Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 10. 2017.

Posle ovog istraživanja paradajz više nećete držati u frižideru

Paradajz gubi ukus držanjem u frižideru jer se tako zamrzavaju neka njegova prirodna svojstva, pokazali su rezultati danas objavljene studije američkih naučnika.

Posle ovog istraživanja paradajz više nećete držati u frižideru

foto: blic.rs

Kako se navodi u studiji američke Nacionalne akademije nauka, hlađenjem se sprečava stvaranje supstanci koje doprinose boljem ukusu paradajza, koji se uništava prilikom držanja u frižideru ili drugom hladnom mestu pre nego što proizvod stigne do rafova u prodavnicama.

Naučnici koji su ispitivali genetske mehanizme odgovorne za gubitak ukusa razmatraju i mogućnosti uzgajanja paradajza otpornog na taj problem.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage