Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
OBRATITE PAŽNjU: Ovu hranu jedete pogrešno
Nije važno danamirnice koje biramo budu zdrave, već i da namirnice pravilno konzumiramo

ШАРГАРЕПЕ
Када следећи пут кувате супу, одлучите се за целе шаргарепе, будући да су поједина истраживања показала да се резањем на колутиће губе храњиви састојци. У сваком случају, најбоље је јести их свеже, јер ћете добити највише нутритивних састојака.
БЕЛИ ЛУК
Бели лук је боље дробити него сецкати. Дробљењем се најбоље отпушта алицин, поготово након што одстоји десет минута. Алицин је ензим, који је веома користан за заштиту кардиоваскуларног система.
ЈАБУКЕ И КРУШКЕ
Идући пут кад купите ове две врсте воћа, пустите их да сазре до краја. Када су јабуке и воћке дозреле, у њима се ствара још више антиоксиданата што је изузетно важно за опште здравље организма и битку са свим негативним утицајима које наше тело свакодневно упија.
БРОКОЛИ
Броколи је без сумње једна од најбољих намирница којом можете хранити свој организам. Истраживања су показала да је броколи врло делотворан у превенцији одређених врста рака.У студији објављеној у часопису Агрицултурал анд Фоод Цхемистри из 2008. утврдило се како је кување на пари најисправнији начин припреме броколија, а очекивано најлошији начин. Нова студија је показала да зачињен броколи има боље деловање у превенцији против карцинома.
СЕНФ
Најобичнији сенф може бити одлично противупално средство, јер садржи куркумин. У последњих 20 година, направљене су многе студије које показују да је главни састојак куркуме куркумин изузетно добар за превенцију многих болести или лечење неких стања. Богат је антиоксидансима, па успорава старење мозга и смањује холестерол.
Nema komentara.