Press Online :: Plus http://www.pressonline.rs/plus/rss.html Tv vodič, Zanimljivosti, Kofer, Press Green, Tehno,Intervju Press online, Automobili, Auto svet ... sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Plus http://www.pressonline.rs/plus/rss.html Kornjača uživa u igri loptom kao da je pas http://www.pressonline.rs/plus/ZivotinjskoCarstvo/393235/kornjaca-uziva-u-igri-loptom-kao-da-je-pas.html Verovatno nikad niste videli ovako brzu kornjaču, koja pritom umišlja da je pas. ]]> foto: b92.net

Jedan vlasnik kornjače objavio je snimak svog ljubimca dok se igra lopticom, baš kao da je pas. 

Ipak, mnogi su ispod videa prokomentarisali da je kornjača najverovatnije teritorijalna i da loptu doživljava kao neprijatelja. 

Ako je to slučaj, uspela je da otera "protivnika" zaguravši ga ispod kauča. 

Pogledajte je u akciji:

 

 

]]>
Tue, 19 Mar 2019 01:13:37 +0100 Životinjsko Carstvo http://www.pressonline.rs/plus/ZivotinjskoCarstvo/393235/kornjaca-uziva-u-igri-loptom-kao-da-je-pas.html
Avantura: Boje i ukusi Maroka http://www.pressonline.rs/plus/kofer/393237/avantura-boje-i-ukusi-maroka.html Mnogo dugo sam imala želju da posetim Maroko. Smatrala sam je egzoitčnom zemljom, međutim kada sam se najzad našla tamo, shvatila sam da nije onakva kakvom sam je zamišljala. Nije egzotična, drugačija je od svega što sam mislila, čarobna je. ]]> foto: b92.net

Sređujemo vize na brzinu i još brže krećemo u sedmodnevnu ekspediciju zvanu Maroko. 

Let nas je vodio preko Tunisa. Obzirom da je bilo veoma toplo odlučujem da obučem suknjicu i majicu na bretele i ako znam da idemo u muslimansku zemlju u kojoj bi trebalo da poštujemo njihovu kulturu i način oblačenja. Verovala sam da ćemo sa aerodroma brzo stići u hotel, da ću se presvući i biti prikladno obučena, međutim… 

Letimo biznis klasom za Kazablanku i jedini smo u avionu bez ihrama. Svi ostali putnici bili su odeveni u tradicionalne duge bele haljine vraćajući se sa hodočašća u Meki, u Saudijskoj Arabiji. 

Na aerodromu nas čeka ogromna količina kanistara vode koja se specijalnim dozvolama prenosi iz Meke. Sveta voda.

 

Aerodrom Muhame V, sveta voda (Foto: Ivana Kovačević)
Aerodrom Muhame V, sveta voda (Foto: Ivana Kovačević)

 

Galoni i galoni vode stižu, a našeg prtljaga ni na vidiku. Zadržali smo se par sati na aerodromu, gledamo u traku za prtljag, ali naših kofera nigde. Ostajemo još neko vreme na aerodromu “Muhamed V”. Nada umire poslednja. Popunjavamo formulare za izgubljeni prtljag i odlazimo ka hotelu. 

Hrana i pivo leče sve, tako je bilo i ovog puta. Do kasnih sati prepričavamo današnje dogodovštine i odlazimo umorni na spavanje. 

Svanulo je vedro jutro. Iako imamo već dogovoren plan za taj dan prvo odlazimo na aerodrom da vidimo da li ćemo danas imati više sreće. Rekoh vam da sam oskudno obučena krenula na put. Tako je bilo i nardena dva dana, dok nam nisu vratili kofere. Kupujem maramu da se pokrijem koliko je moguće, ali mi se čini da to još više bode oči prolaznicima na ulici. Smejemo se i zafrkavamo na tu temu i ako mi baš i nije sve jedno. 

Lekcija za sledeći put naučena, na teži način al’ sta ću, ne bi se od mene ni očekivalo da budem kao sav normalan svet. 

Kazablanka je najveći grad Maroka, industrijski i ekonomski centar države. Centrom grada dominira francuska arhitektura. Spoj evropskog i afričkog senzibiliteta vidljiv je na svakom koraku. Prošetali smo gradom… Uočljiva je velika beda na ulicama, a onda se nađete u delu grada pored okeana gde sve blješti i sija i gde je raskoš ogromna.

 

Beda na ulicama Kazablanke (Foto: Ivana Kovačević)
Beda na ulicama Kazablanke (Foto: Ivana Kovačević)

 

Nije bilo planirano kupanje u okeanu, ali kada smo već tu, makar samo noge da pokvasimo. Nas petoro uskačemo u vodu i na nevericu ostalih uživamo u toplom okeanu. Mokri u autobus i posle kratke vožnje se nalazimo ispred fenomenalne građevine koje oduzima dah i po kojoj ću i pamtiti Kazablanku. 

Džamija Hasana II s minaretom visine 210 metara, druga po veličini džamija u svetu. U svakom trenutku je moguće da je poseti čak 250.000 ljudi. Nalazi se na improvizovanom poluostrvu i sa tri strane izgleda kao da lebdi iznad zemlje dok je talasi zapljuskuju. 

Lokalni vodič koji je oduševljen što smo iz Srbije i koji se divi Titu nas sprovodi u džamiju. Iako sam mislila, gledajući u plato i džamiju sa spoljne strane, da sam oduševljena, dah vam zastane još više kada pogledate i prošetate po unutrašnjosti džamije.

 

Džamija Hasana II, Kazablanka (Foto: Ivana Kovačević)
Džamija Hasana II, Kazablanka (Foto: Ivana Kovačević)

 

Carski gradovi Marakeš, Fes, Meknes i prestonica Rabat, najveće su blago ove zemlje koje i danas u svojim zidinama čuvaju tajne drevnih kraljevstava. One predstavljaju najvrednije bogatstvo Maroka. U njihovim medinama se vekovima ništa nije menjalo. Nalaze se pod zaštitom UNESCO-a. Unutar njih, u lavirintu uskih sukova, život sitnih zanatlija i trgovaca odvija se u sasvim drugom vrtlogu vremena, a samo nekoliko koraka nedaleko odatle nalaze se raskošni bulevari i zgrade moderne arhitekture. 

Iz Kazablanke krećemo ka Rabatu, glavnom gradu. 

Prošetali smo starim delom grada, Medinom. Rabat još zovu i beli grad. Veličanstveno lep i ponosan, Rabat svoje blago prikazuje iza tih zidina. Otišli smo i do Hasanove kule. To su zapravo ostaci minareta nedovršene džamije čija je izgradnja započeta još pre XII veka. Nikad nije završena, a zemljotres ju je dodatno uništio 1755. Ostao je samo deo minareta koji doseže do 44 metra u visinu. Džamija je trebalo da bude, posle Samare u Iraku, najveća bogomolja arapskog sveta. U Medini je najzanimljivija orijentalna pijaca, suk. Najviše su zastupljeni odevni predmeti, ali ima i svega drugog, hrane, začina, nameštaja, suvenira, zlatanog i srebrnog nakita, kože, kafića... U većini slučajeva morate da se cenkate, ali nema „vučenja za rukav“ i nametljivosti. Većina namernika i kupaca je lokalno stanovništvo. Žene većinom sa maramama koje pokrivaju kosu, tek vrlo, vrlo retko neka pokrivenog lica zarom. Turisti su zaista u manjini. Imam osećaj da smo utopljeni u gomili, da niko ne primećuje strance, da im ne poklanja neku napadnu, izuzetnu pažnju, uočljivi smo samo zbog smeha koji je gromoglasan. Uživamo svim čulima.

 

Rabat (Foto: Ivana Kovačević)
Rabat (Foto: Ivana Kovačević)

 

Posle šetnje sukom upustili smo se u šetnju gradom. Pojedine četvrti deluju evropski. Nove višespratnice spolja su nalik boljim evropskim stambenim zgradama kao i široki bulevari. 

Međutim, mauzolej Mohameda V, oca marokanske nezavisnosti, koji je izgradio njegov sin, kralj Hasan II dao je upečatljivu sliku koju nosimo iz Rabata. 

Proveli smo mnogo vremena komentarišući i beležeći lepotu enterijera: tavanice rađene od kedrovog drveta i mermernih podova. Ništa manje impresivan je i prilaz samom mauzoleju, plato sa desetinama stubova, fontanom i dva konjanika na ulazu.

 

Rabat, Mauzolej Muhameda (Foto: Ivana Kovačević)
Rabat, Mauzolej Muhameda (Foto: Ivana Kovačević)

 

Ručamo u tradicionalnom restoranu, puno salate, piletina, riba i voće. Ukusno je i volim da, kada se nalazim u stranoj zemlji, klopam isključivo njihovu hranu. Po principu - živi kao lokalac. Međutim, koriste miks začina koji je lep kada ga probaš pri prvom ili drugom obedu, ipak posle trećeg jela sve ti se čini da je istog ukusa. Jedeš, ali sva hrana u tanjiru miriše isto i ima isti ukus.

 

Foto: Ivana Kovačević
Foto: Ivana Kovačević

 

Fes, plavi grad. Podeljen je na tri dela. Stari deo grada – Fes el Bali, novi Fes- Fes-Jdid, i najnoviji deo Fesa- Ville Nouvelle. 

Prvo smo otišli na jednu visoravan iznad grada da sa visine pogledamo grad, da pokušamo da shvatimo šta nas očekuje. Međutim, kada uđete u grad, ulazite u vremeplov i od jednom vas grad premesti u daleku prošlost od koje zastaje dah i ne možete da verujete rođenim očima. Stari deo je u potpunosti očuvan srednjovekovni grad, zapravo, smatraju ga najbolje očuvanim istorijski gradom u celom arapskom i muslimanskom svetu. Medina će vas očarati arhitekturom.Ovde ćete bez problema lutajući lavirintom ulica (a ima ih oko 9.000) upoznati životni stil, veštine i kulturu koja se uspešno odupire modernizaciji. Svega ima ovde. Grnčari i keramičari su pravi čarobnjaci. Umetnost zanata pružiće vam uvid u veštine najrazličitijih esnafa.

 

Pogled na Fes (Foto: Ivana Kovačević)
Pogled na Fes (Foto: Ivana Kovačević)

 

Šetajući uskim uličicama izgubili smo pojam o vremena. Na koju god stranu da krenete naići ćete na nešto što dosad niste videli ili doživeli. 

Kožara u samom centru grada je na mene ostavila najveći utisak. Bazeni za štavljenje i farbanje kože različitim prirodnim bojama. Slušali smo priču ljubaznog domaćina koji nam je objasnio kako i na koji način se koža priprema, boji, suši a onda i obrađuje. Ono što je pod obavezno kada dođete ovde je - uzmite nanu koju vam ljubazni domaćini nude jer ni malo mio miris koji se širi ovde nije prijatan. Grize vam sluzokožu nosa i uvlači vam se pod kožu. Posle svega, razleteli smo se po radnji kupujući kožne predmete koji su ovde izrađeni. Takođe smo obišli i tekstilnu radnju, oblačili se i pravili reviju marokanske nošnje od predivnih materijala u najrazličitijim bojama, a potom gledali kako se ručno izrađuju tepisi i naučili da razlikujemo arapske od berberskih.

 

Farbanje kože (Foto: Ivana Kovačević)
Farbanje kože (Foto: Ivana Kovačević)

 

Klopa u tipičnom marokanskom restoranu, salate i specijaliteti od povrća kao predjela, masline, tažin ili kus kus, tipična berberska jela, potom voće i čaj od sveže nane. Kada smo izašli iz restorana grad je bio prazan, sve radnje zatvorene. Vreme je za odmor. 

Put nas dalje vodi preko planinskog venca Atlas. Najviši vrh je na 4.167 metara i razdvaja mediteran od Saharske pustinje. Lokalno stanovništvo su Berberi. 

U podnožju planine Atlas nalazi se Marakeš, crveni grad. Marakeš je više od grada, otkrili smo to kada smo u večernjim časovima došli do simbola grada, Trga Džema El Fna. A na trgu stotine improvizovanih restorančića, čajdžinica, krotitelji zmija, muzičari. Dokle god vam pogled doseže možete nešto interesantno da vidite na trgu. Haos vlada svuda, puno je ljudi i atmosfera je neverovatna.

 

Trg Džema El Fna (Foto: Ivana Kovačević)
Trg Džema El Fna (Foto: Ivana Kovačević)

 

Ujutru smo na istom ovom trgu zatekli pijacu sa najrazličitijom robom na tezgama. 

Marakeš je za razliku od ostalih gradova koje smo posetili pun turista iz svih krajeva sveta. Lutamo ulicama grada, obilazimo Botaničku baštu, paviljone, vrtove, dolazimo do džamije. Nije nam dozvoljeno da uđemo, pa virkamo unutra.

 

Marakeš, pijaca (Foto: Ivana Kovačević)
Marakeš, pijaca (Foto: Ivana Kovačević)

 

Marakeš je grad pun života. Iz njega možete da ponesete najživopisnije suvenire. Pepeo Yves Saint Laurent je posut gradom, to mu je bila poslednja želja.

 

Marakeš (Foto: Ivana Kovačević)
Marakeš (Foto: Ivana Kovačević)

 

Novi deo grada Gueliz je našminkan, podseća na evropske gradove. Šetajući njim spazili smo McDonalds. Ranije sam i sama grdila i prekoravala ljude koji u drugim zemljama konzumiraju ovu vrstu hrane, ali bili smo gladni. Već nedelju dana jedemo sličnu hranu i oči su nam se raširile kada smo ugledali hranu koju dobro znamo. 

Ukusi većine proizvoda koje smo kupili nisu bili isti na koje smo navikli, ali nije ni bilo bitno, glad je pobedila. Pojeli smo toliku količinu hrane… za neverovati. Posle smo pored bazena uživali u suncu i sumirali utiske.

 

U prodavnici tepiha (Foto: Ivana Kovačević)
U prodavnici tepiha (Foto: Ivana Kovačević)

 

Maroko će vam servirati i pokazati vam drugaciji način života. Da li će vam se taj stil dopasti? Sve zavisi od vas. Planine, pustinja, okean, gradovi, ljudi, zvuci, mirisi i boje ostaće zauvek urezani i vezani sa i u nama, kao i jedno prijateljstvo, prijateljstvo za čitav život. Hvala ti Maroko. 

]]>
Tue, 19 Mar 2019 01:11:25 +0100 Kofer http://www.pressonline.rs/plus/kofer/393237/avantura-boje-i-ukusi-maroka.html
Detoks plan od kojeg ćete blistati http://www.pressonline.rs/plus/zin/373712/detoks-plan-od-kojeg-cete-blistati.html Pomozite svom telu i koži da se oslobodi toksina! ]]> Foto:zenskikutak.rs

Probudili ste se.

Umesto što ćete pospane pojuriti u kuhinju da skuvate sebi prvu jutranju kafu, bolje popijte čašu mlake vode na prazan želudac. Rano ujutru je najjača koncentracija toksina u krvi pa će voda pomoći da ih izbacite iz organizma. Ako vam je pomisao o toploj vodi suviše odbojna, napravite zeleni čaj s vodom koja nije proključala.

Doručak.

Svom uobičajenom doručku dodajte kašičicu lanenih semenki, koje će podstaknuti čišćenje probavnog sistema. Još bolje će biti ako ih noć pre prelijete s malo vode i pustite da odstoje. Ako želite da isprobate nešto novo (a odlično je za doručak) napravite ukusne kuglice od rendanih jabuka, ovsenih pahuljica, badema i cimeta. Mmmm, podsećaju na bakinu pitu od jabuka zar ne?

Vreme je za ručak.

Izaberite neku nemasnu supu s povrćem ili varivo od brokolija jer će ova kombinacija očistiti vašu jetru. Potpuno izbacite so iz obroka jer so uzrokuje nakupljanje vode u telu, a što dalje usporava eliminaciju toksina.

Međuobrok.

Popijte sok koji ćete pripremiti od jedne cvekle, 1 komada svežeg đumbira, 2 jabuke, koje ćete izrezati na četvrtine i staviti u sokovnik. Napravljeni sok popijte odmah (bež šećera).

Večera.

Napravite salatu od lisnatog povrća u koju ćete ubaciti malo suncokreta i feta sira i začiniti sve s par kapi limunovog soka.

]]>
Tue, 19 Mar 2019 01:09:47 +0100 Zdravlje http://www.pressonline.rs/plus/zin/373712/detoks-plan-od-kojeg-cete-blistati.html
Kako jutarnje navike utiču na gubljenje kilograma http://www.pressonline.rs/plus/zanimljivosti/393205/kako-jutarnje-navike-uticu-na-gubljenje-kilograma.html Prvo što ćete uraditi kada se ujutru probudite ne samo da utiču na vaše raspoloženje, već i na to hoćete li uspešno izgubiti kilograme ukoliko se sa njima borite, pokazuju istraživanja. Potrebno je obratiti pažnju na neke naizgled nevažne navike ]]> Pravila ishrana i vežbanje ključ su uspeha za mršavljenje. Ipak, postoje stvari koje radite, a da niste ni svesni da one samo izazivaju gojenje, odnosno sprečavaju vas da gubite kilograme uprkos svem trudu koji ulažete.

"Najveće greške koje ljudi prave kada žele da izgube kilograme je kada 'ustanu na levu nogu'", kaže Suzan Pirs Tompson, predsednica Instituta za održivo mršavljenje. Određene navike, ili izostanak nekih, mogu negativno uticati na kilograme.

 

Previše sna

Istraživanje je pokazalo da oni koji spavaju 10 ili više sati često imaju veći indeks telesne mase (BMI) od onih koji spavaju sedam do devet sati.

Spremanje u mraku

Ako se oblačite u mraku kada se probudite, gubite mogućnost mršavljenja uz pomoć sunčevih zraka. Studija je, naime, pokazala kako osobe koje se odmah ujutru osunčaju imaju manji BMI od onih koji to ne čine. Dovoljno je, kažu stručnjaci, 20 do 30 minuta dnevne svetlosti koja utiče na težinu, čak i kada je oblačno.

Razmeštanje kreveta

Istraživanje je pokazalo i da osobe koje razmeštaju krevet imaju 19 odsto veće šanse da se dobro naspavaju od onih koji legnu u nerazmešteni krevet. A spavanje je povezano sa indeksom telesne mase, što je dovoljan razlog da razmislite o svojim spavačkim navikama.

Preskakanje vage

Autori istraživanja sa Univerziteta Kornel pratili su 162 gojazne osobe u periodu od dve godine i otkrili kako su oni koji su se redovno merili, svakog jutra, uspešnije mršavili od onih koji nisu.

Mali doručak

Dokazano je da su osobe koje za doručak unesu 600 kalorija u obliku proteina, ugljenih hidrata i nečeg slatkog duže site od onih koji unose samo 300 kalorija. Učinak je isti s obzirom na to da osobe koje unesu manje kalorija ranije osjećaju glad, a mršave jednako kako i oni koji unesu više kalorija. Naravno, podrazumeva se da je reč o zdravim kalorijama, odnosno složenim ugljenim hidratima i ishrani zasnovanoj na nutrititvno bogatim namirnicama.

]]>
Tue, 19 Mar 2019 01:08:05 +0100 Zanimljivosti http://www.pressonline.rs/plus/zanimljivosti/393205/kako-jutarnje-navike-uticu-na-gubljenje-kilograma.html
Posna pita sa sojinim ljuspicama i šampinjonima! http://www.pressonline.rs/plus/recepti/304443/posna-pita-sa-sojinim-ljuspicama-i-sampinjonima.html Idealan obrok za sve one koji poštuju Vaskršnji post. ]]> Sastojci:

- 500 g kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 100 g crnog luka
- 100 g praziluka
- 200 ml kečapa
- 450 g hidriranih sojinih ljuspica
- 1 kašika origana
- 4 kašike ulja

Priprema: Crni luk i praziluk sitno iseckati. Dinstati povrće u nauljenom tiganju dok ne omekša, a potom dodati šampinjone isečene na listiće i hidrirane sojine ljuspice, posoliti i pobiberiti. Povrće dinstati još 5 minuta, te dodati kečap i origano i promešati.

Na dno podmazanog pleha staviti dve kore, zatim naneti fil, pa ponovo staviti koru. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal. Odgore staviti dve kore, nauljiti i peći u rerni 30 minuta na 220 °C.

Prijatno!

]]>
Mon, 18 Mar 2019 15:01:11 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/304443/posna-pita-sa-sojinim-ljuspicama-i-sampinjonima.html
Kada je vreme za kraj, čak i ako se volite!? http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/304474/kada-je-vreme-za-kraj-cak-i-ako-se-volite.html Bolje bolan kraj, nego bol bez kraja! ]]> Ponekad je užasno teško krenuti dalje i priznati sebi da odnos u kom se nalazite nema budućnost. Ljubav postoji, možda čak i ogromna, ali oko vas se ipak sve ruši! Suština je u tome što ljubav nikada nije dovoljna. Ona jeste preduslov trajne i značajne veze, ali ne i uslov da se ona održi. U životu se dešava da dvoje ljudi uprkos ljubavi, nikako nisu dobar spoj, i da jedno drugom donose više bola nego sreće.

Kada dođe do te tačke da svađe, razilaženja, suze, strah i stalna preispitivanja preovladaju u jednoj vezi, treba se zapitati ima li svrhe nastavljati je, ili ipak dati prednost logici i hladnoj glavi! Ako ne postoji način da se stalne razmirice i problemi sporazumno reše, da se pronađe kompromis, te drugačiji stavovi prema svetu i životu pomire, možda je kraj, nažalost, najbolje rešenje. Jedna od najtežih stvari u životu jeste da dvoje ljudi, uprkos ljubavi, priznaju da jednostavno nisu jedno za drugo. Ipak, prekid veze je svakako zahvalnija opcija nego život u agoniji. Bolje bolan kraj nego bol bez kraja! Koja su tri najčešća pokazatelja da je vaša zajednička budućnost ne obećava:

1. Ne slažete se po pitanju fundamentalnih stvari: Kada se vaša mišljenja razilaze u nekim osnovnim stvarima, kao što su planiranje porodice, pitanja vezana za zajednički život, okruženje, familiju i prijatelje, a ne postoji šansa za sporazum, kraj se čini kao jedino rešenje.

2. Ne možete da premostite problem daljine: Veze na daljinu retko uspevaju. Svakako postoje izuzeci i mogućnost za uspeh, ali potrebno je uložiti puno snage, volje i borbe da prostorna distanca ne utiče na ljubavnu vezu. Ako ljubav postoji šanse za opstanak veze su velike ukoliko udaljenost ima rok trajanja ili postoji nada da će se premostiti preseljenjem jednog od partnera. Međutim kada oba partnera grade odvojene živote u svojim mestima, umesto da idu u pravcu zajednice, dobro razmislite ima li vaš odnos ikakvu svrhu?

3. Imate drastično različite životne planove: Da, suprotnosti se privlače. Ali kada imate suprotne ideje o tome gde i kako ćete živeti i graditi zajedničku budućnost, prestaje da bude zabavno. Ako su vaše vizije budućnosti i sistemi vrednosti dijametralno različiti, a ni jedno ni drugo niste u stanju da napravite kompromis i prilagodite se partneru, vreme je da svako krene svojim putem.

]]>
Mon, 18 Mar 2019 14:59:52 +0100 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/304474/kada-je-vreme-za-kraj-cak-i-ako-se-volite.html
Kako da napravite domaći eurokrem!? http://www.pressonline.rs/plus/recepti/304455/kako-da-napravite-domaci-eurokrem.html Omiljeni slatkiš dece, ali i odraslih možete da pripremite i u vašoj kuhinji, i to neočekivano lako! ]]> Sastojci:
- 2 dl mleka (ili vode)
 
- 200 g margarina
 
- 200-300 g šećera
 
- 2-3 kesice vanilin šećera
 
- 200 g šećera u prahu
 
- 100 g čokolade

Priprema: Staviti mleko, margarin i šećer da se na laganoj vatri istopi, dodati vanilin šećer i sve malo prokuvati. Skloniti sa ringle i postepeno dodavati mleko u prahu, mutiti mikserom da se masa ujednači. Podeliti na dva dela, jedan ostaje beo i može se dodati ekstrat od lešnika. U drugi deo dodati čokoladu i promešati da se istopi. Sipati u teglu dok je još vruće.
Prijatno!
]]>
Mon, 18 Mar 2019 15:00:32 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/304455/kako-da-napravite-domaci-eurokrem.html
Evo šta muškarci stvarno žele da im radite u krevetu http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/304444/evo-sta-muskarci-stvarno-zele-da-im-radite-u-krevetu.html Ljubavna terapeukinja Johanna Lyman sastavila je listu najpoželjnijih stvari koje muškarci stvarno žele da im radite u krevetu. Oralni seks i striptiz su samo dve od skrivenih želja koje možete da ispunite svom partneru. ]]> Više oralnog seksa

To nije iznenađenje, ali iznenađenje je da oni ne žele samo oralni . Muškarci to smatraju savršenom  predigrom što može biti vrlo dobar način kako biste začinili vaš ljubavni život. Naravno, ako se vi sa time slažete.

Striptiz

Nije bitno što nemate telo striptizete jer je bitna namera. Zaplesati svom muškarcu u krilu, za njega je doživljaj jer je ples namenjen samo njemu. Muškarci su vizuelna bića, a ukoliko mu zanjišete bokovima ispred očiju, možete da ga u trenutku uzbudite. Nekoliko minuta striptiza biće dovoljno da se opustite.

Preuzimanje inicijative

Ponekad se vaš muškarac iscrpljen vraća kući. Dosta mu je donošenja odluka, pa će mu poneki put odgovarati da ga zgrabite za kravatu i odvučete u spavaću sobu.

Poželjnost
Muški ego je krhak i odbijanje doživljava vrlo lično. Ponekad želi da inicira seks, ali se boji da niste na istoj talasnoj dužini. Ali tu je i dublji razlog - on želi da vam bude privlačan i da oseća da ga želite. Tada traži intimnost, a ne samo seks.

Zaustavljanje igre
Recite šta mislite, a uradite ono što kažete i unutar, i van spavaće sobe. Jer jedino će tako znati kako se osećate. Muškarcu morate da stavite do znanja da radi za vas. On to može da podnese. Osim toga, to je jedini način izgradnje poverenja za neku dugotrajniju vezu.

]]>
Mon, 18 Mar 2019 14:59:10 +0100 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/304444/evo-sta-muskarci-stvarno-zele-da-im-radite-u-krevetu.html
Zašto psi “kopaju” po tepihu? http://www.pressonline.rs/plus/ZivotinjskoCarstvo/396513/zasto-psi-kopaju-po-tepihu.html Ako ste jedan od vlasnika koji stisnu zube svaki put kad čuju neprijatan zvuk grebanja po tepihu, verovatno će vas zanimati zašto ljubimci to rade. ]]> foto: b92.net

Jednostavno objašnjenje moglo bi da bude da je otkrio komadić hrane do kojeg želi da dopre. 

Ljubimac je takođe možda otkrio neki miris koji ga zanima i u koji se želi da se uvalja, a neki psi vole malo i da ‘pripreme’ mesto na kojem nameravaju da legnu. 

Ali, vaš ljubimac ponekad kopa i jer su nervozan ili uzbuđen. Kod pojedinih pasa kopanje je nadoknada za ono što bi hteli da rade, a ne mogu. 

Psi mogu da počnu da kopaju jer imaju višak energije, a potreba za igrom ili šetnjom nateraće ih da rade neobične stvari kada su zatvoreni u kući. 

Neki psi su vremenom naučili da će ih vlasnik primetiti ako kopaju po tepihu, pa to čine za pažnju.

Šta uraditi da zaustavite ovakvo ponašanje?

Ako vas je strah da će vam tepih nastradati, možete da pokušate da iznenadite svog psa neočekivanim zvukom, i tako ga odvratite od kopanja. Nemojte plašiti svog psa, već mu samo skrenite pažnju. Nakon što ste ga sprečili da kopa u kući, pozovite ga kod sebe i nagradite ako izvrši komande koje mu dajete. 

Dugoročno vam preporučujemo češće šetnje, zanimljive igre i komplikovanije hranilice koje će od ljubimca zahtevati malo mentalnog napora i spretnosti. 

Redovno usisavanje takođe možda pomogne. Možda bi čak trebalo i malo temeljnije da operete tepih ako je pas koncentrisan na samo jedno mesto na njemu.

 

]]>
Mon, 18 Mar 2019 00:11:23 +0100 Životinjsko Carstvo http://www.pressonline.rs/plus/ZivotinjskoCarstvo/396513/zasto-psi-kopaju-po-tepihu.html
Najekscentričniji hoteli na svetu http://www.pressonline.rs/plus/kofer/266199/najekscentricniji-hoteli-na-svetu.html Klasični hoteli sa standardnim sobama, skoro identičnim restoranima i uobičajnom recepcijom možda su malo prevaziđeni, zbog toga se hotelijeri utrkuju da budu drugačiji, a mnogi su otišli toliko daleko da su postali jedinstveni na svetu. Iako je bilo teško odabrati najčudnije hotele, uspeli smo da izdvojimo neke, a vi u zavisnosti da li biste odseli u dizalici, na ledu, u vodovonoj cevi ili atomskom skloništu napravite izbor ]]> Adam & Eve

Osim što je najbolje dizajniran, „Adam&Eve“ proglašen je najseksi hotelom na svetu. Njegova specijalnost je organizacija najekscentričnijih venčanja: od izgovaranja sudbonosnog „da“ pod vodom do tajnog venčanja, uz zvuke violine na jahti, ili u balonu. Ako ste nekada u životu razmišljali kako bi izgledalo u raju, sada ne morate samo da zamišljate. Ovaj hotel u mestu Belek, nedaleko od Antalije je savremena verzija rajskog vrta sa sve anđelima, tačnije osobljem koje vam je na raspolaganju za sve želje, pitanja, prohteve. Kada uđete u apartman zaslepi vas belina, koju pomoću regulatora svetla možete „obojiti“ bojama svog raspoloženja. Ni ogledala koja vas svuda okružuju nisu tu bez razloga - sa njima nikada niste sami, objasnili su nam idejni tvorci koncepta. Uistinu, ko bi u raju želeo da bude sam?! I restorani su tu da ugode svim čulima: od „Blinda“ (gde sedite u mraku, a putem hrane vas usmerava vaš licni „anđeo“), pa do „Secreta“ koji vas uvodi u sve tajne vrhunske gastronomije. (adamevehotels.com)

Hotel Marques De Riscal

Vijugav, svetlucav titanijumski krov ovog hotela u severnoj Španiji izgleda kao da je neki div isparčao višebojni metal na trake i razbacao ih po krajoliku Rioha regije. Ovo izuzetno arhitektonsko dostignuće Franka Ogerija, čoveka koji je kreirao podjednako čudan, ali nadaleko poznat Gugenhajm muzej u Bilbaou, ugnezdilo se usred najbogatijih vinograda regije. Izgleda više kao skulptura nego hotel, ali ispod ovih purpurnih i zlatnih zavijutaka su 43 apartmana, restoran, bazen, fitnes centar i prodavnica. (www.starwoodhotels.com)

Pansion Kamerichs

Ako želite da vaš hotel nema zidove, pa ni krov, onda ljubazni domaćini nemačkog pansiona Kamerich imaju nešto za vas. Sobu je možda najbolje opisati kao vrt u čijem se centru nalazi krevet sa gvozdenom konstrukcijom, noćni stočić i stolica. Okvir za vrata je tu da doprinese irealnom doživljaju. Očigledno, mesto je idealno za egzibicioniste ili one koji su zaista i doslovno odani konceptu suživota sa prirodom. Ako želite, vlasnik Mari-Lujze Kamerihs će vam obezbediti retro spavacicu, a celokupan ugođaj hotela na otvorenom koštace vas 35 evra. (www.pension-kamerichs.de)

Hostel Jumbo

Volite da letite prvom klasom, ali nemate dovoljno novca? Pa, pozivamo vas u jedan od najzabavnijih hotelskih kompleksa koji se zove Jumbo i iako je u pitanju „Boing 747-200“ veoma je prijateljski nastrojen čak i prema onima koji imaju strah od letenja. Švedski hotelijer Oskar Dios setio se da otkupi ovaj avion koji nije bio korišcen za svoju osnovnu namenu pet godina i da ga pretvori u hotel. Dobra vest je da svi putnici imaju svoj krevet, cak i oni u ekonomskoj klasi. Hotel nudi 24 standardne sobe po ceni od 44 dolara, a ako možete da potrošite 345 dolara uživacete u luksuznom apartmanu koji se nalazi u kokpitu. (www.jumbohostel.com)

Wicklow Lighthouse

Ako tražite najromantičnije mesto u Irskoj, nema boljeg od ovog preuređenog svetionika sagrađenog još 1781 godine. Ova oktagonalna građevina visoka 30 metara ima samo šest soba, ali sa ukupno 27 prozora konstruisanih tako da pružaju nezaboravan pogled na more i okolinu. Sobe su veoma moderno opremljene, a do restorana vas deli samo 109 stepenica do vrha objekta. Ako žudite za savršenim begom od stvarnosti, ovo je pravi izbor, a i Dablin je veoma blizu (www.irishlandmark.com)

Zamak Muncaster

Verovatno ste već čuli da ima mnogo mesta na svetu koja nude natprirodna iskustva, ali kada su u pitanju hoteli, taj izbor je svakako zamak Muncaster u Velikoj Britaniji. Ne samo što je ova srednjovekovna tvrđava domaćin britanske Paranormalne konferencije, već nudi i specijalne usluge dozivanja duhova. Cena za grupu od šest osoba koje mogu odsesti u delu zamka gde ce ih dočekati duhovi, veštice i ostala družina je oko 700 dolara. Fino. Ali, ni upola toliko koliko izdašni, tradicionalni engleski doručak koji čeka goste jutro posle. (www.muncastercastle.co.uk)

Crane hotel

Volite da mislite o sebi kao o osobi koja voli da bude na visini zadatka? Onda će vam se sigurno svideti informacija da možete i da prespavate na visini i to u pravoj pravcatoj dizalici. Smeštena u luci Harlingen u Holandiji, ova dizalica ima dva lifta, izolovana staklom, velike, udobne krevete u sobama koje pružaju panoramski pogled na luku, mini bar, moderno dizajnirani nameštaj. Nadamo se da ste već shvatili - izgleda baš kao i život na visokoj nozi. I ono najzanimljivije: sami možete da pomerate svoju kabinu 360 stepeni da biste izabrali pogled koji vam najviše odgovara. Ako imate hrabrosti da upravljate sa 65.000 kilograma čelika i da izdvojite 319 evra za jednu noć u ovom hotelu, imaćete doživljaj za pamćenje. (www.vuurtorenharlingen. nl)

Das Park

Austrijski dizajner Andreas Štraus učinio je da pomislimo da je zaista sve moguće kada je odlučio da u gradiću Otenshajm odvodnu cev od devet tona preobrazi u prostor za spavanje širok dva metra, koji uključuje komforan krevet, ormarić i malecki prozor. Kupatila, bar i restoran su takođe blizu, a bukiranje se vrši isključivo Internetom. Gosti potom u mejlu dobijaju kod svojih vrata, a plaćanje je nikada lakše - u sobi ostavite sumu za koju mislite da je adekvatna spram dužine boravka. (www. dasparkhotel.net)

 

Hobbit Hotel

Ako ste voleli „Gospodara prstenova“, onda ćete obožavati priču o motelu Hobbit u Vudlin parku na Novom Zelandu. Zaobljene, podzemne ćelije, drveni nameštaj i travnjak na krovu, kao i kružni prozori i vrata dočaravaju hobit atmosferu i dizajn. Postoje dve kuće za šest osoba, sa dnevnom sobom i sopstvenom kuhinjom, a ako vam život ispod zemlje nije inspirativan, Vudlin park nudi smeštaj i u pravoj pravcatoj starinskoj železnickoj kociji i avionu „Bristol Freighter“ iz 1950.godine. (www.woodlynpark.co.nz)

Zero Hotel

Za one koji cene nešto stroži i određeniji pristup kada je u pitanju prenoćište, iznenadiće vest da u Švajcarskoj takav mogu da nađu i za 10 dolara za noć, ali samo pod uslovom da nemaju ništa protiv da prespavaju u adaptiranom atomskom skloništu. Ovaj hotel u slikovitom gradicu Sevelen, udaljenom od Ciriha samo sat vremena, isprva je zamišljen kao umetnički projekat Franka i Patrika Rikina, ali su se oni toliko oduševili mogućnostima objekta da su odlučili da ga pretvore u hotel. Ponosno su ga proglasili prvim hotelom na svetu sa 0 zvezdica i plasirali kao fantastičan izbor u vremenu finansijske krize. Za pomenuti novac dobijate komforan krevet i zajednicki tuš, a za doplatu od 30 dolara dobijate posebnu sobu. Grejanje je jedan od najvećih izazova ovog hotela, tako da svaki gost dobija flaše sa vrelom vodom i par papuča za hodanje po hladnom podu. Čepići za uši su takođe dar hotela, da biste se zaštitili od buke koja dolazi od komplikovanog ventilacionog sistema. (www.null-stern-hotel.ch)

WhitePod

Ako vam se od pomisli na kampovanje na pola puta ka zaleđenim Švajcarskim planinama zaledi krv u žilama, obratite pažnju na ljupki eko kamp Whitepod u Les Cerniersu, koji objedinjuje sve čari zimskog kampovanja ušuškanog u fenomenalan nivo luksuza. Svih 12 NASA dizajniranih platnenih kreacija ima standard kao i svaki spejs šatl, ali i mogućnost da odoli ledenim vetrovima brzine i do 180 kilometara na sat. U šatorima vas čeka komforan ležaj, tuš, peć na drva, ogromni prozori sa kojih se pruža predivan pogled. Cena jednog je od 100 dolara za noć. (www.whitepod.com)

Ice hotel

Možda jedini hotel na svetu koji se rekonstruiše baš svake godine smešten je u švedskom selu Jukasjarvi, oko 200 kilometara unutar Arktičkog kruga. Da bi dobio svoj pravi oblik, potrebno je oko dve hiljade tona čistog leda sa reke Torne. Osim raznih aktivnosti na ledu, hotel nudi i nesvakidašnju kuhinju, ne samo posebnu po lokalnim „sastojcima“ kao što su, na primer, irvasi i losovi, vec i po serviranju u ledenom posuđu. Posle večere, Absolut bar je prirodan izbor da bi se probio led. (www.icehotel.com)

Quinta Real Zacatecas

Ovaj luksuzni kompleks izgrađen je u okviru rekonstruisane San Pedro arene za borbu bikova iz 19. veka u meksičkoj državi Zakatekas. Danas, kompleks je poznatiji po svojoj više puta nagrađivanoj arhitekturi nego po matadorima i bikovima. Hotel ima 49 apartmana u kolonijalnom stilu, a predsednički apartman ima čak tri spavaće sobe, đakuzi, dnevnu sobu i poseban salon za VIP goste. (www.quintarealhotels.com)

 

Dog Bark Park Inn

Za neke je pas najbolji prijatelj, a za neke savršeno mesto da se naspavaju, ako su umorni kao psi. U američkom mestu Ajdaho, divovski drveni bigl dominira krajolikom. U pitanju je Dog Bark Park Inn, bed-and-breakfast hotel, čija cena krece od 93 dolara za noć. Enterijer nastavlja u kucecem stilu: od salona u glavi psa do dekoracija u obliku pseće hrane. Kreator ovog pomalo ludog koncepta je arhitekta Denis Frensis, koji još od 1995. izrađuje statue i druge predmete od drveta. On kaže da smatra svojim najvećim dostignućem to što uspeva da ljude smesti u pseću kućicu. (www.dogbarkparkinn.com)

The Galactic

Izgleda da se svake godine hotelijeri utrkuju koji će nas iznenaditi novim čudom. Poslednji je The Galactic Suite koji sa početnom investicijom od 4 miliona dolara obećava univerzum u malom. Sigurno se pitate kako izgleda soba ovog hotela? Pa, nalik starinskoj svemirskoj stanici u koju mogu da stanu dva para i pilot/astronaut. Paket uključuje četiri noći, jednu vožnju po svemiru i 18 nedelja treninga za taj poduhvat na jednom ostrvu. Samo fantazija, ili će i najveci snovi zaljubljenika u svemir biti ostvareni?

Hotel Liberty

Pretvaranje zatvora u hotel je veliki biznis, a jedan od najboljih svetskih primera za to nalazi se u Bostonu. Zatvor iz 19. veka je odlukom saveznog suda zatvoren 1990. godine jer nije po meri zatvorenika i sedamnaest godina kasnije - i dodatih 150 miliona dolara - ovaj zatvor postao je mesto na kojem treba biti viđen - Liberty hotel. Ultra trendi restoran Alibi i restoran italijanske kuhinje Scampo imaju takvu reputaciju da ih je magazin Esquire nedavno proglasio jednim od najboljih. Iznad ovih restorana je 298 soba tako dobro dizajnerski upakovanih i opremljenih da mogu da se porede sa najpoznatijim hotelima na svetu. (www.libertyhotel.com)

Sala Silvermine

Još jedan dokaz nepresušne inspiracije hotelijera je luksuzno zdanje 155 metara ispod zemlje na bivšem nalazištu srebra u Švedskoj, koje ima 15 duplih soba iznad zemlje i ekskluzivan apartman ispod. Ako budete rezervisali ovaj hotel, ne propustite da pitate za „minsku“ turu - kroz tunele, kaverne i mračna jezera. (www.salasilevrgruva.se)

Pixel Hotel

Iz iste zemlje, ali iz Linca, dolazi nam još jedan neobičan koncept: u Pixel hotelu možete birati šest različitih soba i to na različitim lokacijama u gradu. Zbunjeni? Pa, mogli biste da budete. Jer, među ponudenim opcijama smeštaja pominju se i stolarska radionica, stara menza, jedna galerija, pa čak i brod. Svi ovi lokaliteti preuređeni su tako da odgovore svim zahtevima i standardima koje jedan apartman treba da ponudi, a to potvrđuje i cena od 165 dolara za noć. (www.pixelhotel.at)

]]>
Mon, 18 Mar 2019 00:09:01 +0100 Kofer http://www.pressonline.rs/plus/kofer/266199/najekscentricniji-hoteli-na-svetu.html
Riba kod starijih smanjuje rizik od bolesti za 39 odsto http://www.pressonline.rs/plus/zin/304384/riba-kod-starijih-smanjuje-rizik-od-bolesti-za-39-odsto.html Redovno konzumiranje ribe neophodno je za aktivan život starijih ljudi, upozoravaju naučnici Nacionalnog instituta za zdravlje i ishranu u Japanu. ]]> Stariji ljudi koji jedu ribu imaju do 39 odsto manji rizik od fizičkih i psihičkih bolesti u sledećih sedam godina, a za sve su zaslužni proteini, potvrdila je studija sprovedena na 1.000 ljudi, piše "Dejli Mejl".

Ribe izgrađuju mišiće i smanjuju rizik od povreda, ali s godinama ih telo teže apsorbuje pa su mu potrebne veće količine nego u mladosti.

Osim toga, riba obiluje omega-3 masnim kiselinama koje ublažavaju bol od artritisa i odlična su prevencija za demenciju.

Veći unos visokokvalitetnih proteina kojima riba obiluje neophodna je za normalno funkcioniranje starijih ljudi.

Psihičko i fizičko propadanje koje dolazi s godinama veliki je teret za ekonomski sistem, bolnice i staračke domove, ali i ljude, pa je zadatak svake zemlje da osigura zdraviji i kvalitetniji život starijih, istakli su istraživači.

]]>
Mon, 18 Mar 2019 00:07:41 +0100 Zdravlje http://www.pressonline.rs/plus/zin/304384/riba-kod-starijih-smanjuje-rizik-od-bolesti-za-39-odsto.html
7 znakova da imate natprosečnu emocionalnu inteligenciju http://www.pressonline.rs/plus/zanimljivosti/383876/7-znakova-da-imate-natprosecnu-emocionalnu-inteligenciju.html Emocionalna inteligencija znači biti svestan svojih emocija i načina na koje one utiču na naše ponašanje, naročito u interakciji s drugim ljudima. ]]> foto: b92.net

Najkraće rečeno, ljudi s visokom emocionalnom inteligencijom lakše se snalaze u životu. A kako da li je vaš koeficijent emocionalne inteligencije viši nego kod većine ljudi? Veći uvid u to pruža ovih 7 znakova: 

1. Zahvalni ste na onome što već imate 

Kada ste više fokusirani na ono što već imate, i zahvalni ste na tome, a ne na ono što nemate a hteli biste da imate, sposobniji ste da sebi postavite nove ciljeve u životu i ostvarite ih. Takvo razmišljanje omogućava da budete efikasniji u sopstvenoj okolini. 

2. Shvatate da niko nije savršen 

Osobe s visokim koeficijent emocionalne inteligencije znaju da ni one, niti bilo koji drugi čovek na svetu nije savršen. Svi smo mi ljudi s manama i svako može da radi na sebi da postane bolja osoba. Znajući to, i biti iskren u vezi sa tim, može da vam pomogne da ispravite sopstvene0 mane i da budete bolji čovek, a da pritom nemate nerealna očekivanja. 

3. Vrlo ste znatiželjni 

Uvek ste u potrazi za odgovorima i novim znanjima. Vaša nezasita znatiželja omogućava vam da postignete poboljšanja u samim sebi i u svemu što vas okružuje. Vaša pozitivna energija i strast za životom privlači ljude oko vas kojima pomažete da i sami u životu vide više mogućnosti nego nemogućnosti. 

4. Imate razvijenu samosvesnost 

Svesni ste svoje snage kao i svojih slabosti. To znanje pruža vam mogućnost da u potpunosti iskoristite sve što može da vam pomogne da postignete životne uspehe. 

5. Vrlo ste empatični 

Osobe s visokom emocionalnom inteligencijom takođe su vrlo empatične, odnosno sposobne da saosećaju s drugima, što vam pomaže da u svakoj negativnoj situaciji pronađete nešto pozitivno i rešenje za konflikte. 

6. Dobro se prilagođavate promenama 

Sebe ne doživljavate kao "žrtvu" promena, već ih prihvatate i znate kako da im se prilagodite. Razumete da je to u životu neizbežna stvar i dočekujete ih s dobrodošlicom jer ih doživljavate kao priliku za nove mogućnosti. 

7. Brinete o svojem fizičkom i mentalnom zdravlju 

Svest o važnosti dobrog zdravlja - i mentalnog i fizičkog, takođe je odlika ljudi s visokim koeficijent emocionalne inteligencije. Znate da vam dobro zdravlje omogućava da postignete sve što želite u životu i zato vodite računa o svom umu i telu hraneći se zdravo, vežbajući, dovoljno se odmarajući i održavajući zdrave odnose s drugim ljudima.

]]>
Mon, 18 Mar 2019 00:06:37 +0100 Zanimljivosti http://www.pressonline.rs/plus/zanimljivosti/383876/7-znakova-da-imate-natprosecnu-emocionalnu-inteligenciju.html
Turski rafaelo http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363691/turski-rafaelo.html Zovu ga keskul, a vole zato što se brzo napravi, još brže pojede, a ukusom podseća na rafaelo kuglice. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Sastojci:

  • 5 dl hladnog mleka
  • 40 g kokosa + malo za ukrašavanje
  • 60 g brašna
  • 80 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika maslaca
  • malo neslanih pistaća i pečenih lešnika za ukrašavanje

1. U malo veću šerpu stavite hladno mleko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano dodajte brašno i sve dobro umutite žicom. Stavite na šporet da provri i neprestano mešajte.

2. Kad provri, dodajte maslac i mešajte da se istopi, sklonite sa vatre i sipajte u posudice (dovoljne su posude zapremine oko 150 ml).

3. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekoliko sati u frižideru.Ohlađeno pospite sitno seckanim neslanim pistaćima ili pečenim lešnicima i sa malo kokosa.

]]>
Fri, 15 Mar 2019 15:29:50 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/363691/turski-rafaelo.html
TRIKOVI ISKUSNIH I VATRENIH CICA: Saveti devojaka koje obožavaju seks! http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/335085/trikovi-iskusnih-i-vatrenih-cica-saveti-devojaka-koje-obozavaju-seks.html Devojke koje smatraju da njihova senzualna igra sa partnerom može malo da se unapredi, trebalo bi da poslušaju savete devojaka koje su malo iskusnije i imaju šta da kažu. ]]> Foto;zenskikutak.rs

Devojke koje vole seks i uživaju u njemu otkrile su tajne pomoću kojih ostaju u "formi". Ne mislimo pri tome samo na gipkost. Pročitajte njihova iskustva.

Budite spremne

"Tri puta nedeljno vežbam jogu. Ponosna sam što mogu da izvedem nezamislive pokrete i poze. Ako ništa drugo partner će me pamtiti po tome."

"Tokom dana iskoristim neko vreme na maštanje o seksu, pa čak i na poslovnom sastanku. To me održava u nekom srećnom uzbuđenju, čini me srećnom i daje mienergiju za seks kad stignem kući."

PROČITAJTE JOŠ:

DEVOJKE, PAŽNJA: Muškarci MRZE kada obučete OVO!

Nije sve u FIZIČKOM IZGLEDU: Stvari koje MUŠKARCI vole više od lepog lica!

MUŠKARCI ODGOVARAJU: Zašto se nismo javili devojci nakon prvog seksa!

"Vodim seksi dnevnik u koji zapisujem sva svoja iskustva, dobra, loša, zabavna, romantična pa čak i ona katastrofalna. Kad osetim da mi veza ulazi u rutinu čitam ga ipodsetim se koliko mogu da budem dobra.

"Solo akcija"

Ne odričem se masturbacije, ma kako dobar seks bio u vezi. To vreme "samo za mene’ održava me živom. Malo je sebično ali garantuje da ću ostati povezana sa svojim potrebama.”

"Gledam sebe golu nakon tuširanja"

Ponekad se čak gledam u ogledalu dok se samozadovoljavam. Ti trenuci mi pomažu da se setim kako moje telo nije tek vešalica zaodeću nego je senzualno, poželjno….

"Preko potrebni dodaci"

Neki uvek sa sobom imaju pepermint, a ja đumbir. Pre dejta pojedem malo. Osvežava me spolja i iznutra, a neki tvrde da je on afrodizijak." "Svoje seksi igračke ne čuvam samo za sebe."

Fantastična predigra

"Kad vidim da moj dečko ne planira da napravi prvi potez ja sam ta koja inicira seks."

"Gledam ga pravo u oči tokom čitavog sastanka. Oseća da sam fokusirana samo na njega i postaje nestrpljiv da stignemo negde gde ćemo biti sami."

"Ljubljenje je predigra za predigru."

"Volim da budem na njemu dok mu pružam oralni seks tako da i ja dobijem ono što želim. 69 zvuči poznato? Samo se malo više nagnem napred tako da mogu kontrolisati šta radi. To je odličan način za podučavanje dečka koji nije vešt u oralnom seksu.

Glavni događaj

Ponekad uživam u zločestim pričama tokom seksa. Pogotovo kad sam s novim dečkom i ne poznajemo se dobro. To me uzbuđuje i uz to saznajem šta on voli, a on šta ja volim. Sve je zanimljivije i nikad ne znaš u kom smeru će se sve razviti."

"Volim muškarcu da dam do znanja da je na dobrom putu. Ponekad to čuju i komšije, ali zašto ne podeliti sreću i s drugima?"

"Nikad ne odbijam seks. Možda to zvuči loše, ali u vezi sam godinama i odbijam da uđem u klub žena koje se izvlače zbog umora i glavobolje. Kad sam umorna manjesam aktivna ali samo u početku. Zagrejem se kako uzbuđenje raste."

"Sve ću isprobati barem jednom. Ako mi je prva reakcija na njegov predlog odbojnost, ponekad i gađenje, to je znak da se treba da se nateram da to isprobam. Ne mogu naučiti ništa novo ako izbegavam neuobičajene stvari."

"Pobrinem se da stvar potraje dovoljno dugo pomoću ‘stiska’. Obgrlim koren njegovog penisa palcem i kažiprstom i napravim pritisak. To ga usporava i daje meni viševremena za užitak."

"Držim oči otvorene s vremena na vreme. Volim da se povežem na taj način s partnerom, pa čak i kad on ima zatvorene oči, to mi pomaže da uživam u trenutku."

"Smejem se u krevetu. Dobar seks me čini srećnom. Zašto to ne pokazati?"

]]>
Fri, 15 Mar 2019 15:28:56 +0100 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/335085/trikovi-iskusnih-i-vatrenih-cica-saveti-devojaka-koje-obozavaju-seks.html
Kaubojski krompir http://www.pressonline.rs/plus/recepti/271116/kaubojski-krompir.html Na kaubojsku hranu dosta su uticali Indijanci i doseljenici iz Latinske Amerike te i ovaj krompir ima chilli ukus koji mu daje feferone. ]]> Foto:stvarukusa.rs

Sastojci:

    1 kg sitnijeg krompira
    4 crvena feferona
    2 glavice luka
    50 g mesnate slanine
    kajenski biber
    2 kašičice ulja
    150 g crvenog pasulja (iz konzerve)
    150 g zrna kukuruza (iz konzerve ili zmarzivača)
    1 kašika putera
    4 jaja
    so, biber

Priprema:


Krompir oljuštite, operite i po dužini isecite na polovine ili četvrtine. Feferone očistite i nasecite na tračice, luk na kriške, a slaninu na šire ploške. Rernu zagrejte na 200 °C.U niski pekač stavite krompir, luk i feferone pa ih začinite solju, biberom i kajenskim biberom. Poprskajte ih uljem, po tome složite parčad slanine pa sve zajedno pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta.

Jelo povremeno okrećite.Pasulj i kukuruz ocedite pa ih umešajte u krompir 10 minuta pre kraja. Dok se krompir peče, u tiganju zagrejte puter, ispržite jaja na oko pa ih pre posluživanja stavite na krompir i sve zajedno poslužite.

]]>
Fri, 15 Mar 2019 15:30:22 +0100 Recepti http://www.pressonline.rs/plus/recepti/271116/kaubojski-krompir.html
Kakve poljupce vole žene, a kakve muškarci? http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/304086/kakve-poljupce-vole-zene-a-kakve-muskarci.html Vrlo je važno usavršavati svoju tehniku ljubljenja i poljupce shvatiti ozbiljno, jer pomoću njih možemo da činimo čuda. ]]> foto:b92.net

Poljupci su sjajan deo svakodnevnog života, najviše zbog toga što nikada ne znamo kada će da prerastu u predigru. Upravo zbog toga pamtimo svoje prve poljupce, a žene ih se čak sećaju bolje nego prvog seksa.

Istraživanja su pokazala da muškarci više vole vlažne poljupce koji podrazumevaju otvorena usta i jezik, jer na taj način ženama šalju male količine hormona koji podižu libido, a koji se nalaze u pljuvačci. Na taj način, nakon nekoliko nedelja, ženski libido se povećava, dok žene ipak više vole poljupce sa zatvorenim ustima.

Libido bude i nežni poljupci, dovoljan je već dodir usnama da telo proradi jer je jedan prilično veliki deo mozga zadužen za procesiranje informacija koje dolaze sa usana, veći od onoga koji obrađuje informacije koje dolaze iz genitalija.

Da bi poljubac bio najbolji, potrebna je veza u kojoj postoji sigurnost i emotivna povezanost, jer onda sadrži potrebe i razumevanje osobe koju volite. Međutim, i potpune strance može da ponese strašću ostvareni dobar poljubac.

]]>
Fri, 15 Mar 2019 15:17:49 +0100 Ona i On http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/304086/kakve-poljupce-vole-zene-a-kakve-muskarci.html
8 razloga da počnete redovno da čistite zube vašem psu http://www.pressonline.rs/plus/ZivotinjskoCarstvo/392557/8-razloga-da-pocnete-redovno-da-cistite-zube-vasem-psu.html Žvakanje poslastica namenjenih čišćenju zuba i glodanje kosti svakako će doprineti boljoj higijeni zuba vašeg psa, ali ništa ne može da zameni staru dobru četkicu i pastu za zube, tvrde stručnjaci. ]]> foto: blic.rs

Dajemo vam 8 razloga zbog kojih bi trebalo da svom psu češće perete zube:

- Čak 80 odsto pasa (i mačaka) do druge godine života dobije neku od periodontalnih oboljenja (narušeno zdravlje desni i zuba). Najčešće je reč o upalama desni, korena zuba, kosti oko korena zuba, ligamenata vilične kosti, piše na sajtu MAGAZIN PAS.

- Isti procesi koji se odvijaju u usnoj duplji čoveka dešavaju se i kod pasa. Ukoliko se u periodu od 72 sata ne „napadne“, bakterijski biofilm koji oblaže naše zube pretvara se u kamenac. Slojevi kamenca menjaju boju belih zuba u žutu (plak). Kad ga ugledajte, znajte da zapravo gledate milione nataloženih bakterija koje uzrokuju oboljenja zuba i desni, kao i neprijatan zadah.

- Redovno pranje zuba uklanja bakterijski biofilm koji je glavni uzročnik plaka. Kad nema plaka, zubi su duže zdravi i čvrsti.

- Uklanjanjem kamenca koji je skriven od očiju – u šupljinama oko i između zuba, sprečiće se brojna oboljenja zuba i desni. Razmislite o poseti stomatologu za pse ukoliko primetite da vaš pas u usnoj šupljini ima dosta kamenca. Poliranje zuba nakon uklanjanja kamenca je obavezno kao i kod ljudi, inače će se nove naslage kamenca ponovo stvoriti veoma brzo.

- Plak je nalik cementu prepunom bakterija. On dovodi do upale i infekcije desni, povlačenja desni i propadanja kosti oko korena zuba. Gingivitis (upala desni) i propadanje kosti uzrokuju ispadanje zuba.

- Možda niste znali ali infekcija desni može putem krvotoka dospeti i u druge delove tela i tako prouzrokovati druga, još teža oboljenja. Lako može stići do srčanih zalistaka ili uticati na smanjenje funkcije bubrega.

- Psi su sposobne da trpe veliki bol i da ga pritom vešto kriju. Ipak, postoje jasni znaci da vaš mezimac ima problem sa zubima: ako primetite da više ne žvaće ili trza igračke zubima tako jako i žustro kao obično, ako teže i sporije žvaće grickalice, ako radije jede mekšu hranu, ako šapama trlja predeo oko usta olakšavajući tako bol i pulsiranje, ili glavu trlja o nameštaj. Jasni znaci su svakako i neprijatan zadah iz usta kao i promena boje zubne gleđi, piše na sajtu MAGAZIN PAS.

- Mnogi psi manjeg rasta predodređeni su za probleme sa zubima i desnima. To su pre svih: jorkširski terijer, pomeranac, jazavičar, šnaucer, čivava. Bolesti zuba i desni kod ovih pasmina javljaju se u mlađem uzrastu. Preporučuje se da se ovim rasama zubi peru svakodnevno i da dvaput godišnje idu na preglede kod stomatologa.

]]>
Thu, 14 Mar 2019 23:57:48 +0100 Životinjsko Carstvo http://www.pressonline.rs/plus/ZivotinjskoCarstvo/392557/8-razloga-da-pocnete-redovno-da-cistite-zube-vasem-psu.html
Pet stvari zbog kojih nikada nećete zaboraviti Portugal http://www.pressonline.rs/plus/kofer/392512/pet-stvari-zbog-kojih-nikada-necete-zaboraviti-portugal.html Zemlja fada, odlične hrane i još boljeg vina, ali i zemlja hiljadu plaža, živopisnih sela i starih gradova, trebalo bi pre ili kasnije da se nađe na listi želja svakog putnika. ]]> foto: b92.net

Portugal nudi mnogo toga, ali smo odabrali pet stvari koje bi trebalo da iskusite na krajnjem zapadu Evrope.

1. Posetite Piodao

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Smešten u srcu zemlje, Piodao je poznat kao jedno od najživopisnijih sela u Portugalu. Njegova arhitektura i izgled su jedinstveni, a ljubazni domaćini rado će vas primiti u ovaj srednjovekovni raj na brdu.

2. Istražite palatu Pena

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Nalazi se u gradiću Sintri, koji je danas zapravo već deo Lisabona. Na samom vrhu jednog brežuljka nalazi se ova prelepa palata sagrađena na ruševinama samostana, a svojevremeno je bila letnjikovac kraljevske porodice. U potpunosti je očuvana i obnovljena za posetioce.

3. Otputujte na Azore

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Ovaj arhipelag uživa autonomiju, a čini ga ukupno devet ostrva. Zbog vulkanskog porekla izgleda neverovatno, a toliko je zelenila da imate utisak da ste stigli u Irsku. Ovde se možete baviti gotovo svim oblicima rekreacije: golfom, ronjenjem, plivanjem, jedrenjem ili pešačenjem na dugim rutama… Takođe, nije loš ni noćni život u većim gradovima.

4. Provedite koji dan u Portu

Foto: Thinkstoc
Foto: Thinkstoc

 

Svi obično navale na Lisabon, ali i drugi najveći grad u zemlji Porto nudi mnogo toga. Jedan je od najstarijih gradova Starog kontinenta, a njegov stari grad je pod zaštitom Uneska. Istorijski spomenici, galerije i muzeji nalaze se na svakom koraku, a Porto je prepun mesta na kojima možete uživati u sjajnoj hrani i dobrom vinu (Porto).

5. Lisabon

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
 


I naravno, šteta bi bila otići u Portugal i ne videti Lisabon, metropolu i najveći grad. Oni koji su ga posetili zaklinju se da je jedan od najlepših gradova sveta, dragulj arhitekture. Muzeji, istorijske građevine čekaju ljubitelje umetnosti, a oni koji vole da dobro pojedu i popiju potražiće neki dobar restoran ili bar. Srećom, mnogo je više dobrih nego loših, pa izbor teško može biti pogrešan.

]]>
Thu, 14 Mar 2019 23:54:55 +0100 Kofer http://www.pressonline.rs/plus/kofer/392512/pet-stvari-zbog-kojih-nikada-necete-zaboraviti-portugal.html
Čašica alkohola štiti od demencije? http://www.pressonline.rs/plus/zin/371533/casica-alkohola-stiti-od-demencije.html Pedesetogodišnjaci koji dnevno piju umerenu količinu alkohola imaju 25 odsto manje šansi da dođu u situaciju da zbog zaboravnosti ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, pišu Večernje novosti. ]]> Foto:B92.net

Osobe koje piju tri do pet šoljica kafe dnevno imaju 65 odsto manji rizik da obole od demencije od onih koji uopšte ne unose kofein, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kaliforniji, a objavljeno na internet-stranici Američkog časopisa za epidemiologiju. Ista studija je, takođe, pokazala da pedesetogodišnjaci koji dnevno konzumiraju umerenu količinu alkohola imaju 25 odsto manje šansi da dođu u situaciju da zbog zaboravnosti ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti. 

Naučnici su odredili da pojam "umereno", kada je alkohol u pitanju, za zdrave osobe u poznijim godinama znači - 15 čašica nedeljno, maksimalno do pet dnevno za muškarce, četiri za žene. 

- Bolesni ljudi ne bi trebalo da konzumiraju alkohol zbog mogućnosti negativne interakcije sa lekovima, ali svi ostali bi mogli da uvedu čašicu rakije ili crnog vina, jer to povoljno utiče na zdravstveno stanje - kaže Arun Karlamangal, vođa istraživanja. 

]]>
Thu, 14 Mar 2019 23:54:18 +0100 Zdravlje http://www.pressonline.rs/plus/zin/371533/casica-alkohola-stiti-od-demencije.html
Ovi ljudi su se PROBUDILI IZ KOME i evo šta su ispričali o svom boravku "TAMO" http://www.pressonline.rs/plus/zanimljivosti/383293/ovi-ljudi-su-se-probudili-iz-kome-i-evo-sta-su-ispricali-o-svom-boravku-tamo.html Da li ste se ikada zapitali kako je biti u komi? Da li je to kao kada smo u dubokom snu? Ili jednostavno ne postoji ništa? Ovo su iskustva ljudi koji su bili "sa druge strane". ]]> Foto:Dnevno.rs

Zahvaljujući društvenoj mreži Reddit, saznajemo neka od iskustava ljudi koji su preživeli komu.  

Korisnik pod imenom TheAnswer2016 je bio u komu nedelju dana pošto je doživeo saobraćajnu nesreću. Pošto se probudio iz kome, nije se sećao perioda dok je bio prikovan za krevet ali je skoro mesec dana pošto se probudio sanjao lude i jako "žive" snove, piše portal Allday.com. 

Reditor MrEconomics je napisao da je u bolničkom krevetu čuo samo majčin glas.  

Takođe jedan od korisnika kaže da se od saobraćajne nesreće do buđenja u bolnici ničega nije sećao. Jednostavno, izgledalo je kao da se vreme skartilo.Kao da su saobraćajka i buđenje došli jedno za drugim.  

Darkboytz se uopšte ne seća kome ali je na Redditu objasnio kako je posla dva dana u komi osećao strašnu žeđ kao da nikada nije pio vodu. 

Unarmedkingofhearts se ne seća same kome, ali kaže kako se osećao odlično kada se probudio. "Osećao sam se potpuno novo, skoro kao beba. Osećao sam se kao nikada to tada, a takav osećaj neću doživeti nikada više", napisao je. 

Nicksjsjsj je posle teške saobraćajne nesreće bio u komi skoro šest meseci. Za njega kao da vreme nije prlazilo, jer je imao utisak da se probudio iz sna odmah posle nesreće. Imao je utisak kao da se teleportovao jer se od čistog i obrijanog momka koji je nastradao u neseći probudio kao dugobradi tromi čovek okružen porodicom i prijateljima.

]]>
Thu, 14 Mar 2019 23:52:53 +0100 Zanimljivosti http://www.pressonline.rs/plus/zanimljivosti/383293/ovi-ljudi-su-se-probudili-iz-kome-i-evo-sta-su-ispricali-o-svom-boravku-tamo.html