Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 08. 2017.  - Autor: Centar zdravlja

Pivo smanjuje rizik od nastanka artritisa!

Novo istraživanje, objavljeno u časopisu Arthritis & Rheumatologi, otkriva da pivo smanjuje rizik od nastanka reumatoidnog artritisa kod žena.

Pivo smanjuje rizik od nastanka artritisa!

Foto:centarzdravlja

Naučnici su analizirali podatke kod više od 238.000 žena. Podelili su ih u kategorije prema učestalosti konzumacije alkohola. One su ispunjavale upitnik o svojim životnim navikama, istoriji bolesti i porodičnoj anamnezi.

Rezultati su pokazali da žene, koje u alkoholu uživaju umereno, imaju za čak 22% manji rizik od nastanka reumatoidnog artritisa, u odnosu na žene koje ne konzumiraju alkohol.

 

Žene, koje su umereno uživale u pivu 2-4 puta nedeljno, su imale rizik od nastanka reumatodinog artritisa manji za čak 31%, u odnosu na žene koje nisu pile pivo uopšte.

"Alkohol može pomoći u sprečavanju imunog sistema da napada zdrava tkiva i na taj način sprečiti nastanak autoimunih bolesti", izjavio je vođa istraživanja dr Dr Bing Lu.

Prethodna istraživanja su pokazala da umerena konzumacija alkohola može pomoći u prevenciji srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Naučnici ističu da alkohol ima protivupalno delovanje i ima pozitivno delovanje na zdravlje samo onda kada se pije u umerenim količinama jer alkohol, bez obzira na prednosti, sadrži i nedostatke.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage