Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

24. 11. 2017.  - Autor: Tanjug

Kuvari pripremaju bolja jela kada ih gosti posmatraju

Evo dobrog saveta kako da izaberete restoran koji služi najbolju hranu: tražite onaj u kom možete da posmatrate kuvara dok priprema vašu narudžbinu.

Kuvari pripremaju bolja jela kada ih gosti posmatraju

Foto:Tanjug

Grupa naučnika sa Univerzitetskog koledža u Londonu i Harvardske poslovne škole u Bostonu sproveli su istraživanje u nekoliko restorana i ustanovili da je hrana najukusnija kada gosti i kuvari mogu da vide jedni druge.

"Nije samo percepcija kvaliteta bila bolja, već je hrana objektivno bila bolje pripremljena", izjavio je Rajan Bjuel, profesor sa Harvardske poslovne škole i ko-autor studije.

On je objasnio da su jela bila ukusnija jer je kuvari nisu pripremali unapred, kao što je to čest slučaj u restoranima u kojima je kuhinja potpuno odvojena od sale za ručavanje.

"Time što mogu da vide goste, kuvari i pomoćno osoblje imaju osećaj da se njihov trud više vrednuje, te su zadovoljniji i podstaknuti da još bolje rade", objasnio je Bjuel u intervjuu za Harvard biznis rivju.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage