Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 05. 2018.

Nauka: Otkriveni dokazi da Bog postoji!

Dok su naučnici sa Instituta za tehnologiju Vajominga istraživali zapise o sekvenci DNK u ljudskom genomu poznatom kao, zbog nedostatka poznate uloge, “džank DNK”, došli su do saznanja koji ih je ostavio bez reči. Naime, lingvistički stručnjaci identifikovali su informaciju u formi staroaramejskog: “Na prvo svitanje zore, Bog stvori zemlju i nebo”, što ih je navelo da pomisle da su ovo prvi pravi rezultati o postojanju Boga.

Nauka: Otkriveni dokazi da Bog postoji!

Foto:witscience.org, Telegraf

Naučnici su rekli da su u nizovima DNK videli rupe koje malo podsećaju na kodiranje za biološku funkciju i nose sličnost s uzorcima ljudskog jezika. Zato su angažovali profesore sa Univerziteta Bob Džouns, poznate po izuzetno strogim kriterijumima. Dali su im dekodirane segmente DNK da ih prevedu.

Pronađen je kodni jezik koji koristi nizove od dvadeset osam nezavisnih vrednosti, nađen u rasponu učestalosti poznatih pisama. Nizovi nezavisno povezanih vrednosti odraz su strukture sastava reči u ljudskim jezicima.

Jezična i filološka ekipa na ovom Univerzitetu je započela opsežno upoređivanje pisma pronađenog u “džank DNK” s katalogom svakog ljudskog jezika čije je postojanje zabeleženo. Želeli su da nađu slične višejezične teme kako bi mogli da počnu da oblikuju prevode poruka koje leže skrivene u DNK.

Profesori su bili potreseni kada su otkrili da zaista postoji jedan jezik pomoću kojeg se direktno može prevesti sekvencijalna DNK. To je Aramejski.

Jezik u “džank DNK”, koji su naučnici godinama odbacivali kao beskoristan, potpuno je identičan sa antičkim aramejskim. A kad su počeli da prevode, lingvisti su otkrili su da su delovi poruke gotovo prepisani iz Biblije. Ubrzo su locirali citate.

 

Na ljudskom genu PYGB postoji jezički sled koji se prevodi kao “Na novom počinku dana, Bog, stvori nebo i zemlju”. Ovo je u zapanjujućoj sličnosti s prvim stihom Knjige Postanja: “U početku Bog stvori nebo i zemlju.”

Gen Bmp3 ima retrotransposon sled koji se prevodi u 19. stihu šeste glave Prve poslanice Korinćanima apostola Pavla: “Zar ne znate da je vaše telo crkva Duha Svetoga, koji je u vama, koga ste primili od Boga? Niste sami”.

To se ponavlja iznova i iznova. Tokom celog niza ljudskog DNK ugrađen je ekvivalentni genetski kod drevnog Aramejca koji izgleda kao da prevodi kao “Božja reč svom narodu”.

- Što se tiče dokaza – on je tu. Ovo je, po mom mišljenju, neporečivo. Sama reč Božja, elegantno utkana u naša tela i duše, jasna je kao dan. A lepota ovoga – da je Bog utkao reči istine u naša bića – pokazuje svoju ljubav i čudesa – rekao je Metju Bulder, glavni lingvista za projekat i profesor primenjene nauke stvaranja na Univerzitetu Bob Džons.

Naučnici na Institutu za tehnologiju iz Vajominga sad čekaju replikaciju svojih istraživanja i vađenje sekvenciranja “džank DNK”, kao i da nezavisni izvori verifikuju prevod na aramejski. Tada će započeti proces potpune revizije dosadašnjeg istraživanja i objaviće sva istraživnja i otkrića do danas.

Izvor: witscience.org, Telegraf

Tagovi

Komentari (4)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [30.12. 2014., 13:46]

Bog postoji!!!!

Evo,jedan od dokaza da Bog postoji je ta da svaka biljka ima svoju ulogu-stvaranje hranjive materije,proces fotosinteze,itd.!!!Tako i zivotinje,da nema vukova bilo bi previse ovaca na Zemlji,tako da nema ni lavova,bilo bi zebri u Africi vise nego ljudi!!!Svako bice na Zemlji ima svoj neki kod i svoju namijenu za covjeka!!!Da nema ljudi na Zemlji moglo bi se zivjeti,ali da nema neke zivotinje tesko!!!!To je dokaz da je Bog sve stvorio radi covjeka i dao mu potpunu slobodu!!!!

Odgovori
Vidi odgovore
Krle [neregistrovani]
 [01.07. 2014., 00:02]

neverovatno...

Ja se stvarno pitam da li vi imate urednike.

Wyoming Institute of Technology ne postoji.

To je satirični sajt, recimo kao naš Njuz.net. Samo, izgleda da mu je satira preozbiljna za neke čitaoce.

Ostali naslovi sa sajta 'Vajominškog instituta', pa procenite:

Marijuana can cure Hepatitis C, WIT research shows
By Dr. Matt Stone

Obesity Impacting Earthquakes in US, Experts Say
By Dr. Amanda Black, PhD

Hybrid Cars Pose Moderate Cancer Risk, New Study Confirms
By Dr. Matt Stone

Health Spa to be Built at Northern Tip of Antarctica
By Sir Javier Montserrat Smithe Ph.D

WIT makes breakthrough in genetically-modified humans
By Dr. Matt Stone

WIT Helps Develop LGBT Lego Sets
By Sir Javier Montserrat Smithe Ph.D.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [30.06. 2014., 20:49]

verska propaganda

Ma kakvi naučnici to je neka katolička škola i neki njihovi kreacionisti. Kakva crna nauka. To nema veze sa naukom. Oni stvari prilagođavaju unapred ustaljenim dogmama.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [30.06. 2014., 16:49]

dokazi

Dokazi se ne otkrivaju vec ako odista postoje pokazuju kao takvi javnosti.Dakle!?

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati