Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 10. 2017.  - Autor: Pressonline

Beli mag sa Beverli Hilsa: Kako je doktor Nedeljko Dražić postao šaman!

Tokom svog učenja proputovao je skoro ceo svet, živeo u više od 100 država, lečio državnike Rusije, Amerike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, i mnoge druge, „štitio“ sportske kolektive.

Beli mag sa Beverli Hilsa: Kako je doktor Nedeljko Dražić postao šaman!

Foto: Printscreen

„Od kad postoji čovek je uglavnom odgonetao koje ga biljke hrane, a koje truju. Međutim, još uvijek traga za biljkama koje ga leče“, reči su dr Nedeljka Dražića, doktora interne medicine koji je znanje stečeno na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sjedinio sa tradicionalnim lečenjem biljem i deli ga sa drugima pomoću knjiga koje piše i javnih predavanja.

Odmah po završetku studija radio je, kaže on u klinici „Rebro“, ali ga je njegovo interesovanje za tradicionalnu medicinu odvelo drugim putem.

„Svako ima svoju zvezdu koja ga prati i koja ga upućuje. Tradicija lečenjem biljem, bajanjem i molitvom u mojoj porodici postoji više od pola vijeka i prenosi se sa kolena na koleno. Kao mali, sa babom sam sakupljao lekovito bilje i učio tajne lečenja. Prvom porođaju prisustvovao sam sa svega sedam godina, od tada ni ne znam koliki je broj žena koje sam porodio i ljudi kojima sam pomogao da se izleče“, priča dr Dražić.

Blizanci iz voza

Najinteresantnija situacija koje se seća kada su porođaji u pitanju je kada je, kao student medicine, porađao saputnicu na putu za Varaždin.

„Vraćao sam se iz Trakošćana i sećam se da me je u selu Bednja zaustavila žena koja je sve vreme uzvikivala „koti, koti“, kako nisam razumeo zagorski izađem da vidim o čemu se radi i ugledam trudnicu koja treba da se porodi, a koju nema ko da vozi do babice u susednom selu. Dovezao sam ih do sela, međutim babice nije bilo, pa smo nastavili ka Varaždinu. Nakon par minuta vožnje porođaj je počeo, zaustavio sam vozilo i porodio je. Rodila je blizance“, priča svoju nesvakidašnju dogodovštinu dr Dražić.

Sa bebama i majkom sve je bilo u redu, a kada ih je dovezao u Varaždinsku bolnicu uplašio se jedino da djecu ne pripišu njemu jer su mu tražili podatke, kaže u šali Dražić.

Vilenjak sa Beverli Hilsa

Objavio je nekoliko knjiga sa temom antičkog i modernog liječenja, a ovih dana priprema novu u kojoj je objedinio znanje stečeno na fakultetu, tajne i iskustvo koje je stekao sakupljajući bilje po Hercegovini sa babom i lično iskustvo stečeno u džunglama Afrike, prostranstvima Amerike i Australije, amazonskim šumama i sibirskim tajgama gdje je živio i uz amazonske šamane, afričke i australijske vračeve, tibetanske lame i mudrace izučavao bioenergiju, biljnu terapiju, parapsihologiju, homeopatiju i lečenje kristalima.

Dolaze mu političari

Među njegovim pacijentima koji traže duhovno i fizičko iscjeljenje su i ličnosti sa političke scene.

„Uzimaju telohranitelje da ih čuvaju, a nisu svjesni da u svim većim državama političare, bankare, biznismene, predsednike čuvaju vračevi jer ih od toga što je njima potrebno telohranitelji ne mogu sačuvati... Skoro svi političari sa ovih prostora među mojim su pacijentima. Neki od njih dolaze tajno kod mene kad dođu u Ameriku, ali njima se nema šta reći. Njih je nemoguće i mrzeti, oni su jednostavno za žaljenje, izgubili su svoje ja, izgubili su dušu, a kad se izgubi duša onda nemaju šta da traže“, kaže Dražić.

Ljubav se vodi ujutro

Tokom svog učenja proputovao je skoro cijeli svijet, živio u više od 100 država, lečio državnike Rusije, Amerike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, i mnoge druge, „štitio“ sportske kolektive, živio sa raznim plemenima, a sreo se i sa plemenom ljudoždera. Kaže da je od svih koje je sreo nešto naučio, ali i njima prenio dio svog znanja.

„Tradicionalnu medicinu doktorirao sam na Tibetu, alternativnu u Rusiji, a od plemena sam mnogo naučio. Recimo ni u jednom plemenu u kom sam bio ne vode ljubav tokom noći, oni to rade ili između 4 i 5 sati izjutra ili preko dana. Tada je budnost mozga najveća, a taj period koriste i za učenje. Zbog toga ima smisla stari sistem kada su djeca morala biti rano u krevetu kako bi ujutro njihov organizam bio spreman za dnevne zadatke“, kaže Dražić.

U knjigama koje je Dražić objavio, na hiljade je opisa ljekovitog bilja i recepata, i dok on tom načinu liječenja daje prednost u odnosu na antibiotike, postoje neki koji ga i osporavaju, ali recezent njegove knjige Slobodan Lj. Živković zapisao je da je on „dao na dar čovječanstvu jedno nesvakidašnje bogatstvo, nemjerljivo, jer je zdravlje najbitnije“.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage