Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Srbija spremila specijalnu ponudu za Kineze: Svi turisti koji dođu moći će da krenu Putem Valtera

Kineski turisti na prvom mestu po trošenju. Prošle godine potrošili su više od 330 milijardi dolara, a Srbija zajedno sa Crnom Gorom spremila je za buduće posetioce specijalnu ponudu pod nazivom Put Valtera.

Srbija spremila specijalnu ponudu za Kineze: Svi turisti koji dođu moći će da krenu Putem Valtera

Foto: Printscreen

Kao samostalna turistička destinacija, u smislu privlačenja velikog broja kineskih turista, Srbija realno nema velike šanse, potrebno je udruživati potencijale i tako, Srbija sa Crnom Gorom već nudi paket-aranžman "Put Valtera" kineskim turistima, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ministar kaže da je novouspostavljena avio linija između Beograda i Pekinga od ogromne važnosti sa stanovišta ekonomije, privredne saradnje između dve zemlje, kao i sa stanovišta rasta našeg turističkog prometa.

- Da podsetim da su od 2012. godine kineski turisti na prvom mestu po trošenju sredstava, kada govorimo o turističkim putovanjima, samo u prošloj godini više od 330 milijardi dolara kineski turisti potrošili. Radi se o 135 miliona kineskih turista, koji putuju svetom, prema tome, svaka zemlja, bila ona važna turistička destinacija ili ne, bori se da dovede promil tih turista - rekao je Ljajić za RTS.

Prema njegovim rečima, Srbija, kao "mono destinacija", realno nema velike šanse, u smislu privlačenja većeg broja kineskih turista, iako, kako navodi, ove godine ima porast od čak 172 odsto.

Treba reći, smatra ministar, da kineski turisti tokom putovanja obično posete najmanje dve, a obično tri zemlje, te da je u toj zemlji trenutno najprodavaniji aranžman onaj koji nudi u paketu posete Italiji, Francuskoj i Švajcarskoj.

- Prema tome, i mi moramo da udružujemo naše potencijale, to smo zajedno sa Crnom Gorom izradili paket-aranžman, takozvani "Put Valtera", koji nudimo kineskim turistima - rekao je Ljajić.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage