca-pasteta.html
SLANA KOMBINACIJA: Palačinke sa mlevenim mesom i povrćem http://www.pressonline.rs/plus/recepti/349742/slana-kombinacija-palacinke-sa-mlevenim-mesom-i-povrcem.html Specifičnu notu zapečenim palačinkama daje ukusno povrće. ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

200 g brašna

375 ml mleka

so

3 jajeta

po jedna crvena i zelena paprika

konzerva crvenog pasulja (315 ml)

300 g drški celera

glavica crnog luka

400 g mlevenog mesa 

2 kašike ulja

biber

125 g gaude

2 kašike krem sira

4 kašike maslaca

Priprema:

1. Za palačinke umutiti brašno, mleko, jaja i pola kašičice soli. Ostaviti testo 30 minutada odstoji.

2. Pasulj ocediti. Paprike oprati, očistiti ih, izvaditi seme i iseći na male komade. Celer oprati, očistiti i iseći na komade. Crni luk očistiti, sitno iseckati. Mleveno meso propržitina ulju. Dodati crni luk i papriku i dinstati sa mesom 5 minuta. Dodati pasulj i celer, pa zagrejati. Začiniti solju i biberom. Narendati gauda sir. Krem sir i 2/3 gauda sira dodatimasi od mesa.

3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Ispeći deblje palačinke na ulju. Palačinke filovati mlevenim mesom i urolati. Poređati ih u podmazani kalup, pa ih odozgo posuti preostalim sirom. Ako je ostalo još fila, rasporediti ga oko rolnica. Rolnice peći na srednjoj žici rerne oko 20 minuta, dok ne dobije zlatnožutu boju. Savet: Fil od mlevenog mesa biće sočniji ako mu dodate 400 g ispasiranog paradajza i eventualno kašiku kisele pavlake.

]]>
Thu, 9 Nov 2017 12:13:48 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/349742/slana-kombinacija-palacinke-sa-mlevenim-mesom-i-povrcem.html
Zdravo i ukusno: Avokado sendviči http://www.pressonline.rs/plus/recepti/360351/zdravo-i-ukusno-avokado-sendvici.html Avokado predstavlja izuzetno hranljiv i zdrav sastojak izbalansiranog doručka, bilo da tražite ukusan subotnji obrok, užinu za pauzu na poslu ili zdrav način da se rešite mamurluka. ]]> Foto:wannabemagazine.com

Ako do sada niste znali kako da na najjednostavniji način pripremite avokado – mi vam predlažemo da pripremite zanimljive recepte za tost sendviče sa njim.

Ukusni sendvič od avokada

sendvic od avokada 5 Zdravo i ukusno: Avokado sendviči 

Sastojci: Dve kašike majoneza, jedna kašika čili sosa, pola oljuštenog i isečenog avokada, nekoliko kriški kačkavalja, 3-5 kriški ispržene hrskave slanine, 2 ispečena jajeta na oko, 2 parčeta tost hleba po izboru

Priprema: Tostirajte hleb i na njega namažite najpre mešavinu majoneza i čilija, a potom poređajte slaninu, sir, avokado i jaje.

 

Brusketi od avokada

Reece Hudson Zdravo i ukusno: Avokado sendviči 

Sastojci: Puter od avokada, svež avokado, maslinovo ulje, tost hleb, so (najbolje morska)

Priprema: Na tost hleb namažite puter od avokada, poređajte svež avokado, prelijte sa malomaslinovog ulja, a potom posolite. Brusketi-sendviče blago zapecite u rerni.

]]>
Wed, 8 Nov 2017 10:30:36 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/360351/zdravo-i-ukusno-avokado-sendvici.html
Lazanja rolnice u paradajz sosu http://www.pressonline.rs/plus/recepti/369762/lazanja-rolnice-u-paradajz-sosu.html Najukusniji ukras letnje trpeze. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Sastojci:

  • Glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 500 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber, šećer
  • 8 kora za lazanje
  • pola crvene paprike
  • pola žute paprike
  • malo peršuna i majčine dušice
  • 300 g mladog sira
  • Šargarepa
  • tikvica
  • 80 g rendanog kačkavalja

1. Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte, a kožu bacite.

2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim malo šećera.

3. U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice.Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite.

4. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće.  Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte.

5. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

]]>
Wed, 8 Nov 2017 16:54:40 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/369762/lazanja-rolnice-u-paradajz-sosu.html
Neodoljiva mimoza salata sa makaronama http://www.pressonline.rs/plus/recepti/384825/neodoljiva-mimoza-salata-sa-makaronama-.html Glavna zvezda među salatama sa malim zaokretom kojim ćete oduševiti porodicu i prijatelje! ]]> foto: lisa.rs

Sastojci:

  • 300 g makarona
  • 3 krompira
  • 200 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 3 jaja
  • 200 g majoneza
  • 200 g kisele pavlake

Priprema:

Sve podeliti na tri dela. Na dno činije poređati trećinu makarona koje ste prethodno posolili po ukusu. Preko toga izrendajte obaren i začinjen krompir i trećinu rendane šunke. Nakon toga, poređajte kolutove barenih jaja, pa preko staviti sloj majoneza, zatim pavlaku i kačkavalj. Ponovite ovo još dva puta i završite kačkavaljem i ukrasite rendanim jajima.

Pre služenja dobro ohladite.

Prijatno!

]]>
Wed, 8 Nov 2017 12:47:35 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/384825/neodoljiva-mimoza-salata-sa-makaronama-.html
Recept za doručak koji nikada nećete zaboraviti: Fenomenalan tost sendvič http://www.pressonline.rs/plus/recepti/386887/recept-za-dorucak-koji-nikada-necete-zaboraviti-fenomenalan-tost-sendvic.html Ukoliko nemate ideju šta da spremite vama i ukućanima za doručak, predlažemo vam potpuno drugačiji, ali mnogo ukusniji način spremanja tost sendviča! ]]> Foto:B92.net

Potrebno je:

  • Pakovanje tost hleba
  • 200 gr. šunkarice
  • 3 paradajza
  • 200 gr pavlake
  • 3 jaja
  • 200 gr sira
  • 100 ml. mleka
  • 3 paradajza
  • susama
  • 200 ml. jogurta
  • 100 gr kačkavalja

 

 

Priprema: 

Najpre ćemo sir izdrobiti, dodati jaja, mleko i jogurt pa sve to izjednačiti. Spremićemo uzan pleh u koji smo stavili pek-papir. 

Svako parče tosta ćemo namazati pavlakom, a između njih staviti po 1-2 lista šunkarice i kolut tanko nasečenog i oljuštenog paradajza i sve tako dok ne ispunimo do kraja pleh. Sada ćemo fil koji smo napravili od sira i jaja polako preliti preko tosta pa odozgo malo dodati rendanog parmezana ili kačkavalja zatim susama i još neku semenkicu. 

Peći na 200 stepenio C oko 20- 30 min da nam se lepo zarumeni. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko! 

Prijatno!

 

]]>
Tue, 7 Nov 2017 10:34:36 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/386887/recept-za-dorucak-koji-nikada-necete-zaboraviti-fenomenalan-tost-sendvic.html
Italijanske "šmekerske" špagete sa orasima i čeri paradajzom http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363769/italijanske-smekerske-spagete-sa-orasima-i-ceri-paradajzom.html Neobičan dodatak oraha u ovom specijalitetu iznenadiće i posvećene obožavaoce italijanskih specijaliteta. ]]> Foto:B92.net

Sastojci (za 4 osobe):

  • 50 grama oraha
  • 50 grama parmezana
  • 5 kašika belih prezli
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 250 grama čeri paradajza
  • 4 grančince peršuna
  • 8 kašika pavlake
  • 400 grama špageta
  • so
  • biber



Priprema: Orah grubo naseckati, i narendati parmezan. Viljuškom promešajte orahe, parmezan i prezle, poslote i pobiberite. Peršun iseckajte na tračice. Pazite da ne prekuvate testeninu, trebala bi biti kuvana al dente. U međuvremenu, u tiganju zagrejte preostale dve kašike ulja na koje ćete dodati paradajz, ostavite da se krčka svega 3 do 4 minuta. 

Zatim, paradajz izvadite iz tiganja. Iscedite špagete i stavite ih u tiganj u kome se prethodno krčkao paradajz, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Začinite solju i biberom. Servirajte sa paradajzom i peršunom, pospite sa prethodno pripremljenom mešavinom oraha, parmezana i prezli. 

Vreme pripreme: 25 minuta

 

]]>
Tue, 7 Nov 2017 11:44:35 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363769/italijanske-smekerske-spagete-sa-orasima-i-ceri-paradajzom.html
ZDRAVA POSLASTICA: Kolačići od banane bez šećera! http://www.pressonline.rs/plus/recepti/332713/zdrava-poslastica-kolacici-od-banane-bez-secera.html Tako ukusni, tako jednostavni i još bez šećera. ]]>

foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

  • 4 zrele banane (izgnječene viljuškom)
  • 170 ml grčkog jogurta
  • malo ekstrakta vanile
  • 125 g brašna
  • 120 g brašna od celog zrna pšenice
  • 1 jaje + 1 belance
  • 4 kašike ispasiranog suvog grožđa
  • kašičica sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • malo cimeta, oraščića
  • 50 g iseckanih oraha (po želji)

Priprema:

1. Rernu uključite na 180 C.

2.Pomešajte vlažne sastojke( banane, jaja, ekstrakt vanile, grčki jogurt, suvo grožđe), a zatim posebno i sve suve (brašno, sodu bikarbonu, so, cimet, oraščić, orahe).

3. Pomešajte suve i vlažne sastojke i dobro promešajte. Smesu sipajte u male kalupe i pecite oko 25 minuta na 180 C.

PROČITAJTE JOŠ:

SLATKO, ZDRAVO, ŠARENO: Domaće gumene bombone!

Najbolji recept za DOBOŠ TORTU!

(VIDEO) Kako da ispečete kestenje kod kuće!?

 

 

]]>
Tue, 7 Nov 2017 16:37:17 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/332713/zdrava-poslastica-kolacici-od-banane-bez-secera.html