Press Online :: Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/rss.html Napitak od samo 3 sastojka o kome svi pričaju http://www.pressonline.rs/plus/recepti/397353/napitak-od-samo-3-sastojka-o-kome-svi-pricaju.html Ovaj napitak ubrzava metabolizam, što utiče na topljenje masnih naslaga i oslobađanje viška kilograma. ]]> FOTO: PROFIMEDIA

Sastojci:

 zeleni čaj

lovorov list (3 lista)

pola kašičice cimeta u prahu

 

Uputstvo:

Skuvajte 800 ml vode, pa sklonite sa vatre i u nju dodajte tri lista lovora, pola kašičice cimeta u prahu, i supenu kašiku zelenog čaja. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim ga procedite. 

Čaj treba piti ujutru, najbolje na prazan stomak jer tada ima najviše efekta. Dakle, idealno bi bilo da napitak konzumirate pre doručka, jednu šolju posle doručka, a treću pre spavanja.

]]>
Mon, 9 Jul 2018 14:58:51 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/397353/napitak-od-samo-3-sastojka-o-kome-svi-pricaju.html
Najbolji krompir u rerni koji ćete probati http://www.pressonline.rs/plus/recepti/411038/najbolji-krompir-u-rerni-koji-cete-probati.html Ako želite da napravite reš i hrskav krompir savetujemo da isprobate bakin recept. ]]> foto: screenshot

Potrebno je:

  • krompir
  • začin
  • biber
  • susam
  • seme suncokreta
  • ulje
  • 3 -4 kašike kukuruznog brašna
  • aleva paprika
  • tucana ljuta paprika
  • 1 kašika pavlake kisele


Priprema: 1. Krompir očistiti, iseći na kriške, dodati ulje, pavlaku, začin, susam, seme suncokreta, alevu i tucanu papriku, biber i na kraju kukuruzno brašno . Sve dobro izmešati. 
2. Rasporediti u tepsiju u koju ste stavili pek papir. 3. Peći na 250 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni. 4. Ukoliko ga želite kao grickalicu ispecite ga reš a kao prilog malo da porumeni.. Uživajte!! 

]]>
Wed, 4 Jul 2018 15:11:23 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/411038/najbolji-krompir-u-rerni-koji-cete-probati.html
Najukusnija letnja poslastica: Sladoled sa keksom http://www.pressonline.rs/plus/recepti/322653/najukusnija-letnja-poslastica-sladoled-sa-keksom.html Kremasti, osvežavajuć sladoled s komadićima keksa oduševiće sve sladokusce. Uživajte! ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 500 ml slatke pavlake
  • 50 keksa (pti ber, plazma...)

Priprema 

1. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Odvojte žumanca od belanaca. Umutite čvrst sneg od belanaca. Dodajite kašiku po kašiku šećera, vanilin šećer, pa jedno po jedno žumance. Dobro umutite. 

2. Keks izmrvite (nemojte ga sasvim usitniti jer su upravo komadići keksa ono najzanimljivije u ovom sladoledu) i dodajte ga u smesu. Zatim, mešajući kašikom, dobijenu masu pomešajte s umućenom slatkom pavlakom u kompaktnu masu. 

3. Dobijeni sladoled sipajte u plastičnu posudu pogodnu za zamrzivač. Neka bude u zamrzivaču bar 12 sati pre služenja.

Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ:

Savršena banana torta sa keksom

Kako da napravite domaći puter?

DIJETALNO I UKUSNO: Brzi sladoled od samo četiri sastojka!

 

 

]]>
Fri, 29 Jun 2018 14:37:10 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/322653/najukusnija-letnja-poslastica-sladoled-sa-keksom.html
5 brzih jela od tikvica: Ručak za celu porodicu http://www.pressonline.rs/plus/recepti/377846/5-brzih-jela-od-tikvica-rucak-za-celu-porodicu.html Kad vam neko da ideju za ručak, pola posla je već rešeno. Mi vam dajemo čak pet ideja za ukusan, a jeftin ručak za celu porodicu. ]]> foto: stil.kurir.rs

Tikvice se koriste u jako puno recepata, zato što ukus tikvice ne remeti ostale sastojke. Nema veze da li je kombinujete sa ribom ili mesom, ili u okviru vegetarijanskog recepta, tikvice se prilagođavaju, piše Stvarukusa.rs.

Hranljivi sastojci iz tikvica imaju brojna povoljna dejstva na zdravlje: magnezijum pomaže u snižavanju pritisak, vitamini C i A sprečavaju razvoj ateroskleroze, hranljiva vlakna utiču na snižavanje holesterola, kao i na čišćenje toksina iz debelog creva.

Tikvice aktiviraju metabolizam ćelija, poboljšavaju rad mozga, doprinose vitalnosti organizma.

Predlažemo vam ovih pet jela od tikvica, koji se spremaju brzo, a izuzetno su jeftina:

Mafini sa tikvicama

Potrebno: 700 g rendanih svežih tikvica, 150 g otopljenog putera, kašičica šećera, kašičica soli, 2 jaja, 2 kašičice sode bikarbone, 700 g brašna, 200 g kačkavalja, malo mirođije.

Priprema: Zagrejte rernu na 170 stepeni. Izmešajte jaja i šećer, pa dodajte tikvice i puter. Posebno izmešajte brašno sa sodom bikarbonom i malo soli, pa izmešajte sa prethodnom smesom. Na kraju dodajte izmrvljeni sir i sve dobro izmešajte. Podmažite kalupe za mafine, izlijte smesu u njih i pecite 25 - 30 minuta. Kada je pečeno, odozgo pospite rendani kačkavalj i ukrasite sa malo mirođije.

Čips od tikvica

Potrebno je: Tikvica srednje veličine, kašika maslinovog ulja, so, biber, mlevena paprika

Priprema: Tikvicu isecite na tanke kolutove. Pomešajte maslinovo ulje, so, biber, mlevenu papriku. Kolutiće tikvica uvaljajte u aromatizovano ulje i poređajte na pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 25-30 minuta.

Pohovane tikvica

Potrebno je: 2 veće tikvice (ili 3 manje), 3 jaja, 3 čena belog luka, 50 g sira (nije obavezno), brašno, so ili začin od suvog povrća, svež peršun, sveže začinsko bilje.

Priprema: Oljuštiti tikvice (ako su jako mlade dovoljno ih je samo oprati) i narendati. Dodati jaja, ispasirani beli luk, naseckani sveži peršun i brašno (postepeno). Masa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Dodati so ili začin po ukusu i rendani sir (po želji). Kutlačom vaditi masu i pržiti na vrelom ulju. Okretati ih širokom lopaticom. Vaditi na papirni ubris da bi se ocedile od viška masnoće. Ukrasiti svežim začinskim biljem.

Punjene tikvice

Potrebno je: 2-3 glavice crnog luka, 2-3 čena belog luka, 4-5 tikvica, 2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi), aleva paprika, so, biber, kečap, 2 dl kisele pavlake.

Priprema: Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.

Pečene pljeskavice od tikvica

Potrebno je: 4 jajeta, 1 kg tikvica, 200-300 g mrvljenog sira, 2 dl kisele pavlake,1,5 šoljica ulja, 200 g griza, malo brašna, kašičica peršuna, kesica praška za pecivo.

Priprema: Očistite tikvice, narendajte ih, posolite i stavite u đevđir da se ocedi voda. U činiji umutite jaja, dodajte pavlaku, sir, ulje, griz, prašak za pecivo, zatim dodajte narendane tikvice, malo posolite, dodajte brašno i peršun.Oblikujte pljeskavice od smese i stavite u pleh na pek papir. Pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.





]]>
Fri, 29 Jun 2018 14:38:29 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/377846/5-brzih-jela-od-tikvica-rucak-za-celu-porodicu.html
NEOBIČNO: Slana salata od lubenice http://www.pressonline.rs/plus/recepti/314778/neobicno-slana-salata-od-lubenice.html Neobično, ali interesantno i ukusno! Bogati, šareni spoj koji će obradovati vaše čulo ukusa! Zašto da ne probate nešto novo?! Budite spremni za sezonu lubenica! ]]> Foto:b92.net

Vreme pripreme: 10 minuta

Sastojci:

- lubenica

- 300 g feta sira

- 1 šaka nane ili bosiljka

- 3 supene kašike sirćeta

- 1/4 šolje maslinovog ulja

- so i biber po želji

Priprema: Lubenicu iseći na manje kockice, dodati izmrvljen feta sir i mlevenu nanu ili bosiljak. Sve to izmešati, zatim preliti mešavinom sirćeta, maslinovog ulja, soli i bibera. Služiti sa svežim listićem nane preko. 

Prijatno!

]]>
Thu, 28 Jun 2018 14:48:08 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/314778/neobicno-slana-salata-od-lubenice.html
Pita sa ukusom pice http://www.pressonline.rs/plus/recepti/308182/pita-sa-ukusom-pice.html Dopašće vam se ova neobična pita. Prijatno! ]]> Foto:novine.ca

Sastojci:

- 500 g tankih kora

- 2 dl ulja

- 2 dl kisele vode

- 200 g praške šunke (Ili neke druge po želji)

- 150 g belog sira

- 2 jajeta

- 1 pavlaka

- malo kečapa, origano

Priprema: Prve dve kore poprskajte uljem i kiselom vodom, a druge dve kore premažite pavlakom i filujte sitno seckanom šunkom. Treće dve kore premažite kečapom, pa preko toga pospite origano. Sledeće dve kore premažite sirom i jajima pomešanim kao za gibanicu. Ređajte tako naizmenično sve dok imate kora. 

Umotajte kore u rolnu, pa umotanu rolnu premažite uljem i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peče. Kada je izvadite, pitu možete posuti rendanim kačkavaljem. Isecite pitu na rolne i služite dok je topla.

]]>
Thu, 28 Jun 2018 14:48:51 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/308182/pita-sa-ukusom-pice.html
Torta od palačinki http://www.pressonline.rs/plus/recepti/305438/torta-od-palacinki.html Palačinke na način na koji niko neće moći da im odoli! Ovo je najbrža i najlakša torta na svetu! ]]> Foto:B92.net

Sastojci:

- smesa za palačinke kakvu i inače pravite

- kakao, šećer, topljena čokolada ili eurokrem

- šlag

Priprema: Ispecite palačinke kako ih i obično pravite. Prvu pečenu palačinku pospite sa malo kakaa i šećera, i razmažite po njoj eurokrem ili topljenu čokoladu po želji i ukusu, a zatim je poklopite sa drugom palačinkom. Postupak ponavljati dok se ne potroši pripremljen materijal. 

Umutit šlag ili slatku pavlaku i premažite tortu. Ukrasite je izrendanom čokoladom.

Prijatno!

]]>
Wed, 27 Jun 2018 15:03:44 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/305438/torta-od-palacinki.html
SLASNO: Turska salata od šargarepe http://www.pressonline.rs/plus/recepti/320138/slasno-turska-salata-od-sargarepe.html Dopašće vam se ova osvežavajuća, neobična salata. Lako se i brzo priprema! ]]> Foto:B92.net

Sastojci:

- 4 veće šargarepe

- 2 češnja belog luka

- 150 ml maslinovog ulja

- 300 ml jogurta

- so, biber, bosiljak

Priprema: Ogulite i operite šargarepe, pa ih izrendajte.

U većem tiganju zagrejte ulje, dodajte izrendanu šargarepu i beli luk, pa na tihoj vatri pržite desetak minuta uz često mešanje.

Ocediti šargarepu kroz cediljsku od ulja. Ostaviti da se ohladi, pa potom je pomešati sa 300 ml jogurta.

Posoliti i pobiberiti po ukusu, i ostaviti u frižideru da se ohladi. Posuti bosiljkom. Prijatno!


]]>
Wed, 27 Jun 2018 15:04:33 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/320138/slasno-turska-salata-od-sargarepe.html
Kolac od visanja http://www.pressonline.rs/plus/recepti/410742/kolac-od-visanja.html Uzivajte u ovom prelepom deseertu. U nastavku video recept za nase domacice. ]]> Foto: Screenshot

Video: Youtube

]]>
Tue, 26 Jun 2018 20:56:25 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/410742/kolac-od-visanja.html
Napravite sami ruske kape http://www.pressonline.rs/plus/recepti/410743/napravite-sami-ruske-kape.html Brzo i jednostvano pogledajte video recept ]]> Foto: Screenshot

Video: youtube

]]>
Tue, 26 Jun 2018 20:56:10 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/410743/napravite-sami-ruske-kape.html
Prava poslastica za sve sladokusce http://www.pressonline.rs/plus/recepti/410741/prava-poslastica-za-sve-sladokusce.html Uzivajte u ovom prelepom deseertu. U nastavku video recept za nase domacice. ]]> Foto: Screenshot

Video: Youtube

]]>
Tue, 26 Jun 2018 20:52:46 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/410741/prava-poslastica-za-sve-sladokusce.html
Torta od povrća http://www.pressonline.rs/plus/recepti/301600/torta-od-povrca.html Neobična torta koju ćete sigurno voleti. ]]> Foto:mirinirecepti.com

Potrebno je: 500 gr. krompira, 500 gr. šargarepe, 600 gr. spanaća,so, 1 praziluk, 
1-2 čena belog luka, 100 gr. slanine, 150 gr. parmezana ili rendanog kačkavalja,
biber, 6 belanceta i 3 žumanceta,prezle.

Posebno obariti krompir,spanać i šargarepu. Sve dobro ocediti.
Naročito spanać.Viljuškom dobro izgnječiti(ili žicom za krompir pire) 
a spanać sitno iseckati. Svakom posebno dodati 2 izlupana belanceta 
i jedno žumance.So i biber po ukusu.U krompir staviti sitno iseckanu slaninu.
U šargarepu sitno iseckan praziluk(beli deo) i kašiku prezle a u spanać sitno 
iseckan beli luk. U uzak duboki pleh ako hoćete četvrtast ili okruglu vatrostalnu 
posudu staviti foliju i malo je pouljiti. Redjati krompir pa šargarepu i na kraju spanać
Staviti u veći pleh sa vodom i peći na 220 stepeni jedno 20-30 min. 
Ostaviti par minuta da hladne i prevrnuti na tanjir. 
Skinuti foliju.Odozgo možete ukrasiti sa narendanim kačkavaljem.

]]>
Tue, 26 Jun 2018 00:01:38 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/301600/torta-od-povrca.html
NAJLEPŠE LETNJE POSLASTICE: Napravite jednostavan sladoled od limuna http://www.pressonline.rs/plus/recepti/315017/najlepse-letnje-poslastice-napravite-jednostavan-sladoled-od-limuna.html Nakon napornog radnog dana, dok još uvek sunce peče, nema ništa lepše nego počastiti se pozamašnom porcijom osvežavajućeg sladoleda. ]]> Foto:b92.net

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovu neodoljivu letnju poslasticu su:

- 1 šolja punomasnog mleka

- 1 šolja šećera

- 1/3 šolje limunovog soka

- 1 šolja slatke pavlake

- 1/2 kašike ekstrakta vanile

Zagrejte mleko do ključanja, sipajte šećer i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite da se ohladi pa tek onda dodajte limunov sok. Možete i narendati malo korice limuna. U posebnoj velikoj činiji umutitte slatku pavlaku mikserom. Zatim dodajte mešavinu sa limunom. Sipajte smesu u plastičnu činiju sa poklopcem i ostavite u zamrzivač na najmanje četiri sata.

Uživajte!

]]>
Tue, 26 Jun 2018 00:02:22 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/315017/najlepse-letnje-poslastice-napravite-jednostavan-sladoled-od-limuna.html
Njoke sa spanaćem http://www.pressonline.rs/plus/recepti/307968/njoke-sa-spanacem.html Spanać u kombinaciji sa testeninom i sa puno parmezana. Volećete ovaj recept. ]]> Foto:recepti.com

Sastojci:

- pakovanje njoka od 500 g

Za pesto sos od spanaća:

- 120 g spanaća

- 50 g badema ili oraha

- 5 sušenih paradajza

- 6 kašika maslinovog ulja

- so

Trebaće vam i sir po želji i parmezan.

Priprema: Ubaciti njoke u ključalu slanu vodu i kuvati dok ne izađu na površinu.

Pesto sos: Sve sastojke izblendirati. U vruće njoke umešati pesto sos. Dok je sve vruće dodati po želji ovčiji, koziji ili kravlji sir. A na kraju i parmezan.

Prijatno!

]]>
Mon, 25 Jun 2018 14:52:57 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/307968/njoke-sa-spanacem.html
FENOMENALNI SLATKI ILI SLANI ZALOGAJI: Prženi prstenčići od luka i jabuka! http://www.pressonline.rs/plus/recepti/318550/fenomenalni-slatki-ili-slani-zalogaji-przeni-prstencici-od-luka-i-jabuka.html Ovo su preukusni prženi kolutići u dve varijante - slatkoj i slanoj! Oduševite prijatelje i porodicu, i umesto kokica i čipsa uz dobar film ili utakmicu poslužite ove slasne zalogaje! Prijatno! ]]> Foto:B92.net

Sastojci:

- ulje za prženje

- jedno belance

- 250 ml piva

- 140 g brašna

- 3/4 kašičice soli

- velika glavica crnog luka

- 3 oljuštne i izdubljene jabuke

- šećer, cimet

Priprema:

1. U činiji izmiksati belance. Dodati pivo, brašno i so. Mešati dok smesa ne postane glatka i ujednačena.

2. Luk isecite na kolutove, deblje ili tanje - po vašem izboru.

Jabuke, koje ste prethodno oljuštili i izdubili sredinu, takođe isecite na kolutiće.

3. Umočite kolutove jabuke u testo, i spuštajte u duboko, zagrejano ulje. Pržite minut do dva (ne na najjačoj vatri), sve dok ne porumeni sa obe strane. Položite ih na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Služite ih u staklenim činijama, i pospite cimetom i kristal šećerom.

4. Isti postupak ponovite i sa kolutovima luka. Umočite ih u smesu od piva i brašna, pa spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih minut. Pospite ih solju. Služite uz tartar sos, urnebes salatu ili majonez po želji.

PROČITAJTE JOŠ:

TIRO SALATA: Neodoljivi grčki, ljuti namaz od sira

Predivni sladoled keksići!

Ne bacajte koru od pomorandže! Napravite super ukusni slatkiš od samo dva sastojka!

]]>
Mon, 25 Jun 2018 14:53:49 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/318550/fenomenalni-slatki-ili-slani-zalogaji-przeni-prstencici-od-luka-i-jabuka.html
Ukusni mafini sa makom http://www.pressonline.rs/plus/recepti/328610/ukusni-mafini-sa-makom-.html Zasladite se neodoljivim osvežavajućim kolačićima. ]]>

Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

1 velika pomorandža
220 g brašna 
1/2 kesice praška za pecivo
250 g maka 
100 g smeđeg šećera 
malo soli 
5 kašika ulja 
200 g kisele pavlake
2 jajeta 
šećer u prahu ili čokolada za ukrašavanje

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 170 stepeni. Staviti korpice u kalup za mafine. Iseći filete od pomorandæe i iseckati ih na komade.

2. Izmešati brašno i prašak za pecivo. U drugoj činiji izmešati mak sa šećerom, solju, uljem i kiselom pavlakom. Dodati jaja i izmešati, pa dodati mešavinu braêna. Umešati komade pomorandže. Sipati u kalup.

3. Peći mafine oko 20 minuta i izvaditi ih iz pleha da se ohlade. Po želji posuti šećerom u prahu ili ukrasiti rastopljenom čokoladom.

]]>
Fri, 22 Jun 2018 01:18:33 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/328610/ukusni-mafini-sa-makom-.html
Pileća salata sa kikirikijem i kiselim jabukama http://www.pressonline.rs/plus/recepti/301288/pileca-salata-sa-kikirikijem-i-kiselim-jabukama.html Fenomenalan miks ukusa! Preporučujemo! Lako, brzo i neobično! ]]> Foto:B92.net
Sastojci: 
- 2 pileća bela mesa
 
- praziluk
 
- 50 g senfa
 
- sok od jednog limuna, so, biber
 
- jedna izrendana kisela jabuka
 
- jedna kesica kikirikija
 
- 200 g majoneza
 
- jedna pavlaka
 
Priprema: Skuvati pileće belo meso. Dok se meso kuva, iseći praziluk na kolutiće, izrendati jabuku. Kada se meso skuva, ostaviti sa strane da se dobro ohladi. Zatim, sjediniti senf, pavlaku i majonez i umešati praziluk, kikiriki i rendanu jabuku. Ohlađeno meso iseckati na kockice preliti sa limunovim sokom i začiniti, dodati masu i začiniti biberom i solju.
 
Prijatno!
]]>
Fri, 22 Jun 2018 01:19:15 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/301288/pileca-salata-sa-kikirikijem-i-kiselim-jabukama.html
NEĆETE IM ODOLETI: Najlepše, kremaste pomorandža kuglice http://www.pressonline.rs/plus/recepti/318723/necete-im-odoleti-najlepse-kremaste-pomorandza-kuglice.html Ovo je jednostavan recept za predivne slatke kuglice čiji ukus ćete obožavati. Savršeni zalogaji za kafu sa prijateljicama! Prijatno! ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

- 1/4 šolje putera

- kora od jedne pomorandže

- 3 supene kašike milerama

- 1 šolja sitno izlomljene bele čokolade

- kašičica ekstrakta od narandže

- 1/4 šolje šećera u prahu

Priprema: Izdvojite što sitnije izlomljenu belu čokoladu u  jednu veću činiju. Rastopite puter zajedno sa izrendanom korom od pomorandže. Umešajte i mileram i mešajte. Sipajte toplu smesu preko izlomljene bele čokolade, ali kroz sitnu cediljku, kako biste se oslobodili ostataka pomorandžine kore. Ostavite da odstoji minut do dva, pa dodajte ekstrakt od narandže.

Rukama mesite smesu dok ne postane glatka. Poklopite činiju u kojoj je smesa i ostavite je da odstoji oko 2 sata, malo i duže - sve dok se potpuno ne stegne.

Kada se ohladi, kašičiciom vadite smesu i oblikujte loptice, koje potom uvaljajte u šećer u prahu. Kuglice potom odložite u zamrzivač 20 minuta da očvrsnu.

PROČITAJTE JOŠ:

ODUŠEVIĆETE SE: Jafa torta gotova za 10 minuta!

FENOMENALNI SLATKI ILI SLANI ZALOGAJI: Prženi prstenčići od luka i jabuka!

Ne bacajte koru od pomorandže! Napravite super ukusni slatkiš od samo dva sastojka!

 

]]>
Thu, 21 Jun 2018 00:51:13 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/318723/necete-im-odoleti-najlepse-kremaste-pomorandza-kuglice.html
Torta sa piškotama i ananasom http://www.pressonline.rs/plus/recepti/341352/torta-sa-piskotama-i-ananasom.html Sočno, kremasto, ukusno. ]]>

Foto:stvarukusa.rs

SASTOJCI:

Za testo i krem:

  • 250 g piškota
  • 6 listova želatina
  • 160 g putera
  • 160 g šećera
  • 600 g sremskog sira
  • konzerva ananasa
  • 4 dl slatke pavlake

Za ukrašavanje:

  • 2 dl slatke pavlake
  • kesica vanilin-šećera
  • orasi

PRIPREMA:

1. Prsten za tortu (prečnika 26 cm) stavite na tanjir i po dnu, jedne pored drugih, poređajte polovinu potrebnih piškota (prethodno svaku prepolovite). 

2. Želatin otopite u hladnoj vodi. Puter i šećer mikserom umutite u kremastu masu pa dodajte sremski sir. 

3. Želatin dobro promešajte i u tankom mlazu, stalno mešajući, sipajte u krem. Dodajte ananas (prethodno iseckan na kockice) i čvrsto ulupanu pavlaku.

4. Polovinu pripremljenog krema premažite ravnomerno preko piškota, pa prekrijte preostalim piškotama. Ostatkom krema premažite tortu i ostavite najmanje tri sata u frižideru.

Ukrašavanje: Pavlaku dobro umutite s vanilin-šećerom, pa napunite špric i odozgo ukrasite tortu. Zatim skinite prsten, i ukrasite tortu orasima po želji.

PROČITAJTE JOŠ:

Kolači od banana i ovsenih pahuljica

PROBAJTE OVU ZIMSKU VARIJANTU: Koktel Margarita

HRANA KOJA "KONTROLIŠE" APETIT: Ovo su namirnice koje vas drže sitima!

 

 

]]>
Thu, 21 Jun 2018 00:52:14 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/341352/torta-sa-piskotama-i-ananasom.html
Neobični kolač sa bananama http://www.pressonline.rs/plus/recepti/305571/neobicni-kolac-sa-bananama.html Banane u ne tako klasičnoj, ali izvrsnoj kombinaciji ukusa! Brzo i lako za pripremu! ]]> Foto:kuhinjica.rs

Sastojci:

- 300 g mlevenog keksa

- 10 banana

- 300 ml obranog mleka

- 2 kesice pudinga od banane

- 100 g margarina

- 200 g sitnog sira od obranog mleka

- 100 g čokolade

Priprema: U činiji izmiksati 4 banane, dodati mleveni keks, pa promešati i masu staviti u pravougaoni kalup. Puding razmutiti sa malo mleka, a ostatak staviti da se kuva. Sipati razmućen puding, kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati sir umućen sa margarinom i dobro promešati krem. Preostale banane prepoloviti, staviti na koru i preko njih sipati krem. Čokoladu rastopiti sa malo vode i preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi, izvaditi iz kalupa i iseći na kocke.

]]>
Wed, 20 Jun 2018 15:13:26 +0200 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/305571/neobicni-kolac-sa-bananama.html